Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 21:59:58
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Majster Martin Klema  (Prečítané 41993 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #30 kedy: 06. Apríl , 2008, 18:53:51 »

inak videl som Klemu v telke neviem v akom programe a spominal tam ako hraca ktory pouziva jeho nastroje Petra Luhu...

Tak to je pekné od neho, že sa o mne zmienil. :)
Zaznamenané

Marco
okukávač

Príspevkov: 1

« Odpoveď #31 kedy: 10. December , 2008, 00:01:08 »

Nasiel som ho. Teraz stoji Gibson L 4A 1800 usd. Ma ho tu Henry. Nech mi niekto prinesie robenu gitaru za 40 000 a porovnajme. Hocikedy, sam som zvedavy ako by to dopadlo. Mozete tipovat.

sa stavim ze vyrobit gitaru takejto kvality nieje pre Klemu ziadny problem. Pri obdobnych gitarach sa plati za znacku nie za kvalitu. Prosto vela penazi za malo muziky  Na zdravie!
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #32 kedy: 12. December , 2008, 15:37:35 »

ja som teraz minuly vikend pocul jeden zlatany telkac a to bola gitara jak vino... neviem preco by mal Gibson hrat lepsie ako to iste robene... skor moze hrat horsie lebo taketo velke firmy setria na com sa da... Na zdravie!
Zaznamenané
Kimlo
stály hosť
Príspevkov: 754

comfortably numb

« Odpoveď #33 kedy: 19. December , 2008, 16:21:07 »

... lebo taketo velke firmy setria na com sa da... Na zdravie!

nemyslim si.
prave preto ze na nicom nesetria, su tie ceny casto take ake su.
keby pouzivali dreveny odpad v podobe drevotriesky namiesto kvalitneho dreva, a predavali by gitary za "5 korun" potom by sa dalo hovorit o setreni.
no pokial niekto pouzije kvalitne materialy... tak nevidim kde by sa dalo setrit... jedine na marketingu alebo inych administrativnych ukonoch, ktore nemaju vplyv na kvalitu nastroja... ale na jeho predajnost.

ono treba si uvedomit, ze velke firmy ako Gibson a Fender pchaju nemale peniaze aj do marketingu, a tie naklady sa predsa musia niekde premietnut....
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,71076.0.html
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #34 kedy: 19. December , 2008, 18:58:01 »

nemyslim si.
prave preto ze na nicom nesetria, su tie ceny casto take ake su.
keby pouzivali dreveny odpad v podobe drevotriesky namiesto kvalitneho dreva, a predavali by gitary za "5 korun" potom by sa dalo hovorit o setreni.
no pokial niekto pouzije kvalitne materialy... tak nevidim kde by sa dalo setrit... jedine na marketingu alebo inych administrativnych ukonoch, ktore nemaju vplyv na kvalitu nastroja... ale na jeho predajnost.

ono treba si uvedomit, ze velke firmy ako Gibson a Fender pchaju nemale peniaze aj do marketingu, a tie naklady sa predsa musia niekde premietnut....

vyrobna cena takeho gibsnu je par susnov, lebo uz len obchody nastroje predavaju za raz tolko ako ich nakupia z velkoobchodu... a obchody niesu jedine co sa nabaluju... kym sa gitara dostane k zakaznikovi, tak sa na nej nabali milion ludi... u gitarara nemas ziadnych nabalovacov, proste ta gitara ma taku hodnotu  Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #35 kedy: 19. December , 2008, 19:01:37 »

nemas pravdu. do svojho porovnania co ma aku hodnotu musis zahrnut cenu prace u nas a v USA. musis do toho ale zahrnut aj cenu suciastok pre Gibson a cenu suciastok pre malovyrobcu. musis do toho zahrnut vyrobnu narocnost pre Gibson a pre malovyrobcu... musis do toho zahrnut cenu reklamy Gibsonu a cenu reklamy malovyrobcu. musis do toho zahrnut cenu odvodov za zamestnancov Gibsonu a za zamestnancov malovyrobcu a samozrejme podla samotnej krajiny...
« Posledná zmena: 19. December , 2008, 19:02:03 od rastis » Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #36 kedy: 19. December , 2008, 19:07:55 »

nemas pravdu. do svojho porovnania co ma aku hodnotu musis zahrnut cenu prace u nas a v USA. musis do toho ale zahrnut aj cenu suciastok pre Gibson a cenu suciastok pre malovyrobcu. musis do toho zahrnut vyrobnu narocnost pre Gibson a pre malovyrobcu... musis do toho zahrnut cenu reklamy Gibsonu a cenu reklamy malovyrobcu. musis do toho zahrnut cenu odvodov za zamestnancov Gibsonu a za zamestnancov malovyrobcu a samozrejme podla samotnej krajiny...

Velmi mudra ekonomicka poznamka Žmurk
Navyse aj taky malovyrobca ma kopu nevyhod. Tym, ze velke firmy kupuju HW amnoho inych veci v obrovskych mnozstvach maju na kus ovela mensiu cenu ako malovyrobca, ktory tolko haraburdia naraz nikdy neodoberie.... atd atd. Komplexny problem je tato stranka veci.
Zaznamenané
endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

Melisko usko

« Odpoveď #37 kedy: 19. December , 2008, 22:20:47 »

este pridam ja svoj nazor:

nerovnica
overena znacka < handmade

napriek veciam ako su lacnejsie komponenty, vysoky budget, kvalita znacky, ide renomovanym firmam o jedno, vykazovat zisk(mozte vidiet hlavne na tom ako si veselo vsetky fabriky stahuju do azie)

handmade od gitarara je uplny rozdiel, ten do kazdeho kusu dava SEBA, robi to s laskou a kazdemu milimetru venuje extra pozornost, co sa pri pasovej vyrobe gitar povedat neda. maju sice nejake kriteria a quality management ale stale tam nie je to ze gitarar da do toho vsetko, kazdy vyrobeny kus je jedinecny unikat ktory je len jeden.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #38 kedy: 19. December , 2008, 23:41:07 »

endy: aj gitarar musi vykazovat nejaky zisk, kedze z toho zije a ak by z toho zisk nemal, tak by tie gitary asi nevyrabal Žmurk
Zaznamenané
endy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

Melisko usko

« Odpoveď #39 kedy: 19. December , 2008, 23:51:13 »

endy: aj gitarar musi vykazovat nejaky zisk, kedze z toho zije a ak by z toho zisk nemal, tak by tie gitary asi nevyrabal Žmurk

nemusi z toho zit mozno je to jeho hobby iba, dojde z prace a vyraba.. a dalsia vec ze handmady su dost draha zalezitost, ale kto chce kvalitu tomu su peniaze ukradnute
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #40 kedy: 19. December , 2008, 23:57:02 »

nemusi z toho zit mozno je to jeho hobby iba, dojde z prace a vyraba.. a dalsia vec ze handmady su dost draha zalezitost, ale kto chce kvalitu tomu su peniaze ukradnute
ja vacsinou v takychto debatach beriem ako samozrejmost, ze sa bavime o "profesionalnych" gitararoch, ktori sa tymto zivia a nie o hobbistoch, ktori semtam pre potesenie spravia gitaru sebe alebo kamaratovi (teraz nenarazam na kvalitu).. Na zdravie!
Zaznamenané
myso
pravidelný návštevník
Príspevkov: 634

« Odpoveď #41 kedy: 20. December , 2008, 00:30:56 »

Martin Klema je profik, ktory z toho zije. Ja len dufam, ze co najdlshie vydrzi tak ako to robi teraz - prakticky vsetko si robi sam. Chalani kupujte od neho rychlo gitary, kym si nezriadi manufakturu. Teraz mate najosobnejsi pristup, najvacsi zivot vlozeny do gitary jednym uzasnym clovekom.
Zaznamenané
Farang
okukávač

Príspevkov: 4

« Odpoveď #42 kedy: 16. Jún , 2009, 14:28:21 »

Prispejem aj ja. Mám od Klemu gitaru, dreadnought, predná doska smrek, zadná doska a boky hawaian koa /vzácne a drahé drevo, ktoré rastie prevažne na Hawai, vyrábajú sa z toho napr. tradičné ukulele/ krk mahagon, hmatník eben, hlava eben. Gitarka hrá fantasticky, odkedy ju mám, lepšiu gitaru som nedržal v ruke. Vyzerá skvele a hraje skvele. Možem ju porovnávať len s inými Klemovkami,ale zatial som na inom dreadnought nehral, len na GA a to je odlišná farba zvuku. Samozrejme GA hrajú vynikajúco. Vrelo odporúčam si dať u Klemu vyrobiť gitaru, je veľmi šikovný, ústretový a máte ku gitare aj náležitý servis. Jediný problém som mal s elektrikou B Band, ked mi stále nehrali niektoré struny, resp. hrali o dosť tichšie ako ostatné, tak som to po čase vymenil za Fishman Prefix T s ladičkou a odvtedy som spokojný.

* DSCF0753.JPG (17.48 KB, 240x320 - prehliadnuté 856 krát.)

* DSCF0662.JPG (21.04 KB, 240x320 - prehliadnuté 853 krát.)

* DSCF0724.JPG (23.9 KB, 240x320 - prehliadnuté 845 krát.)

* DSCF0699.JPG (22.06 KB, 320x240 - prehliadnuté 875 krát.)

* DSCF0697.JPG (15.73 KB, 320x240 - prehliadnuté 824 krát.)

* DSCF0749.JPG (17.67 KB, 240x320 - prehliadnuté 838 krát.)
« Posledná zmena: 16. Jún , 2009, 15:25:24 od Farang » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #43 kedy: 16. Jún , 2009, 18:49:24 »

Fuha, krasna.  Som frajer
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #44 kedy: 17. Jún , 2009, 15:15:19 »

skutocne je prekrasna.. vies prezradit aj cenu tej nadhery?
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.08 sekund, 23 otázok.