Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 11:52:27
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 52 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: PITU  (Prečítané 163456 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #75 kedy: 07. Marec , 2006, 01:06:48 »

Midlo - to je ok. Viem, že prednes je tam iný, akustický nástroj má široké pole dynamiky na rozdiel od driveového zvuku elektrickej gitary, kde sa proste dynamika moc robiť nemôže. Tá sa skôr dotvorí práve charakterom podkladu.
Mám viac verzií tejto skladby, či už orchestrálnu, alebo Marsalisa na trúbke, alebo duet Bobby McFerrina s Yo Yo Ma, alebo len klavírnu verziu. Takisto som počul nejaké verzie na driveovú elektrickú gitaru, tam už ale takáto dynamika nebola. Proste to nejde, ale to môžeš poznať, hráš aj na elektriku.
V každom prípade sem kžudne daj klarinetovú verziu. Noty mi tam nechýbajú, je to proste taký prepis, každý sa snaží prispôsobiť to pri prerobení na svoj nástroj z orchestrálnej verzie, tak aby zachoval určitý charakter aj skladby aj to prispôsobil nástroju.
Má k tomu byť aj doprovod, ktorý práve niektoré časti dopĺňa.

Swordy . trsátko mám dosť špeciálne urobené, ťažko by som to nejako jednoducho popísal. Snáď len, že mierne šikmo na strunu.

Imbus - to, že je tam chromatika, to nijako neuberá na celkovej harmónii, ktorá je vežmi príjemne jasná, prehžadná a dobre gradujúca. Písal som, že tomu bude chýbať doprovod.

Naposledy upravil pitu, : 07.03.2006 o 01:09
Zaznamenané

rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #76 kedy: 07. Marec , 2006, 08:24:55 »

pekne, pekne, čo viac dodať? vážna hudba je vďačná téma, pretože u poslucháčov vyvoláva \"uuááááooo\" efekt, lebo je iná ako metal a progrock, ktoré si všetci púšťajú furt dokola. yngwie by vedel o to m hovoriť (ale aj to, že všetkého veža škodí). ináč piťu, mohol si tam pichnúť podklad, to by nemal byť problém, nie? nabralo by to na pompéznosti a efekt by bol \"uuuuáááááuuuuooooooáááuuuoo\"Žmurk. ale pekná prácička.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #77 kedy: 07. Marec , 2006, 10:43:24 »

Bohužiaž nemám ešte spravený žiaden podklad. Smútim
Ale porobím dve verzie do budúcna, aj takúto rockovú, aj akustickú, treba to pripraviť a s kapelkami nacvičiť. Žmurk
Zaznamenané

stagemaster
pravidelný návštevník
Príspevkov: 444

« Odpoveď #78 kedy: 07. Marec , 2006, 11:50:43 »

Super Pitu:bravo:
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #79 kedy: 07. Marec , 2006, 11:56:30 »

ja si este pockam na podklad, ze ako to na mna zaposobi, lebo teraz z toho mam taky pocit ze zahrate super, len mi chyba nejaka ucelena atmosfera.
Zaznamenané

o-yep sro
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #80 kedy: 07. Marec , 2006, 12:26:19 »

To máš pravdu pista58, takto bez podkladu to zneje, ako nejaký neukojený čmeliak, ktorý otravuje tak dlho, dokiaž ho niekto nezabije. :)
Potom to bude predsa len ucelenejšie a s atmosférou.
Zaznamenané

Eternal
nováčik
*
Príspevkov: 10

« Odpoveď #81 kedy: 09. Júl , 2006, 15:57:46 »

sorry, ze vytahujem staru temu, ale zaujimalo by ma:
PITU: co ti tie jednotlive fazy tvojho hudobneho vzdelania dali?(tj husle, chvilka samoucenia, \"stary romsky panko\", andy kellenberger, etc... ) ktore ti takto s odstupom casu pride ako najefektivnejsie?

p.s. pytam sa cisto so zvedavosti...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #82 kedy: 09. Júl , 2006, 21:50:24 »

Samoučenie je z celého obdobia najdlhšie a stále pokračuje.
Čo sa týka efektívnosti, najlepšie možno boli občasné hodiny s Kellenbergerom, klasické hodiny s Gŕofom a všetky ostatné obdobia, keď som sa snažil (a snažím) systematicky niečo nacvičovať (lenže bez chýb, ktoré je treba opravovať) . Huslový základ bol vežmi dobrý na celkovú muzikálnosť, ovládanie nôt a hudobnej teórie. źahšie sa potom učí hrať aj na nový nástroj.
4 roky učenia sa u starého rómskeho pánka by boli efektívne, keby som nemusel opravovať neskôr držanie pravej aj žavej ruky.

Momentálne obdobie ťažko povedať, či sa dá nazvať efektívnym, keď síce cvičím strašne veža, ale posledný rok som zabil vývojom trsátka pre seba a teraz nastalo obdobie po vývoji a poriadne opätovne nacvičujem všetko odznova - tón, jednotlivé skladby, držanie pravej ruky s trsátkom (keďže je pevné a nastavil som si ho na určité držanie ruky). Ale už som v stave, keď konečne nacvičujem popri tom všetkom aj nové veci, postupy. Či bolo toto obdobie efektívne, ukáže až čas. Ja dúfam, že hej.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #83 kedy: 07. September , 2006, 10:43:47 »

Pridávam novú nahrávku. Kamoš sa v sobotu žení a chcel nejakú rockovejšiu podobu svatobného pochodu. :)
Tak som sa s tým včera pohral a ponahrával to.
    - Wedding March (Mendelssohn)

Naposledy upravil pitu, : 07.09.2006 o 11:44
Zaznamenané

metalhead
pravidelný návštevník
Príspevkov: 459

« Odpoveď #84 kedy: 07. September , 2006, 11:06:13 »

super.aj ja chcem taku svadbu:)
ale hodil by sa k tomu nejaky rokovejsi doprovod/bice,basa.../
Zaznamenané

I hate commercion
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #85 kedy: 07. September , 2006, 11:23:37 »

Na moj vkus az moc gulaty zvuk.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #86 kedy: 07. September , 2006, 11:37:07 »

Ladi to ?
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #87 kedy: 07. September , 2006, 11:49:08 »

rastis napísal:
Citácia
Ladi to ?

tiez ma napadla podobna otazka

hlavne ten prvy vytahovany ton tej melodie mi reze usi
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #88 kedy: 07. September , 2006, 12:22:49 »

Ladenie sa mi zdá úplne v gitarovej norme. Ladil som gitaru priebežne stále, ale predsa len je to živý nástroj. Dolaďovač som nepoužíval, ale môžem skúsiť, keďže je to dosť citlivý hromadný viachlas. Osobne nemám nič ani proti prvému vyťahovanému tónu.

Skúste popočúvať túto verziu:

Naposledy upravil pitu, : 07.09.2006 o 13:44
Zaznamenané

midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #89 kedy: 10. September , 2006, 13:36:50 »

To druhe mi nejde stiahnut.
To prve je velmi pekne. Nezda sa mi zeby tam nieco neladilo. Akurat hlavnu melodiu by som uvital viac feelingovejsiu, nie taku \"uniformnu\". Ale inac sa mi to velmi paci.

Naposledy upravil midlo, : 10.09.2006 o 14:39
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 52 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 23 otázok.