Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 11:43:35
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: EL 34 vs 6L6  (Prečítané 57015 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #120 kedy: 22. November , 2007, 21:08:05 »

sak nepis. ja len tolko chces mi povedat, ze ked vybudim zosik na vystupe mam napr. 8Ohm odpor a nameram na tomto vystupe 20V, tak to nebude vykon, ktory tlaci ten zosik P=R x I2 ? ja nevravim o ziadnej strate, ja vravim o vykone
No sak ja ti ani nic nevivraciam.
Vyratane je to spravne,ale asi mi usla pointa medzi vykonovou stratou elektonky a vykonom koncaku.Nieje prevda 50Wvykonu zosilovaca=25W+25W na elektronkach.K takemu sa v tejto teme dospelo a to je zle.
Potom ako by sa dalo dosiahnut 100W s dvomi EL34 ked kazda je len 25Watová/asi uz si to nepamätam.
« Posledná zmena: 04. December , 2007, 15:04:54 od brdo prvy » Zaznamenané
Gazda
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #121 kedy: 11. Január , 2008, 17:07:15 »

A máte niekto skúsenosti s KT 77? Tie fľašky majú s EL 34 veľmi podobné parametre a vzhľadovo sú takmer totožné... 

"I know what hes talking about, they are MUCH softer sounding than an EL34. The EL34's are really brittle and crunchy and stiff sounding, where as a KT77 is smoother with a more bell like tone, if that makes any sense..."

Zaujal ma tento komentár.
« Posledná zmena: 11. Január , 2008, 17:10:17 od Gazda » Zaznamenané

...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
C3llario.HQ
pravidelný návštevník
Príspevkov: 494

« Odpoveď #122 kedy: 14. Apríl , 2008, 16:00:05 »

počúvajte dalo by sa to teda vymenit tie EL 34 za 6L6 už dlhšiu dobu nad tým rozmýšlam viem že petice to ma rovnaké a 6L6 am vyšie predpetie mriežky takže by sa to dalo zmenit len dákym odporom a šlo by to? ian kmám hlavu H&K Tube 50 2xEL34 3x12AX7 dík za radu  Žmurk
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #123 kedy: 14. Apríl , 2008, 18:31:46 »

počúvajte dalo by sa to teda vymenit tie EL 34 za 6L6 už dlhšiu dobu nad tým rozmýšlam viem že petice to ma rovnaké a 6L6 am vyšie predpetie mriežky takže by sa to dalo zmenit len dákym odporom a šlo by to? ian kmám hlavu H&K Tube 50 2xEL34 3x12AX7 dík za radu  Žmurk

ak mas na hlave nastavitelny bias, tak by problem nemal byt
Zaznamenané
C3llario.HQ
pravidelný návštevník

« Odpoveď #124 kedy: 14. Apríl , 2008, 22:32:32 »

ak mas na hlave nastavitelny bias, tak by problem nemal byt

a ako to zistim?   ?§!. Bavím sa skvele Žmurk
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #125 kedy: 15. Apríl , 2008, 07:29:42 »

a ako to zistim?   ?§!. Bavím sa skvele Žmurk
no v kazdom pripade, zanes tu hlavu svojmu "technikovi", on uz bude vediet, ze co a ako aby to bolo ok..
v manuale k tvojej hlave je zmienka o tom, ze ak nepouzijes sparovane lampy, tak treba nastavit bias a mal by to robit clovek, co vie, co robi...takze cisto teoreticky vzato, ak sa opieram o tuto zmienku v manuale, tak by si mal mat nastavitelny bias..keby si otvoril hlavu, pofotil creva okolo vykonovych lamp, tak by sme boli mudrejsi  :)
« Posledná zmena: 15. Apríl , 2008, 07:30:19 od styrioci » Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #126 kedy: 15. Apríl , 2008, 07:57:42 »

Poradim ti..nevymyšlaj somariny stracaš čas..Lepšie to nebude ak ti nevyhovuje aparat tak ho predaj,rozdiel bude maly...mam aj take aj take aparaty a ked hraš do jedneho konca moc sa to neliši...HK je dost oničom apara,t z nemeckych sa mi pači najmenej Zdravíčko
Zaznamenané

C3llario.HQ
pravidelný návštevník

« Odpoveď #127 kedy: 15. Apríl , 2008, 09:03:36 »

Poradim ti..nevymyšlaj somariny stracaš čas..Lepšie to nebude ak ti nevyhovuje aparat tak ho predaj,rozdiel bude maly...mam aj take aj take aparaty a ked hraš do jedneho konca moc sa to neliši...HK je dost oničom apara,t z nemeckych sa mi pači najmenej Zdravíčko

no praveže sa mi páci ale chcel som sa len opýtat či yb sa to dalo lebo ma to tahá k americkým zvukom ale aj z tohoto dostanem dobrý masaker Bacha na vec kamo! hraval som an JCM 800 aj na JCM2000 TSL 60 a ani jedna sa mi nepačila tak ako tento zvuk tu je o dost mohutnejší ten marshall je dost rockový nie na moju hudbu :D aj ked ten JCM 2000 bol good hran tom aj Hatebreed a tý maju parádnu sound :D samozrejme ked budu prachy tak by som chcel kupi dlhšiu dobu uvažjem na d Krank Krankenstein ma to kamarat v CZ a je to uplne krásny zvuk len neviem kde by sa to tu dalo zohnať  Huh!

..keby si otvoril hlavu, pofotil creva okolo vykonovych lamp, tak by sme boli mudrejsi  :)

no sak otvorím a odfotím  Žmurk
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #128 kedy: 15. Apríl , 2008, 09:08:10 »

no praveže sa mi páci ale chcel som sa len opýtat či yb sa to dalo lebo ma to tahá k americkým zvukom ale aj z tohoto dostanem dobrý masaker Bacha na vec kamo! hraval som an JCM 800 aj na JCM2000 TSL 60 a ani jedna sa mi nepačila tak ako tento zvuk tu je o dost mohutnejší ten marshall je dost rockový nie na moju hudbu :D aj ked ten JCM 2000 bol good hran tom aj Hatebreed a tý maju parádnu sound :D samozrejme ked budu prachy tak by som chcel kupi dlhšiu dobu uvažjem na d Krank Krankenstein ma to kamarat v CZ a je to uplne krásny zvuk len neviem kde by sa to tu dalo zohnať  Huh!

no sak otvorím a odfotím  Žmurk
žiadny HKettner nieje mohutnejši ako akykolvek marshall vidno že si ešte nebol v študiu alebo na javisku mam to odskušane hraju strašne tenučko a dost oničom zbav sa toho, lepši je Engl a naj z DE aparatov je Framus Zdravíčko Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané

C3llario.HQ
pravidelný návštevník

« Odpoveď #129 kedy: 15. Apríl , 2008, 09:33:23 »

žiadny HKettner nieje mohutnejši ako akykolvek marshall vidno že si ešte nebol v študiu alebo na javisku mam to odskušane hraju strašne tenučko a dost oničom zbav sa toho, lepši je Engl a naj z DE aparatov je Framus Zdravíčko Nechajte ma vydýchať

v štúdiu nie ale na podiu mam už dačo odohrate skušal si konkretne tento model? ja so mal tie maršaly ti vravím ani jeden nebol taký mohuten skreslený ako toto ENGL je tiež dobrý kamarat má ale strašne to chytá vezbu ale zvuk je good :D mne to stačí ja som neni dáky extra gitarista a mám 16 rokov a nejebem bankárobu dcéru  Bavím sa skvele takže do neveho ampu si ešte počkam  Žmurk ale inak tá JCM 2000 mala fakt velký rozsah zvukov ale išla preč a toto som našie a páilo sa mi to tak so mto zobra hlavne čistý kanál a jemen nakopnutý sa mi páči :D rozhodoval som sa medzi týmto a medzi Laney GH50L na nom sa daju prepnut koncove lampy medzi EL34 a 6L6 ale je to len jednokanál dačo ako JCM800
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #130 kedy: 15. Apríl , 2008, 09:36:39 »

HK bolo tiez velke sklamanie pre mna.To sa neda z marshallom,alebo MB ani porovnat...inak ked som pocul ukazky FRAMUS...vaaaaaazne som spozornel!
Zaznamenané

C3llario.HQ
pravidelný návštevník

« Odpoveď #131 kedy: 15. Apríl , 2008, 09:38:35 »

HK bolo tiez velke sklamanie pre mna.To sa neda z marshallom,alebo MB ani porovnat...inak ked som pocul ukazky FRAMUS...vaaaaaazne som spozornel!

jj framus ma tiež celkom good zvuk inak neviete dakdo kolko výdu asi tie aparáty KRANK ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #132 kedy: 15. Apríl , 2008, 09:40:26 »

Laney GH50L je predsa 50W aparat s 2xEL34. jake prepinanie koncovych lamp ?

inak Laney je uz par dni moja oblubena znacka. pracoval som trochu teraz prave s GH50L aj s VH100R (podobne ale 100W, viac kanalov, viac gainu, viac gombikov) - paradne stroje, trochu ich treba osolit, trochu sa do nich opret, ale valcuju presne jak treba - hraju jak Marshall zbaveny kokotin vo zvuku   Beeee
Zaznamenané
C3llario.HQ
pravidelný návštevník

« Odpoveď #133 kedy: 15. Apríl , 2008, 09:44:37 »

Laney GH50L je predsa 50W aparat s 2xEL34. jake prepinanie koncovych lamp ?

inak Laney je uz par dni moja oblubena znacka. pracoval som trochu teraz prave s GH50L aj s VH100R (podobne ale 100W, viac kanalov, viac gainu, viac gombikov) - paradne stroje, trochu ich treba osolit, trochu sa do nich opret, ale valcuju presne jak treba - hraju jak Marshall zbaveny kokotin vo zvuku   Beeee

viem ez je 50W je tam 2xEL34 a 2x 5881  http://www.musiccenter.cz/Laney-GH-50L-Celolampov%E9-zesilova%E8e:15859 ian kgood laney je aj rada TT
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #134 kedy: 15. Apríl , 2008, 09:46:57 »

50W apmy maju JEDEN par koncovych elektroniek (pokial to nie su malicke EL84) - GH50L ma JEDEN par EL34 - mal som ten amp teraz k dispozicii, cumel som do neho.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 23 otázok.