Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 15:50:43
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rusenie  (Prečítané 13990 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Thoron
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 118

« kedy: 17. December , 2005, 11:30:42 »

Mam takyto problem ked zapojim gitaru do PC a spustim nejaky distortion efekt cez guitar rig alebo amplitude tak mi to takto huci http://www.mymp3.wz.cz/ruch.wav Na niektorych efektoch to je intenzivnejsie na niektorych menej. Na cistych efektoch to nepocut vobec. Cim to moze byt? Gitaru mam zapojenu cez combo kartu mam delta audiophile.
Zaznamenané
Thoron
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #1 kedy: 17. December , 2005, 11:32:11 »

Este maly dodatok pri niektorych efektoch to robi len ked bnknem po strune alebo staci ked sa jej len dotknem.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 17. December , 2005, 12:03:10 »

Daj mp3, nie wav. Specialne z  webzdarma.cz je to nestiahnutelne Si píš!!!
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #3 kedy: 17. December , 2005, 12:28:17 »

To je obycajny sum, ktory vznikne na vsetkych prevodnikoch atd. S tym moc nenarobis. Ja na SB Live! ho mam daleko viac, ale zasa zalezi aj od toho, ake velke skreslenie mas nastavene. Cize logicky - viac gainu (driveu, skreslenia), viac sumu.

Na to je dobry noise gate - ked na gitare nehras, tak sa zvuk vypne. Ako nahle vsak brknknes strunu, tak sa sumova brana otvori a hras. Totiz pri hre ten sum moc nevnimas, ale ked nehras, tak je neprijemny. Pri vacsine noise gate-och (sumovych branach) sa da nastavit citlivost. Ak je najvacsia, tak uz aj pri uplne lahkych dotykoch kludne aj na telo gitary sa otvori a na chvilku opat ten sum zacujes.

Naposledy upravil martinlm, : 17.12.2005 o 12:30
Zaznamenané

Thoron
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #4 kedy: 17. December , 2005, 13:52:17 »

Ano presne tak. Ked hram tak mi to nevadi ale keby som chcel nieco nahrat tak uz tu je problem lebo ten sum tam cez tu gitaru pocut a tie tony potom nie su ciste a pocut to hlavne pri sole. Fakt sa stym nic neda robit? nedosiahnem na zvukovke aby to proste nesumelo? To sa potom na zvukovke neda solidne nahravat gitara?
Zaznamenané
Thoron
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #5 kedy: 17. December , 2005, 13:52:52 »

Rastis ten wav ma len 1 mb
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 17. December , 2005, 13:55:59 »

rastis napísal:
Citácia
... z webzdarma.cz je to nestiahnutelne Si píš!!!

V kazdom pripade aj bezna gitara cez aparat so skreslenim sumi dost a dost, s jednocievkovymi snimacmi dost az hroza, takze s tym nahravanim to nebude az take tragicke.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 17. December , 2005, 14:11:30 »

Ten sum sa v cineloch strati :) To je najlasnejsie riesenie.

Inak v tej ukazke si mohol aj nieco zabrnat, aby sme vedeli, v akom pomere ten sum je k normalnemu zvuku.

Naposledy upravil martinlm, : 17.12.2005 o 14:12
Zaznamenané

Thoron
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #8 kedy: 17. December , 2005, 14:39:02 »

Tak napriklad toto http://www.mymp3.wz.cz/ukazka.mp3 aj ked tu to nie je az take strasne na niektorych efektoch je to horsie hlavne v guitar rigu v amplitude ked sa trochu pohram tak sa to da ako tak skorigovat.
Zaznamenané
Thoron
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #9 kedy: 17. December , 2005, 14:45:34 »

Tu to pocut lepsie http://www.mymp3.wz.cz/ukazka2.mp3
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #10 kedy: 17. December , 2005, 14:51:26 »

Na nahravenie rytmickej gitary, riffov a podobne sa pouziva nejake mensie skreslenie, aby boli citatelnejsie vo vyslednom zvuku. Skus stiahnut kusok to skreslenie.

A nemas nahodou TV kartu, alebo nieco podobne? Lebo ak mas integrovanu zvukovu kartu, tak zvykne nachytat vela sumu hlavne od ostatnych komponentov pocitaca.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 17. December , 2005, 14:54:21 »

Preco mas gitaru zapojenu cez kombo ? A ako ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 17. December , 2005, 14:56:35 »

martinlm napísal:
Citácia
...Lebo ak mas integrovanu zvukovu kartu, tak zvykne nachytat vela sumu hlavne od ostatnych komponentov pocitaca...

Pise, aku ma kartu...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #13 kedy: 17. December , 2005, 15:01:19 »

Tak to mi uplne uniklo, s takou kartou by to takto skutocne sumiet nemalo. A ked to zapoji bez komba, nebude mat ten problem co ja, cize neprisposobene impedancii, potlacene vysky atd.?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 17. December , 2005, 15:06:55 »

Samozrejme ze nie. Uz to tu omielam donemoty ako magor - gitara -> line in -> SW aparat a HRA TO. Podkladal som to uz milion ukazkami. Di-box medzi gitarou a line in vylepsi vysledok, ale aj bez neho TO IDE.

Tento bordel vznika nalepenim sa s gitarou na monitor a pouzivanim shitoveho mic inputu. Predstav si, ze vrazis medzi gitaru a aparat mikrofonny preamp a potom to budes na tom aparate skreslovat. Aky bordel sa Ti asi ozve z reprakov ?
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 23 otázok.