Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 23:51:39
Strán: 1 ... 180 181 [182] 183 184 ... 212 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: do akej gitary ste zaľúbení? (najkrajšia gitara)  (Prečítané 511846 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2715 kedy: 06. Október , 2010, 09:42:47 »

no, co prave pocuvam tak swamp ash je dost vykastrovany zo stredov.. preto ho maju radi metalisten, lebo im to hra na ucho lahodnejsie..  ja ho moc nemusim..
Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #2716 kedy: 06. Október , 2010, 09:59:18 »

Nato zabudni.  Bavím sa skvele
Tu nejde len o drevo... spracovanie a pocit z hry je pre niekoho daleko silnejsi "argument", nez drevo z ktorej je gitara vyrobena.
no tak ja nevem mne ibadnesky sedia do paprčky tak pre mňa je vzvrátené za možno ešte horšiu gitaru dať viac, zato že je na nej namalované niečo.  Bavím sa skvele
je viac druhv lipy.. to co sa dava na bezne RGcky je uplne ina lipa ako ta co ide na musicman, RG prestige a podobne veci..   lipa je nahodou vcelku frekvencne vyrovnane drevo, aspon co mne sa zdalo, nema take extremy ako napriklad mahagon, resp swamp ash.. takze pre niektorych je pomerne 'nudna' .. lebo hra prakticky vcelku ok takze to evokuje taky priemer..
To je jasné, ale na tie vysoké rady prestige určite nedávajú horšiu lipu ako je tá na tej, nehovorím, že lipa hrá zle to nie šak aj ja mám lipovú gitarku a som spokojný s ňou, ale proste existujú aj niekto by povedal lepšie hrajúce gitary, niekto povie inak a niekto dokonca horšie.  Zdravíčko
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2717 kedy: 06. Október , 2010, 10:03:03 »

minule som videl rozhovor s nejakym znamym gitaristom.. rozmyslam ze kto to bol.. kurnik.. a spominal ze ine drevo ako lipu na gitarach nechce.. je to vsetko o vlastnej preferencii a zvuku,myslim ale ze s american basswood clovek krok vedla nespravi.. (samozrejme. to co sa nachada na vacsine ibaneziek je drevo kupene cez dodavatela shitwood.com)
Zaznamenané

reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #2718 kedy: 06. Október , 2010, 10:10:50 »

Hmm neviem ale keĎ si zas pozreš väčšina ľudí čo mala lipu nakoniec prešla na mahagón alebo niečo mega cool s drierami hore dole a tone blockmi a tak podobne. Aj petrucci začínal na lipovej, potom špekuloval s lipou a teraz má už mahagón. Ale kto má zvuk v prstoch ako satriani tak zahrá aj na takej.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2719 kedy: 06. Október , 2010, 10:18:53 »

nema take extremy ako napriklad mahagon, resp swamp ash

A tie maju ake extremy?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2720 kedy: 06. Október , 2010, 10:20:09 »

no, co prave pocuvam tak swamp ash je dost vykastrovany zo stredov

Ten ma stredov az az. Stredov ma menej nothern ash, ten tazky. Si porovnaj trebas Fendre z lahkeho swamp ash a 5 kilove hebeda z toho northern.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #2721 kedy: 06. Október , 2010, 10:51:58 »

ceny tma nema uvedene.. ale napisal som mu tak uvidime.. opytal som sa aj na beznu cenu tej M6 co tu dal Krkto, inak vcelku pekna gitara kks..  myslim ze to bude ale cez 2200USD, kedze ide o kanadske gitary

pod 2000usd urcite nepojdu, potom napis aku cenu ti napisal typek za jeho guirellu. Je z US alebo europan?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2722 kedy: 06. Október , 2010, 12:07:10 »

a v com je palisandrovy krk iny napriklad od mahagonoveho?

ja ti poviem s uplnou presnostou ze indian rosewood je pomerne bright znejuce drevo, s tym ze ma slabsi az taky skoro lepivy attack a isktrivy nabeh zvuku (neviem to lepsie popisat) ked ho ale preplatujes s ebenom (ako aj v mojom pripade a 4ociho) tak to vies vykompenzovat, sice to znie ostrejsie, ale to vobec nevadi, lebo to nie je pritomne v prehnanej miere.. myslim ze aj ludia co hrali na majovom ferovom PRS s rosewood neckom sa vyjadrili parkrat ze ten ton je skor 'lepivy' a taky nejaky 'hot'..  mahagonovy krk je skor do stredov co sa mi tak zda (guthrie govan suhr napriklad, potom LP).. . ale zas asi zavisi ze aky mahagon..
Zaznamenané

mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #2723 kedy: 06. Október , 2010, 12:09:33 »

ja ti poviem s uplnou presnostou ze indian rosewood je pomerne bright znejuce drevo, s tym ze ma slabsi az taky skoro lepivy attack a isktrivy nabeh zvuku (neviem to lepsie popisat) ked ho ale preplatujes s ebenom (ako aj v mojom pripade a 4ociho) tak to vies vykompenzovat, sice to znie ostrejsie, ale to vobec nevadi, lebo to nie je pritomne v prehnanej miere.. myslim ze aj ludia co hrali na majovom ferovom PRS s rosewood neckom sa vyjadrili parkrat ze ten ton je skor 'lepivy' a taky nejaky 'hot'..  mahagonovy krk je skor do stredov co sa mi tak zda (guthrie govan suhr napriklad, potom LP).. . ale zas asi zavisi ze aky mahagon..

karol, podla tvojho opisu byt laik sa asi rovno na tu gitaru vykaslem .. lepivy, ostry, iskry .. asi by som sa toho normalne aj bal  ha ha ha
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
zakky
Hosť
« Odpoveď #2724 kedy: 06. Október , 2010, 12:14:00 »

ved sa aj bojim  Bavím sa skvele
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2725 kedy: 06. Október , 2010, 12:25:40 »

pod 2000usd urcite nepojdu, potom napis aku cenu ti napisal typek za jeho guirellu. Je z US alebo europan?

kanadan.. pridaj si ho na FB.. mam homedzi friendmi The Axe Palace..  inde nez v kanade a US nemaju zastupenie ta znacka pozri si dealerov na stranke
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #2726 kedy: 06. Október , 2010, 12:30:57 »

kanadan.. pridaj si ho na FB.. mam homedzi friendmi The Axe Palace..  inde nez v kanade a US nemaju zastupenie ta znacka pozri si dealerov na stranke

Ja viem ze ich nikam v podstate nedovazaju, ale za to si ju mohol objednat niekto z europy
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #2727 kedy: 06. Október , 2010, 14:13:08 »

ja ti poviem s uplnou presnostou ze indian rosewood je pomerne bright znejuce drevo, s tym ze ma slabsi az taky skoro lepivy attack a isktrivy nabeh zvuku (neviem to lepsie popisat) ked ho ale preplatujes s ebenom (ako aj v mojom pripade a 4ociho) tak to vies vykompenzovat, sice to znie ostrejsie, ale to vobec nevadi, lebo to nie je pritomne v prehnanej miere.. myslim ze aj ludia co hrali na majovom ferovom PRS s rosewood neckom sa vyjadrili parkrat ze ten ton je skor 'lepivy' a taky nejaky 'hot'..  mahagonovy krk je skor do stredov co sa mi tak zda (guthrie govan suhr napriklad, potom LP).. . ale zas asi zavisi ze aky mahagon..
ten IRW krk mi znie do ucha tak viac drevovo, isto tucnejsie ako klasicky mahagon, ma zvyraznene frekvencie okolo 400Hz, a iny presence ako mahagon
kedze som viac stratovy hrac, tak mi niekedy az vadi, ze ta gitara je taka tucna  Popiskujem si ... zatial som nic tucnejsie nepocul

rosewood krk s ebenovym hmatnikom znie ako dobra kombinacia, isto viac vysok a rychly "ebenovy" attack
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2728 kedy: 06. Október , 2010, 22:35:10 »

ja som zamilovany do tejto.. http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs743.snc4/64378_477137350812_229114550812_6959876_3915474_n.jpg   orange tiger burst

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs723.snc4/64378_477137310812_229114550812_6959869_4679402_n.jpg
« Posledná zmena: 06. Október , 2010, 22:35:43 od kaolko » Zaznamenané

pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #2729 kedy: 06. Október , 2010, 22:47:41 »

tie biele rámiky a páčka sú jak päsť na oko  Popiskujem si
Zaznamenané
Strán: 1 ... 180 181 [182] 183 184 ... 212 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.082 sekund, 23 otázok.