Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 23:19:23
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 48 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: UBUNTU  (Prečítané 165551 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #75 kedy: 29. August , 2007, 17:51:06 »

Bavím sa skvele Rastis, ty sa v tej robote nudis.

Pridam svoje skusenosti s terminalmi, na strednej sme mali tzv. zabu, ta bola super, lebo som na chodbe cez prestavku mohol browsovat na 7kB/s, ked boli vsetky pocitacove ucebne volne.

Tiez sme mali Windows 3.11 terminalove PCcka, strach a hruza.

Teraz na vyske som si zatial osahal len Sun, nejake starsie masiny s historickym window managerom, strach a hruza :)
« Posledná zmena: 29. August , 2007, 17:53:10 od Martinlm » Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #76 kedy: 29. August , 2007, 18:01:05 »

Očúvaj, chlape, ja netočím o termináloch z roku pána xx ... pred časom som v jednej firme robil terminálovú sieť, čo som sám navrhol, ako systém bol použitý FreeBSD (druh Unixu), ako prostredie KDE. Ak by som ti nepovedal a posadil ťa za to, nevedel by si, že je to terminál - veľmi rýchlo reagujúce prostredie v nádhernej grafike (krajšie ako Windows  Som frajer ), vysoká rýchlosť, surfovanie fakt expresné.
« Posledná zmena: 29. August , 2007, 18:01:25 od Predator » Zaznamenané
hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« Odpoveď #77 kedy: 29. August , 2007, 20:28:41 »

rastis: tie cisla maju svoj vyznam, cim je vacsie tym viac ti seka kurzor Bavím sa skvele
uz to ide aj full screen, celkom sranda, po vypnuti explorer-a aj celkom rychlo, musim to este nejako okostovat nainstalujem tam age of empires ze co to da ha ha ha
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #78 kedy: 30. August , 2007, 01:54:22 »

akoze, hentie emulatory a neviem co este (qemu, virtualbox, crossover) funguju dobre, len s tym treba blbnut a tweakovat a tweakovat... daju sa emulovat cele pocitace, len operacne systemy alebo len konkretne API...
pokial ide o plynulost atd, na nete je uverejnenych x clankov o tomto... jeden chalan rozbehal cez virtualbox winxp tak, ze mal listu ubuntu, nad nou listu XP a simultanne ovladal 2 operacne systemy....

« Posledná zmena: 30. August , 2007, 01:55:52 od shanike » Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #79 kedy: 30. August , 2007, 11:12:14 »

Lisi sa nejako virtualny Windows pod linuxom (tie vase emulatory, co tu spominate) a pod Windowsom (VMWare)?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #80 kedy: 30. August , 2007, 12:40:08 »

rastis: tie cisla maju svoj vyznam, cim je vacsie tym viac ti seka kurzor Bavím sa skvele

no pokial niekde nepovies, co mas za procesor atd. , tak su tie cisla naozaj velavravne  Žmurk
Zaznamenané
hangar_18
stály hosť

« Odpoveď #81 kedy: 31. August , 2007, 19:31:12 »

no mam AMD Athlon Xp aspon myslim, ma 1,7 Ghz, no ale asi pred pol hodkou mi doslo ze si uplne vystacim s Wine.. Beeee
Zaznamenané
hangar_18
stály hosť

« Odpoveď #82 kedy: 02. Apríl , 2008, 10:48:39 »

nazorna ukazka ako ma vyzerat spravne Windows XP ubuntu fajnšmekra Žmurk

(edit: este link: http://www.winmatrix.com/forums/index.php?showtopic=9830
+ kurzory http://nordlicht.deviantart.com/art/Ubuntu-quot-Human-quot-Cursors-35930998,
vyzera to cool, zmeni to aj niektore tie xp propaganda obrazky pri logine a podobne, celkom sranda.. Beeee)

* ubuntu_xp.jpg (183.56 KB, 1280x1024 - prehliadnuté 410 krát.)
« Posledná zmena: 02. Apríl , 2008, 13:12:36 od hangar_18 » Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #83 kedy: 20. Apríl , 2008, 01:01:24 »

Zdravím,   
chcel by som Vás požiadať, o taký dajme tomu prehľad linuxov, aké sú výhody a nevýhody jednotlivých distribúcií, avšak s ohľadom na nahrávanie
a prácu so zvukom. Tiež by som chcel vedieť, aké problémy môžem očakávať pri prechode na Linux. Momentálne pracujem s XP a Cubase, ale Ardour tiež vyzerá, že sa na tom dá niečo nahrať(http://ardour.org/). Dôvod, pre ktorý chcem skončiť môj niekoľkoročný vzťah s Windows: je to skurv*ná lenivá štetka, ktorá robí samé problémy. Bavím sa skvele
Berte s nadhľadom, a poprosil by som adekvátnu odpoveď.

Ďakujem za pochopenie. :)
« Posledná zmena: 20. Apríl , 2008, 01:03:38 od Zeck » Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
predator
Hosť
« Odpoveď #84 kedy: 20. Apríl , 2008, 06:23:50 »

Zle položená otázka ... ako keby si sa pýtal na to, že ktoré auto je najlepšie. To sa nedá takto povedať. Každé distro má svoje výhody aj nevýhody. Všetky však majú jedno spoločné - neexistuje oficiálny support, a teda chce to trpezlivý prístup a chuť riešiť rôzne druhy technických problémov. Google je základ a treba mať aj dobrý technický background, ináč sa k odpovedi na svoje otázky neprepracuješ.

Ak v Linuxe začínaš, doporučujem distrá typu Musix (je to live CD, ktoré bootneš a máš tam všetko nakonfigurované pre prácu s hudbou) alebo Ubuntu Studio (inštaluješ, samo sa ti to nastaví a môžeš hneď robiť ...). Ale prakticky akýkoľvek Linux je možno "priohnúť", aby fungoval ako hudobná pracovná stanica. Len ak si začiatočník, neskúšaj to s Gentoo (kým sa prepracuješ vôbec k tomu, že sa ti rozbehne grafické prostredie, zblázniš sa) a rovnako distrá typu Mandriva, Suse, Fedora a podobne nie sú na tieto účely moc vhodné (sú robené ako kancelárske distrá a musel by si meniť jadro systému za nízkolatenčné, plus kopec nastavovaní, možno by si si aj zakompiloval, ak by chýbal nejaký programový balík .....).

Ešte ma zaujalo toto -

http://www.soundonsound.com/sos/Feb03/articles/linuxaudio.asp
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #85 kedy: 20. Apríl , 2008, 08:01:26 »

Zdravím,   
chcel by som Vás požiadať, o taký dajme tomu prehľad linuxov, aké sú výhody a nevýhody jednotlivých distribúcií, avšak s ohľadom na nahrávanie
a prácu so zvukom. Tiež by som chcel vedieť, aké problémy môžem očakávať pri prechode na Linux. Momentálne pracujem s XP a Cubase, ale Ardour tiež vyzerá, že sa na tom dá niečo nahrať(http://ardour.org/). Dôvod, pre ktorý chcem skončiť môj niekoľkoročný vzťah s Windows: je to skurv*ná lenivá štetka, ktorá robí samé problémy. Bavím sa skvele
Berte s nadhľadom, a poprosil by som adekvátnu odpoveď.

Ďakujem za pochopenie. :)

velice pochybujem ze s linuxom na music recording budes spokojnejsi ako s windowsom. vsetko sa zatial robi pre win lin ma slabu podporu.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #86 kedy: 20. Apríl , 2008, 08:32:08 »

Na Linuxe už pracujem nejakú tú dobu (Ubuntu) a nemám krivého slova... Absolútna spokojnosť. Žiadny vírus, žiadne padanie systému, žiadne "upratovanie systému" (defragmentácia, čistenie registrov...)...
Proste, linux je rpe všetkých ktorí majú PC ako pracovný nástroj a nie ako hračku (pretože sám windows je hračka s ktorou sa treba stále hrať).
A ohľadom toto recordingu. Máte pravdu, s linuxom nemáte šancu! Neexistuje nať ani jeden gitarový amp efekt tudíž nahrávať sa dá iba s clean zvukom  Fuuha zíram a takisto to je aj s ostatnými utilitami na zvuk... Proste, windows je v tomto ohľade sto rokov popredu  ?§!.
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #87 kedy: 20. Apríl , 2008, 11:36:20 »

Neni pravda, je pár LADSPA amp sim pluginov pre Ardour (aj ten SimulAnalog, čo skúšal Rasťo, a niekoľko iných, sú dostupné aj v linuxovej podobe) ... nehovoriac o tom, že ak si Ardour skompiluješ s podporou VST, môžeš veselo používať všetky VST ampsimulátory, ktoré normálne bežia pod Windows.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #88 kedy: 20. Apríl , 2008, 11:41:33 »

Neni pravda, je pár LADSPA amp sim pluginov pre Ardour (aj ten SimulAnalog, čo skúšal Rasťo, a niekoľko iných, sú dostupné aj v linuxovej podobe) ... nehovoriac o tom, že ak si Ardour skompiluješ s podporou VST, môžeš veselo používať všetky VST ampsimulátory, ktoré normálne bežia pod Windows.

a jako ti pojde windows vst dll ko pod linuxom ?
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #89 kedy: 20. Apríl , 2008, 13:05:54 »

Práve som si skompiloval ten Ardour a čumím  Fuuha zíram vyzerá to byť naozaj kvalitný nástroj. Ešte keď mi poradíte ako jednoduchot am hodím nejaký VST plug a nejak to rozbehnem aby som mohol hrať tak máte umna pivo  No hanbím sa..  Bavím sa skvele  Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 48 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.