kubo63
|
|
« Odpoveď #120 kedy: 16. September , 2012, 12:13:08 » |
|
Vacsia zabava je ta diskusia pod clankom. akurát, Varga bol (je) invenčnejší a flexibilnejší ako Emerson:)Varga medzi svetovú špičku patrí, to je iná vec, že ho nepoznajú, a tak neskloňujú s Emersonom, Lordom, Hensleyom, Robinsonom,Wakermanom, atď. Ale je náš, a buďme na neho hrdí. Pre mňa je jednou z tých výnimiek, na ktoré som.Fakt som prekvapeny, aku fanusikovsku zakladnu ma. 98% z tych 6 stran su pozitivne komenty, co som este nevideu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tom70
|
|
« Odpoveď #121 kedy: 17. September , 2012, 18:48:21 » |
|
Toto je vyborna odpoved: "Strašné. My sme museli byť talentovaní ako kone, oni zrejme nemusia. Jediná svetlá chvíľka koncertu bola citácia skladby Johna Cagea 4 minúty 33 sekúnd pre klavír" Zaujimalo by ma, ake percento citatelov tomu rozumie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #122 kedy: 17. September , 2012, 19:22:20 » |
|
Možno by si sa čudoval
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killo
|
|
« Odpoveď #123 kedy: 18. September , 2012, 08:24:30 » |
|
Toto je vyborna odpoved: "Strašné. My sme museli byť talentovaní ako kone, oni zrejme nemusia. Jediná svetlá chvíľka koncertu bola citácia skladby Johna Cagea 4 minúty 33 sekúnd pre klavír" Zaujimalo by ma, ake percento citatelov tomu rozumie skladbe johna Cagea 4,33'' myslim rozumie kazdy posluchac na tejto planete ;-) paradoxom je ze narozdiel od akejkolvek inej hudby tuto skladbu si zahra kazdy kto obyva tuto zem na akomkolvek nastroji
|
|
|
Zaznamenané
|
Captain SEXXX !!
|
|
|
Tom70
|
|
« Odpoveď #124 kedy: 18. September , 2012, 10:09:04 » |
|
skladbe johna Cagea 4,33'' myslim rozumie kazdy posluchac na tejto planete ;-) paradoxom je ze narozdiel od akejkolvek inej hudby tuto skladbu si zahra kazdy kto obyva tuto zem na akomkolvek nastroji
Mne to vysvetlovat nemusis
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #125 kedy: 31. Január , 2013, 22:43:06 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
opossum
|
|
« Odpoveď #126 kedy: 01. Február , 2013, 14:33:21 » |
|
pekne citanie
vždy ma fascinovala jeho úprimnosť
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #127 kedy: 20. September , 2014, 09:48:15 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #128 kedy: 20. September , 2014, 10:26:17 » |
|
vskutku instrumentalne vykony, netradicne kombinacie akordov, povznasajuci spev znacka: neni nad kvalitny refren a bude to aj na vinyle
|
|
« Posledná zmena: 20. September , 2014, 10:28:32 od brko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #129 kedy: 02. Apríl , 2015, 12:03:58 » |
|
varga trochu riadi na hammonde
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mendi38
nováčik
Príspevkov: 52
|
|
« Odpoveď #130 kedy: 18. Január , 2016, 11:46:15 » |
|
Génius či blázon. Urobil veľa skvelých vecí. Jeho začiatky Prišiel do Prúdov úplne ich rozhádzal aby vzápätí odišiel a založil Collegium. Ale ja by som povedala, že aj vďaka nemu sa ten tvrdý bigbit založený ibs na bicich a gitarach začal meniť na pop, pop-rock keď sa súčasťou každej nahrávky neskôr stali aj klávesy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #131 kedy: 18. Január , 2016, 12:10:02 » |
|
Prudy su zvlastny ukaz. Zvonky zvonte bola zasadna platna a dodnes z nej strasne vela veci funguje. som presvedceny, ze ten album je tak dobry prave vdaka Marianovi. neskorsie albumy Hammel / Varga boli tiez skvele, mnohe veci dodnes nadcasove. zvysok ? Prudy bola vzdy len akasi meniaca sa doprovodna partia k Hammelovi a mozno trepnem blbost, ale nepamatam si nic, co by stalo za zapamatania, myslim co sa tyka pesniciek. este aj ta Medulienka je defacto Griglakova skladba... takze ak sa z Prudov stala postupne popovina, urcite to nebolo preto, ze v roku 196neviem kolko tam doniesli Mariana s klavesmi, ale naopak, ze ten Marian a aj Griglak od toho isli vlastnou cestou... dnes ked Prudy koncertuju, tak aj ked v zostave bez Mariana, repertoar tvoria hlavne veci, kde sa podielal... cim nechcem povedat, ze Hammel nie je sikovny autor ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mendi38
nováčik
Príspevkov: 52
|
|
« Odpoveď #132 kedy: 18. Január , 2016, 12:26:14 » |
|
Nemyslela som iba Prúdy. Mnohé kapely co zacali vznikať neskor už stavali zostavy bicie, gitary,klávesy, lebo zvuk s klavesami bol plnší. A myslím že to je aj vďaka Vargovi. Prvok klávesy dovtedy v bigbite velmi nebolo vidieť.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mr. redwine
|
|
« Odpoveď #133 kedy: 18. Január , 2016, 12:29:39 » |
|
A myslím že to je aj vďaka Vargovi. Prvok klávesy dovtedy v bigbite velmi nebolo vidieť.
...to bol "celosvetovy" trend
|
|
|
Zaznamenané
|
„a beer a day keeps the doctor away.“
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #134 kedy: 18. Január , 2016, 12:32:05 » |
|
no tak to je tazko nejak zhodnotit alebo sa k tomu vyjadrit. piano sa pouzivalo v modernych hudbach odjakziva. Hammond organ bol drahy a nespratny, ale tiez sa vyskytoval odkedy vznikol a tiez aj v dobovo modernych zanroch. prelom 60/70 je prave v znameni velkeho rozmachu syntetizerov, suvisi to s rozmachom polovodicov, takze logicky nove nastroje (syntaky) sa stali beznou sucastou hudby, cim sa pricinili o vznik novych hudobnych stylov, atd... ....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|