Thoron
náhodný pocestný
Príspevkov: 118
|
|
« kedy: 17. December , 2005, 11:30:42 » |
|
Mam takyto problem ked zapojim gitaru do PC a spustim nejaky distortion efekt cez guitar rig alebo amplitude tak mi to takto huci http://www.mymp3.wz.cz/ruch.wav Na niektorych efektoch to je intenzivnejsie na niektorych menej. Na cistych efektoch to nepocut vobec. Cim to moze byt? Gitaru mam zapojenu cez combo kartu mam delta audiophile.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Thoron
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 17. December , 2005, 11:32:11 » |
|
Este maly dodatok pri niektorych efektoch to robi len ked bnknem po strune alebo staci ked sa jej len dotknem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 17. December , 2005, 12:03:10 » |
|
Daj mp3, nie wav. Specialne z webzdarma.cz je to nestiahnutelne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 17. December , 2005, 12:28:17 » |
|
To je obycajny sum, ktory vznikne na vsetkych prevodnikoch atd. S tym moc nenarobis. Ja na SB Live! ho mam daleko viac, ale zasa zalezi aj od toho, ake velke skreslenie mas nastavene. Cize logicky - viac gainu (driveu, skreslenia), viac sumu.
Na to je dobry noise gate - ked na gitare nehras, tak sa zvuk vypne. Ako nahle vsak brknknes strunu, tak sa sumova brana otvori a hras. Totiz pri hre ten sum moc nevnimas, ale ked nehras, tak je neprijemny. Pri vacsine noise gate-och (sumovych branach) sa da nastavit citlivost. Ak je najvacsia, tak uz aj pri uplne lahkych dotykoch kludne aj na telo gitary sa otvori a na chvilku opat ten sum zacujes.
Naposledy upravil martinlm, : 17.12.2005 o 12:30
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Thoron
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 17. December , 2005, 13:52:17 » |
|
Ano presne tak. Ked hram tak mi to nevadi ale keby som chcel nieco nahrat tak uz tu je problem lebo ten sum tam cez tu gitaru pocut a tie tony potom nie su ciste a pocut to hlavne pri sole. Fakt sa stym nic neda robit? nedosiahnem na zvukovke aby to proste nesumelo? To sa potom na zvukovke neda solidne nahravat gitara?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Thoron
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 17. December , 2005, 13:52:52 » |
|
Rastis ten wav ma len 1 mb
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 17. December , 2005, 13:55:59 » |
|
rastis napísal:... z webzdarma.cz je to nestiahnutelne V kazdom pripade aj bezna gitara cez aparat so skreslenim sumi dost a dost, s jednocievkovymi snimacmi dost az hroza, takze s tym nahravanim to nebude az take tragicke.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 17. December , 2005, 14:11:30 » |
|
Ten sum sa v cineloch strati To je najlasnejsie riesenie. Inak v tej ukazke si mohol aj nieco zabrnat, aby sme vedeli, v akom pomere ten sum je k normalnemu zvuku. Naposledy upravil martinlm, : 17.12.2005 o 14:12
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Thoron
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 17. December , 2005, 14:39:02 » |
|
Tak napriklad toto http://www.mymp3.wz.cz/ukazka.mp3 aj ked tu to nie je az take strasne na niektorych efektoch je to horsie hlavne v guitar rigu v amplitude ked sa trochu pohram tak sa to da ako tak skorigovat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Thoron
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 17. December , 2005, 14:45:34 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 17. December , 2005, 14:51:26 » |
|
Na nahravenie rytmickej gitary, riffov a podobne sa pouziva nejake mensie skreslenie, aby boli citatelnejsie vo vyslednom zvuku. Skus stiahnut kusok to skreslenie.
A nemas nahodou TV kartu, alebo nieco podobne? Lebo ak mas integrovanu zvukovu kartu, tak zvykne nachytat vela sumu hlavne od ostatnych komponentov pocitaca.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 17. December , 2005, 14:54:21 » |
|
Preco mas gitaru zapojenu cez kombo ? A ako ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 17. December , 2005, 14:56:35 » |
|
martinlm napísal:...Lebo ak mas integrovanu zvukovu kartu, tak zvykne nachytat vela sumu hlavne od ostatnych komponentov pocitaca... Pise, aku ma kartu...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 17. December , 2005, 15:01:19 » |
|
Tak to mi uplne uniklo, s takou kartou by to takto skutocne sumiet nemalo. A ked to zapoji bez komba, nebude mat ten problem co ja, cize neprisposobene impedancii, potlacene vysky atd.?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 17. December , 2005, 15:06:55 » |
|
Samozrejme ze nie. Uz to tu omielam donemoty ako magor - gitara -> line in -> SW aparat a HRA TO. Podkladal som to uz milion ukazkami. Di-box medzi gitarou a line in vylepsi vysledok, ale aj bez neho TO IDE.
Tento bordel vznika nalepenim sa s gitarou na monitor a pouzivanim shitoveho mic inputu. Predstav si, ze vrazis medzi gitaru a aparat mikrofonny preamp a potom to budes na tom aparate skreslovat. Aky bordel sa Ti asi ozve z reprakov ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|