Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
03. December , 2024, 19:45:06
Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rudo Sivčák Soller Guitars  (Prečítané 150128 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #315 kedy: 03. Október , 2012, 14:38:43 »

neviem, ci to zase ty nechces prilis hrotit. dve rovnake gitary z jednej dosky... jednak nevieme, ci mali aj krky z jednej dosky, ci mali aj hmatniky z jednej dosky a jednak nevieme, ci boli absolutne totozne ako ked vyjdu z fabrickeho stroja alebo ci boli len take - viacmenej rovnake z rucnej vyroby... a okrem toho, ide o tie mantinely, ako sa vymedzia... v zasade sa da povedat, ze gitary z takeho a takeho dreva hraju nejak a gitary z ineho nejak inak. z toho predsa ale nemusi nutne vyplyvat, ze pokial nehraju dve gitary z rovnakeho dreva totozne, tak tym padom rozdiely vo zvuku nerobi drevo, ale nieco ine...

ved ale ja len reagujem na to co tu odznelo a pride mi smiesne ze ludia su schopni nakreslit absolutnu frekvencnu krivku na zaklade nazvu dreva a v dalsej vete vyhlasia ze vedia identifikovat obrovske rozdiely pri rovnakom dreve :)
Zaznamenané

o-yep sro
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #316 kedy: 03. Október , 2012, 14:43:44 »

este raz ti pisem uz nic ine ako jedna doska nemoze zabezpecit vacsiu homogennost tym padom rovnaky zvuk. napriek tomu pise majo ze hrali UPLNE inak z toho ti na zaklade elementarnej logiky musi vyst ze to sposobuje nieco uplne ine
ocakavat, ze nehomogenny material zabezpeci nejaku homogennost je uz len z principu blbost. moze, ale v istych medziach, ktore prisluchaju tomu ktoremu druhu dreva. dalsia vec je, ze pojmy uplne inak a zasadne rozdiely su v tomto pripade dost relativne. vzhladom na druh dreva a jeho vlastnosti prislusne pre dany druh vies predpokladat jeho zvukove vlastnosti. to sa nijak nevylucuje s tym, ze fosna zrezana pri koreni, kde je drevo hustejsie a fosna z kmena toho isteho stromu, kde je drevo redsie, budu hrat inak. neviem co je take zlozite na pochopenie.
« Posledná zmena: 03. Október , 2012, 14:45:50 od styrioci » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #317 kedy: 03. Október , 2012, 14:49:04 »

no to ze ked tu zase niekto bude analyzovat iskrenie vysok vdaka baobabu, tak mu prid pripomenut ze mu ho musia zrezat presne v tej casti kde nebuble bas lebo to bude uplne ina gitara  Bavím sa skvele

sam vidis ze si to teraz zovseobecnil na urcite zvukove vlastnosti ktore sa daju od nejakej dreviny ocakavat a nakoniec si napisal ze to vsade nebude hrat rovnako - ono je to samozrejme logicke, ale prave pri roznych netopierych debatach sa bud jednej, alebo druhej skupine prideluje vacsi/mensi vyznam podla aktualnej temy.
Zaznamenané

o-yep sro
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #318 kedy: 03. Október , 2012, 14:53:11 »

no to ze ked tu zase niekto bude analyzovat iskrenie vysok vdaka baobabu, tak mu prid pripomenut ze mu ho musia zrezat presne v tej casti kde nebuble bas lebo to bude uplne ina gitara  Bavím sa skvele

sam vidis ze si to teraz zovseobecnil na urcite zvukove vlastnosti ktore sa daju od nejakej dreviny ocakavat a nakoniec si napisal ze to vsade nebude hrat rovnako - ono je to samozrejme logicke, ale prave pri roznych netopierych debatach sa bud jednej, alebo druhej skupine prideluje vacsi/mensi vyznam podla aktualnej temy.
vsak ja som nikdy netvrdil nieco ine, len potom tu pride niekto, kto zacne hrotit debatu do extremov a vkladat inym do ust domnienky, ze rovnaky druh dreva musi hrat konzistentne a ak nie, tak potom na dreve vobec nezalezi, co je blbost
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #319 kedy: 03. Október , 2012, 16:31:39 »

vzhladom na druh dreva a jeho vlastnosti prislusne pre dany druh vies predpokladat jeho zvukove vlastnosti. to sa nijak nevylucuje s tym, ze fosna zrezana pri koreni, kde je drevo hustejsie a fosna z kmena toho isteho stromu, kde je drevo redsie, budu hrat inak. neviem co je take zlozite na pochopenie.

najvacsi tvoj bullshit je hra na "vedu". poznas teoriu, podla ktorej vies vseobecne (ako sa na teoriu patri) predvidat, ake drevo bude zniet  dobre, resp. zle. cize predpokladam vies zistit hustotu, pevnost, frekvencie co len uznas za vhodne a presnym vypoctom predvidas, ako dobre, zle, uplne inak, trosku inak bude zniet napr. jeden vs. druhy strat z fosne maja fera. alebo jelsa z mexika vs ameriky. naozaj teda disponujes touto vedomostou a schopnostou?

jedine co mna napada, ze mozes robit je nahrat dobrym mikrofonom nasucho elektricku gitaru (uz to je riadne uchylna predstava) pozerat  na spectrum analyzer, ci sa tam nezjavi panenka maria a podla toho predvidat ci to bude dobre hrat aj po zapojeni s celym retazcom. vedu neojebes
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #320 kedy: 03. Október , 2012, 16:36:53 »

najvacsi tvoj bullshit je hra na "vedu". poznas teoriu, podla ktorej vies vseobecne (ako sa na teoriu patri) predvidat, ake drevo bude zniet  dobre, resp. zle. cize predpokladam vies zistit hustotu, pevnost, frekvencie co len uznas za vhodne a presnym vypoctom predvidas, ako dobre, zle, uplne inak, trosku inak bude zniet napr. jeden vs. druhy strat z fosne maja fera. alebo jelsa z mexika vs ameriky. naozaj teda disponujes touto vedomostou a schopnostou?

jedine co mna napada, ze mozes robit je nahrat dobrym mikrofonom nasucho elektricku gitaru (uz to je riadne uchylna predstava) pozerat  na spectrum analyzer, ci sa tam nezjavi panenka maria a podla toho predvidat ci to bude dobre hrat aj po zapojeni s celym retazcom. vedu neojebes
ja to tebe nepotrebujem dokazovat  Na zdravie! ty si kludne hraj aj na gitare z mdf a obmienaj si tam snimace  Žmurk
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #321 kedy: 03. Október , 2012, 16:43:56 »

ja to tebe nepotrebujem dokazovat  Na zdravie! ty si kludne hraj aj na gitare z mdf a obmienaj si tam snimace  Žmurk
nepotrebujes a hlavne nevies. ale nevadi, este trikrat to tu otocime a uz budes viac rozumiet rozdielu medzi suvislostou a kauzalitou. uz aj teraz citim z teba trosku posun  Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #322 kedy: 03. Október , 2012, 16:54:06 »

nepotrebujes a hlavne nevies.
este raz a posledny krat ti zopakujem - nepotrebujem ti dokaxovat nieco co sa uci na zakladnych a strednych skolach. nic viac k pochopeniu principu vplyvu roznych driev na zvuk nastroja nepotrebujes. ak tomu nerozumies, tak s tym ja bohuzial nic nespravim
Zaznamenané
fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #323 kedy: 03. Október , 2012, 17:16:15 »

a to tu uz dlho nebol spominany aj dalsi faktor ..ze ton je aj v prstoch  Bavím sa skvele Bavím sa skvele takze rovnica o 10 premennych ktora ma na pravej strane konstantu "dobry zvuk", co je tiez konstanta ktoru nikto nedefinoval  Bavím sa skvele ...zacarovany kruh  Ja som čert..
Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #324 kedy: 03. Október , 2012, 17:22:29 »

Ach jaj stale to iste dokola. Palii ako mi vysvetlis, ze preco dve gitary vyrobene v ten isty den mozu zniet citelne odlisne? Aj ked ich rovnako navlas nastavis, rovnako mas vysoko snimace, rovnake struny... 
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #325 kedy: 03. Október , 2012, 17:41:50 »

fataljoe, no jasne, ze ton je v prstoch :) Sak snad veris tomu, ze trebars jeden strat by hral na tom istom aparate tebe inak a mne tiez.  Je to frajer

btw, strasne picoviny tu riesite, ale ze strasne.  Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

palii
miestny štamgast

« Odpoveď #326 kedy: 03. Október , 2012, 18:13:45 »

btw, strasne picoviny tu riesite, ale ze strasne.  Bavím sa skvele Bavím sa skvele
co uz moze byt zaujimavejsia gitarova tema!, len skoda ze to ludi prestane rychlo bavit  Bavím sa skvele
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #327 kedy: 03. Október , 2012, 18:52:26 »

Ach jaj stale to iste dokola. Palii ako mi vysvetlis, ze preco dve gitary vyrobene v ten isty den mozu zniet citelne odlisne? Aj ked ich rovnako navlas nastavis, rovnako mas vysoko snimace, rovnake struny... 

To je len tvoj predpoklad ci je aj taky priklad s nahravkou s tymi rozdielmi ? Lebo to by som chcel fakt ten rozdiel pocut
« Posledná zmena: 03. Október , 2012, 18:53:20 od vikur » Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #328 kedy: 03. Október , 2012, 19:22:50 »

To je len tvoj predpoklad ci je aj taky priklad s nahravkou s tymi rozdielmi ? Lebo to by som chcel fakt ten rozdiel pocut

Hej, uz som tu kedysi daval, sice nekvalitne nahravky domace, ale boli to rovnako nastavene lespooly na rovnakom nastaveni ampu a kopa ludi bola prekvapena, ake rozdiely boli aj na takych slabych nahravkach (mam to kdesi v mojej teme daavno). Preboha, to aj Ty tvrdis, ze vsetky gitary s rovnakymi snimacmi zneju rovnako?
« Posledná zmena: 03. Október , 2012, 19:23:19 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #329 kedy: 03. Október , 2012, 19:48:34 »

a ked boli vyrobene ten isty den tak to bola ta ista kopa dreva?  Bavím sa skvele

a vobec, co roztancuje ludi viac - gitara vystruhana z korena alebo koruny?
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.