bubla15
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 04. Marec , 2007, 18:37:27 » |
|
a co EL84 ?? goooglil som a vyguglil som ze je to cosi ako 34 a pouzivaju sa vo voxoch
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 04. Marec , 2007, 18:40:01 » |
|
EL34 sa mi hodia viacej na vyhulakany koniec, poloskreslenie a rezbu v style AC/DC.
Kedy je nieco poloskreslene, ciste alebo plnoskreslene? Ake su hranice? To je lahke - t-t-t je ciste, dz-dz-dz je skreslene. Vsetko medzi tym je poloskreslene
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 04. Marec , 2007, 20:08:09 » |
|
a co EL84 ?? goooglil som a vyguglil som ze je to cosi ako 34 a pouzivaju sa vo voxoch
prehlad najznamejsich elektroniek: EL34 - 30W EL84 - 8W 6L6 (5881) - 25W 6V6 - 15W ECC83 (12AX7 alebo tiez 7025) - vykon som nenasiel
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 04. Marec , 2007, 20:22:39 » |
|
No moc si tomu teda nedal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
prosound
nováčik
Príspevkov: 38
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 04. Marec , 2007, 22:34:45 » |
|
Ja si myslím že pre túto techniku je podstatnejšia konštrukcia preampu ako samotný koniec.
To tiez, ale sam si dobre pamatas na test EL34 vs. 6L6 na Mesa DualRecto s DusanomUK. Plne súhlasím z názorom dr.karpathorky .Robili sme test na dvoch rovnakých hlavách ,len koncové lampy boli v jednom 6L6 a v druhom EL34. Zo 6L6 bol zvuk jednoznačne pevnejší v basoch a výraznejší a čitateľnejší ako celok. Zatiaľ čo EL 34 boli jasne stredovejšie a basy mierne rozmaznuté. Keďže to bolo robené na dvoch identických hlavach z možnosťou zámený lámp a z prepínateľným biasom ,na rovnakej bedni, tak sme nestrácali čas nejakým čakaním kým vychladnu lampy v hlave aby sme ich mohli vymeniť.Stačilo len prehodiť bedňu z hlavy do hlavy a taktiež prehodiť kabel gitary zo vstupu na vstup druhej hlavy.Otázka niekoľkých sekund. A čo sa týka konštrukcie preampu,tak tiež súhlasím z ffampom , že jeho konštrukcia je dôležitejšia ako konštrukcia koncaku .Lenže aj tu si treba uvedomiť , že samotná konštrukcia preampu nepotlačí vplyv a vlastnosti koncaku aj keby bol akokoľvek dobrý a preto z vyššie popísanými vlastnostiami treba počítať. Vhodným zaradením koncaku teda môžeme niektore vlastnosti preampu ešte zvýrazniť alebo naopak potlačiť.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
5o
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 06. Marec , 2007, 14:16:17 » |
|
dr.Karpath ,nepocul som to na rovnakom preampe. Presnejsie som chcel povedat, ze kedze su 6L6 basovejsie znie to DZDZDZ menej ostro, ako na stredovych EL34. (alebo sa mylim?)
|
|
|
Zaznamenané
|
Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60 Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 06. Marec , 2007, 15:11:20 » |
|
"basovejsie" predsa neznamena automaticky "menej ostro". Bud je nieco v spodkoch hutne alebo nie, a popritom nezavisle to zaroven moze byt ostre alebo tupe na vrchu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 07. Marec , 2007, 02:56:39 » |
|
a da sa automaticky predpokladat, ze do aparatu, kde su EL 34, sa daju namontovat aj 6L6?
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 07. Marec , 2007, 03:04:35 » |
|
a da sa automaticky predpokladat, ze do aparatu, kde su EL 34, sa daju namontovat aj 6L6?
Nie.Treba tam urobit upravy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 07. Marec , 2007, 07:00:13 » |
|
Samozrejme,že sa "daju". V "montovani" žiaden problem nie je.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 07. Marec , 2007, 11:28:05 » |
|
Samozrejme,že sa "daju". V "montovani" žiaden problem nie je. Ja som jeden cas zvazoval skusit v Marshalle kde mam EL34 6L6-ky a volal som Dusovi Ujdvarosovi /znalci poznaju/ ci to proste vymenim a hotovo.Povedal,ze nie-je tam treba robit nejake drobne upravy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 07. Marec , 2007, 11:29:34 » |
|
prinajmensom nastavit bias
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 07. Marec , 2007, 11:35:37 » |
|
prinajmensom nastavit bias
Nepamatam si to presne,ale nebolo to nic zlozite.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 07. Marec , 2007, 23:27:58 » |
|
Samozrejme,že sa "daju". V "montovani" žiaden problem nie je. pre tych, co nepochopili, rudy bol len treskuto vtipny. dalsia otazka: ak sa tieto zmeny porobia, budu sa tam dat 6L6 aj EL34, alebo budu zase pri zmene na EL34 nutne upravy?
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
|
|