Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 14:49:42
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Chuck Schuldiner  (Prečítané 8299 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« kedy: 26. Október , 2005, 17:20:24 »

co poviete na Chucka? Ako na gitaristu, spevaka, frontmana, skladatela... Death je jedina deathmetalova kapela, ktoru dokazem pocuvat (aj ked je tazko povedat, ci death mozno zaradit k deathmetalu, ved sam chuck vravieval, ze su len tvrdsia heavy kapela). ..pre mna naj spevak co sa tyka deathmetalu, z albumu na album lepsi, vrchol (gitarovy aj vokalny a skladatelsky) dosiahol v poslednom albume (Sounds of perseverance). Chcel by som pocut, ake veci by robil teraz... ...inak viete, ze vobec nehraval malickom lavej ruky? A hraval na tom strasnom Marshall Valvestate... ale zvuk mal kua dobry... odpocivaj v pokoji, chuck
Zaznamenané

stoka!
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 26. Október , 2005, 21:06:44 »

Citácia
Originally posted by miso_kolo ...A hraval na tom strasnom Marshall Valvestate... ale zvuk mal kua dobry...
Jedna vec je co maval na podiu, druha vec je, na com nahraval albumy. A este dalsia vec je, ze Valvestate sa zacali vyrabat v roku 1991, ked Death fungoval uz 8 rokov...
Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #2 kedy: 26. Október , 2005, 21:26:02 »

hej, mas pravdu. myslel som ten kocert z vegas... inak si sa nevyjadril k nicomu. mas u mna obrovske minus :-)
Zaznamenané

stoka!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 26. Október , 2005, 21:34:46 »

Nemam Death moc napocuvany. Poznam Leprosy, Spiritual Healing a este o cosi novsi album, ktory neviem, ako sa vola. V case ked som to pocul naposledy (10-15 rokov) sa mi to dost lubilo. Schvalne som si akurat dal stahovat Leprosy, ktory som pocul uplne prvy - som zvedavy, co na to po tolkych rokoch poviem :).
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #4 kedy: 27. Október , 2005, 10:15:07 »

Malicek nepouzival vobec? Tak v solach urcite nie, ale powerchordy chystal ukazovakom a malickom, aspon sa mi zda miestami. Leprosy nic moc. Scot Burns (ak som to dobre napisal), ktory nahraval novsie albumy (nie Leprosy) Death, ako aj Suffocation, vraj v studiu pouzival prave Valvestate a v tychto kruhoch bol svojim sposobom uznavany zvukar. Aspon sa mi zda :)
Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #5 kedy: 27. Október , 2005, 18:22:52 »

Mnoho ludi si mysli, ze Death = Chuck Shuldiner. Pravda bola taka, ze Chuck mal pri sebe vzdy partiu spickovych extremnych hudobnikov - namatkovo Gene Hoglan, Steve DiGiorgio, Richard Christy, James Murphy, Sean Reinert, Paul Masvidal, Andy LaRocque... To kvantum spickovych hudobnikov, co sa v zostave vystriedali, to je rarita. Z toho pochopitelne vyplyva aj velka pestrost nahravok, ktorej pomahal vydatne aj sam Chuck snahou posuvat sa stale dalej. Na druhej strane ma pri tych nahravkach casto pocit, ze tam este chyba ten povestny chlp k uplnej dokonalosti. Najradsej mam Symbolic, Indidividual Thougt Patterns, Human a Sound Of Perseverance. Cize novsiu tvorbu. :)
Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #6 kedy: 28. Október , 2005, 06:16:18 »

Ta partia okolo neho boli len ""hudobnici na prenajom"". Chuck skladal vsetko hudbu sam, dokonca aj bidie. Vsimli ste si, ako zazera po basakovi a gitaristovi (Death in vegas), ked spravia nejaku chybicku?
Zaznamenané

stoka!
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #7 kedy: 30. Október , 2005, 14:47:25 »

To nevadi.On bol osobnost.Ked nenasiel ludi do partie,tak si urobil idealnu zostavu na cisto profesionalnom zaklade.Je to normalny postup.Myslim,ze hudbe DEATH to prospelo. Chuck bol clovek s vlastnym rukopisom.Nebol sice ziadny vitruoz,ale mal v hlave a v tom bola jeho sila.Velmi sa mi pacilo,ako sa na ""individual...."" doplnuju s Andym la Rocque.Chuckova hra sa mi paci.Takisto aj jeho tvorba. V death metale legenda a to pravom.
Zaznamenané

miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #8 kedy: 30. Október , 2005, 20:41:25 »

nemyslel som to v zlom. prave naopak
Zaznamenané

stoka!
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #9 kedy: 30. Október , 2005, 21:52:46 »

Ja som to tak ani nebral:)Je dobre,ze sa bavime aj o tomto.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 02. November , 2005, 15:00:31 »

miso_kolo: som pocul o tom, ze na poslednom albume death+control denied uz bral hamma a christyho ako stalych clenov svojej zostavy, pricom vystriedal iba basaka, aj to iba pri nahravani CD (DiGiorgio), na koncertoch hral scott. co je na tom pravdy? by to bolo take zvlastne po tolkych rokoch mat zrazu stalu zostavu, by som chcel pocut ako by to znelo. a este som pocul, ze hamm vraj vie najlepsie napodobnit chuckovu hru na gitare, takze pravdepodobne ten novy CD niekedy aj dokoncia (to povedal steve digiorgio) ?? ??
Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku

« Odpoveď #11 kedy: 02. November , 2005, 15:36:35 »

nepocul som o tom, takze neviem posudit...
Zaznamenané

stoka!
jolan
pravidelný návštevník
Príspevkov: 556

« Odpoveď #12 kedy: 20. November , 2005, 22:12:34 »

velmi sympaticky mi je aj jeho pristup k zvuku ako takemu... pouzival len Marshall Valvestaty a okrem par krabiciek ako niekedy phaser + mozno dake chorusy uz nic. este aj dvojhlasy hravali vzdy dve gitary a ziadne modulacne efekty... jeho zvuk je velmi jednoduchy a hudba uzasna... asi najvacsia osobnost death metalu...
Zaznamenané

Hudobné fórum > http://zvmusic.xf.cz
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 24. November , 2005, 02:05:53 »

Prave pocuvam Spiritual Healing. Naposledy som to pocul z kazety asi pred 15-timi rokmi. Zvuk nahravky a gitar mi pride na dnesne pomery trosku staromodny, ale nevadi. Na Valvsetate vtedy este hrat nemohli, ale aj toto mi pripada ako nejaka ""tranzistorovina"". Album nie je tak namakany, ako niektore neskorsie, ale aj tak ma dost velku silu. Nie je to tvrde, len aby to bolo tvrde, vidno tam dost kompozicnej prace, sola su tiez poctivo vymyslene. Spev je, ako sa to tu v inej teme nazvalo ""grcaci"", no napriek tomu nemyslim, ze je problem rozoznat text... Skratka spravilo mi to po tolkych rokoch radost :).
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 28. November , 2005, 21:46:33 »

no jo
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 22 otázok.