Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #2670 kedy: 28. September , 2010, 13:11:15 » |
|
tazko povedat. Framus je dnes trochu v kurze a robi drahe gitary. ale v skutocnosti je to nejaka stara tusim vychodomecka (?) firma a ich nastroje sa tu za sociku obcas vyskytovali a boli to take o cosi lepsie Jolany vacsinou, hodnota nic moc podla mna ani dnes (aj ked uchylaci aj za Jolany dnes vedia zapytat)... nechcem trepnut, ale to na obrazku by som mozno kludne tipol aj na tu socikovsku starinu...
aj som si nieco take myslel, tazko pri takej gitare, kludne to moze byt bezcenna jolana alebo nejaky custom shop
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #2671 kedy: 28. September , 2010, 13:21:19 » |
|
keby boli detailne fotky, tak custom shop od jolana style sa rozoznat zase da
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yugi00
|
|
« Odpoveď #2672 kedy: 28. September , 2010, 13:22:48 » |
|
Ja som nasiel nejaku kopiu Fender jaguara (ak sa nemylim) od Framusa a to stalo nejak 350usd z druhej ruky. Cize moze byt ze je to asi rovnaka hodnota.
|
|
|
Zaznamenané
|
Im a little princess
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #2673 kedy: 28. September , 2010, 13:25:32 » |
|
keby boli detailne fotky, tak custom shop od jolana style sa rozoznat zase da podla coho, keby to malo kvalitne vyzerajuci HW, dobre snimace, pekne spracovanie a nemas ziadnu vzorku s ktorou by si to vedel porovnat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #2674 kedy: 28. September , 2010, 13:32:37 » |
|
podla coho, keby to malo kvalitne vyzerajuci HW, dobre snimace, pekne spracovanie a nemas ziadnu vzorku s ktorou by si to vedel porovnat
ruku do ohna za to nedam, ale nemyslim si, ze by sa nedalal rozpoznat nejaky paradny vychytany sucasny Framus od lacnej kopie, ako ich robievali kedysi... vsak schvalne - mas viacej fotiek tej gotary z roznych stran ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #2675 kedy: 28. September , 2010, 13:41:13 » |
|
podla coho, keby to malo kvalitne vyzerajuci HW, dobre snimace, pekne spracovanie a nemas ziadnu vzorku s ktorou by si to vedel porovnat
vsak ked idem teraz na stranku Framusu, tak hocico tam vyzera dost inac, ako ta Tvoja fotka. si mrkni detaily na Tvojej fotke, dieru na vyztuz... celkovy dojem z toho nastoja nepresahuje 300€, aj ked nehovorim, ze sa nenajdu na ebay typci, co za to budu pytat viac (nieco ako Jolana Diamant za 400€ a pod. )...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #2676 kedy: 28. September , 2010, 13:43:21 » |
|
skus, ja to podla fotiek tipujem na zachovalu jolanu, hw vyzera lacno aj lak je dajaky fusersky http://i52.tinypic.com/24yd06d.jpghttp://i51.tinypic.com/rc7pxu.jpghttp://i53.tinypic.com/2vdp2dl.jpghttp://i53.tinypic.com/adyrg7.jpgvsak ked idem teraz na stranku Framusu, tak hocico tam vyzera dost inac, ako ta Tvoja fotka. si mrkni detaily na Tvojej fotke, dieru na vyztuz... celkovy dojem z toho nastoja nepresahuje 300€, aj ked nehovorim, ze sa nenajdu na ebay typci, co za to budu pytat viac (nieco ako Jolana Diamant za 400€ a pod. )... uz to vidim, po tych detailnejsich fotkach
|
|
« Posledná zmena: 28. September , 2010, 13:44:20 od Krtko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #2677 kedy: 28. September , 2010, 13:48:16 » |
|
lacnucke snimace (aspon tie single urcite), no name mechaniky, lacna diera na vyztuz... ... kym nebola Framus opat v povedomi, nedal by za to nikto viac ako 7500 Sk
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #2678 kedy: 28. September , 2010, 13:56:12 » |
|
toto mi pride ako nejaky ojeb, nez Framus
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #2679 kedy: 28. September , 2010, 14:02:34 » |
|
toto mi pride ako nejaky ojeb, nez Framus preco by to nemal byt Framus ? ja mam doma basu s kratkou menzurou Framus, tvar ako SG, nejake 70roky, respetive mam uz len telo a krk som s niekym za nieco vymenil...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #2680 kedy: 28. September , 2010, 14:05:53 » |
|
preco by to nemal byt Framus ? ja mam doma basu s kratkou menzurou Framus, tvar ako SG, nejake 70roky, respetive mam uz len telo a krk som s niekym za nieco vymenil...
tak potom sa posunuli o tisic tried vyssie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #2681 kedy: 28. September , 2010, 14:10:12 » |
|
tak potom sa posunuli o tisic tried vyssie. vsak som uz pisal, co je to za firmu a co kedysi vyrabali... mozno vyrabali aj predtym paradne nastroje, ale to co sa tu vyskytovalo nebolo nic moc... aj ta basa co som mal bola taka sranda, to mi niekto daroval v suciastkach nech si to zase zlozim dokopy, ale moc sa mi nechcelo a k tomu telu som skusal potom osadit gitarovy krk, ze to bude ako gitara SGcka, porobil som to, osadil slusnym HW, ale nehralo to nijak zaujimavo, tak to mam stale pod postelou... ked som sa asi pred troma rokmi zacal s tou firmou stretavat, akoze to je teraz nobl znacka, len som vyvaloval oci... ale nezaujali ma nicm, predovsetkym designom nie, ale to je uz uplne ina debata...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #2682 kedy: 28. September , 2010, 15:22:33 » |
|
vsak som uz pisal, co je to za firmu a co kedysi vyrabali... mozno vyrabali aj predtym paradne nastroje, ale to co sa tu vyskytovalo nebolo nic moc
Nie, robili len lacne nic moc kopie najma Gibsonov.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #2684 kedy: 05. Október , 2010, 22:15:42 » |
|
Veru krasna je, tuto ma aj na profilovke.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|