Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 17:35:45
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Prince  (Prečítané 5931 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« kedy: 03. September , 2004, 23:04:19 »

Ked uz ste ho nacali, dajme mu samostatny priestor, myslim ze si ho zasluzi. Ako gitaristu ho pozna malo kto a mnoho ludi ho hodnoti len podla klipov z komercnych stanic alebo podla jeho zzenstileho zjavu. Ja som ho ako gitaristu pocul viacej razy, aj nazivo (na zivo v telke :) ) a nemam voci nemu ziadnych namietok. Videl som ho doslova odpalovat sola na omlatenom telecastery takym sposobom, ze ani Hendrix by sa nemusel hanbit Si píš!!! Je zname, ze je multiinstrumentalista, videl som ho celkom slusne bubnovat. Okrem toho je znamy ako workoholik, ktory muzike venuje 90% svojho zivota. Zvysnych 10% venuje svojmu zjavu :) Jeho muzika nie su len pop-songy z MTV, vzdy sa obklopoval spickovymi muzikantami...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #1 kedy: 03. September , 2004, 23:40:12 »

Tak aby sme o ňom nekvákali pri Hudbe z Marsu :) Ešte raz: Je presne počuť, kde mu končí normálny hlas, ten nemá moc vysoký, potom hodne vysoko spieva falzetom, ale ten zneje strašne tenko, skôr pripomína afektovaný ženský hlas, vo výškach strašne škrieka (dosť až hystericky a ujačane). Dosť zle sa mi to počúva. Napriek tomu musím povedať, že spievať týmto svojským spôsobom vie. Ako gitarista sa mi moc nepáči, to čo zahrá, zahrá síce pekne, snaží sa o pekný tón, ale má strašne obmedzený (aspoň čo som viackrát počul) tónový výber. Určite sa snaží napodobniť Hendrixov štýl, ale celé to pozostáva z pár riffov a pár vytiahnutých tónov z jedného prstokladu (a len pentatonika). Pokus o rýchlejší sled tónov pôsobí ako mazanica, neurčitý zhluk. Ono sa to celkom pekne začína počúvať, ale po chvíli už mi to pripadá otrepané a obohraté. (Ale to píšem len o sólach, tých má v skladbách dosť málo, ak náhodou nie len v Purple rain, už si ani nespomeniem na iné) Ale páči sa mi jeho skladanie skladieb, melodika, aranžmány, vždy namakaná kapela, ktorá šlape. Jeho spev, by som často rád vymenil, alebo aspoň obmedzil o tie hysterické výlevy, ale niektoré znejú v pohode. Veža vecí má dosť dobrých, napr. taká ""Diamonds And Pearls"". Osobne celkovo mám radšej M. Jacksonovu staršiu tvorbu ako Princa, ale to už by bola samostatná kapitola Prince versu Michael Jackson :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #2 kedy: 03. September , 2004, 23:53:49 »

Citácia
Originally posted by Pitu ...Osobne celkovo mám radšej M. Jacksonovu staršiu tvorbu ako Princa, ale to už by bola samostatná kapitola Prince versu Michael Jackson :)
Akurat som ho spominal zhodou okolnosti pri Hudbe z Marsu :). By ma celkom zaujimalo, nakolko je Jackson zainteresovany ako autor...
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #3 kedy: 04. September , 2004, 07:06:27 »

Pitu: Ja som nemyslel len ako vysoko vytiahne, ale to, ze dobre aj zabasuje a aj vytiahne... kamarat mi pustal nieco kde tak spieva..
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #4 kedy: 04. September , 2004, 11:26:48 »

Ja som písal, že spieva aj normálnym hlasom, ale ten nemá moc vysoký (skôr nižšie položený), zato je v pohode na počúvanie. Nemá ale plynulý prechod do výšok, jeho falzet znie úplne inak ako normálny hlas, ale to som už spomenul.
Zaznamenané

Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #5 kedy: 05. September , 2004, 08:54:36 »

Nech si spieva ako chce.. Ja ho nepocuvam.. Mam co pocuvat..
Zaznamenané
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #6 kedy: 06. September , 2004, 05:36:48 »

no tak tohoto nemusim, staci ked ho viim niekde v telke a je po chuti pocuvat uleteny puk...
Zaznamenané

tatko fóra
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: 07. September , 2004, 23:14:43 »

prince je podla mna dobry, podla mna spieva pekne, a aj super tancuje..... taky spagat ako vie on no fuuuha
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #8 kedy: 08. September , 2004, 09:26:59 »

Podla mna je Prince vynikajuci multiinstrumentalista/producent/gitarista/.... To ze si zalozil image na ""teplosskom"" :aach: looku, to je druha vec. Ale myslim si, ze spravil nakoniec aj dobre. Ved prave preto si ho kazdy zapameta. Nie je to dobry napad? :hm: Prave som si pustil v praci jeho nove CD. :yes:
Zaznamenané
Viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 237

« Odpoveď #9 kedy: 23. September , 2004, 13:42:19 »

rastis - no pozor ! michael jackson ako autor je zainteresovany vo vsetkych svojich veciach.hadam ked bol este v jacson five tak mu hovorili co ma robit ale potom autorsky uz robil skoro vsetko sam,a nehovorim len o hudbe a textoch,a tanci ale aj o zaranzovani videoklipov a svetovych megaturne. tento chlapik patri (patril) tiez k hudobnym workoholikom ako prince a mercury.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 23. September , 2004, 23:01:26 »

Viktor - nechcel som Majka zhadzovat, dokonca som ho v inej teme pochvalil. Len som sa nad tym zo zvedavosti zamyslel...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 31. Máj , 2010, 13:18:56 »

dnes dal niekto toto video do nejakej temy:

3:33 - solo Prince, jak od naozajstneho gitaristu :)
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #12 kedy: 31. Máj , 2010, 13:44:24 »

dnes dal niekto toto video do nejakej temy:

3:33 - solo Prince, jak od naozajstneho gitaristu :)
Pekné,ale toto je ozajstný guitarmann  http:// asi od 2-57 Na zdravie!
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #13 kedy: 31. Máj , 2010, 15:12:56 »

keď už sme pri tom 13. júla bude v Linzi v Rakúsku...nechystá sa dachto?
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #14 kedy: 01. Jún , 2010, 12:44:40 »

Diamonds and Pearls je vynimocne dobra skladba...neviem preco, mne sa tam pcha ista podobnost so skladbami od Tears For Fears, z albumu Songs From a Big Chair, ak som si dobre zapamatal nazov albumu, mozno hlavne kvoli cernosskej spevacke, ktora tam hostovala...ziskalo to taky soulovy nadych...ale spät k D&P, krasne znejuca, ma to hlavu a pätu, asi nic lepsie som nepocul od Princea Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 23 otázok.