thom
nováčik
Príspevkov: 56
|
|
« kedy: 30. December , 2005, 23:01:55 » |
|
co poviete na matku progesivneho rocku?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 31. December , 2005, 00:50:22 » |
|
Tazko povedat, ci je to matka, ja by som skor King Crimson povazoval za matku a Beatles spolu s The Nice za babku . Ale samozrejme je to legenda, fantasticki hudobnici, viacero kultovych albumov, napr. Fragile, Close To The Edge, Relayer atd. Osobne mam skor ale radsej ine odnoze progresivneho rocku v 70tych ako Yes-ovsku, uz sa to tu rozoberalo, ak si dobre pamatam. Ale je to jedna z najvplyvnejsich kapiel v historii. Naposledy upravil Progrocker, : 31.12.2005 o 00:50
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
thom
nováčik
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 31. December , 2005, 03:47:00 » |
|
jasne.hlavne fragile je pohoda,niektore piesne z neho su uplne bombove,napr.taky roundabout.a zabudol si z tych albumov the yes album,tym albumom sa zmenil vlastne ten progresivny rock na taku podobu,aku mal nasledujuce desatrocie,a su tam aj super pesnicky ako i seen all good people.myslim ze mali velmi silnu instrumentalnu aj lyricku stranku svojej kvality.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 31. December , 2005, 03:54:36 » |
|
Ta lyricka mi prave trochu vadila spolu s ich vokalmi. Skor smam rad Genesis, King Crimson, Van Der Graaf Genarator, Canterbury styl a pod. z britskej sceny.
Naposledy upravil Progrocker, : 31.12.2005 o 03:55
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
thom
nováčik
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 31. December , 2005, 03:57:54 » |
|
ja tomu genesisu nemozem prist na chut mam od nich to live 2cd lamb lies down on broadway ale nie a nie zapacit sa...a k tomu yesu ten anderson ma ale jecak:-).inak z britskej sceny mam rad aj pink floyd,co je trochu podobnejsieho razenia.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 20. Máj , 2006, 11:26:04 » |
|
Starship trooper a roundabout su uplne perfektne skladby. A ten ich spevak je dost namakany.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
avalturien
nováčik
Príspevkov: 43
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 20. Máj , 2006, 21:55:27 » |
|
Ano, spevak je velmi fajn. Pocul som zatial len Open Your Eyes. Tie ich napady su takisto fajn. Mam rad hudbu, ktora sa meni, prinasa neustale nove pocity...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 20. Máj , 2006, 22:02:43 » |
|
ja som po nejakej dobe prisiel na chut aj Close to the edge, to je uplne uzasna vec. Okrem toho mam len Union a 90125. Chcem viac !
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
avalturien
nováčik
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 20. Máj , 2006, 22:10:08 » |
|
Ja chcem takisto! Spoluziacka pozicia aj dalsi album...presne tak, SPOLUZIACKA...teda nie, zeby dievcata nemali chut si vypocut aj takuto hudbu:) Dik za tip;)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 20. Máj , 2006, 22:19:10 » |
|
hehe ja som si to slovo \"spoluziacka\" tiez precital a zamyslel sa, ze \"co?\"
Neviem preco, ale fakt je taky, ze baby narocnejsej hudbe nejako neinklinuju. No zopar sa najde. By som povedal, ze toto forum je dobry obraz skutocnosti.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
avalturien
nováčik
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 20. Máj , 2006, 22:28:23 » |
|
Ano, je to tak. Dievcata zaujimaju prevazne ine veci...ale nemaju rady stereotyp. Takze si mozme s nimi \"progresivne\" hoviet aj v beznom zivote;):laugh:Bru noc! Idem snivat:side:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 21. Máj , 2006, 11:52:08 » |
|
avalturien je teda nová gitaristka na fóre?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 21. Máj , 2006, 12:00:51 » |
|
heeej? :woohoo:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 22. Máj , 2006, 13:39:57 » |
|
Nieco pre Progrockera??? Ja mam okrem Close To The Edge a 90125 este Relayer a Sweet Dreams.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
avalturien
nováčik
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 23. Máj , 2006, 16:23:09 » |
|
Treba pozornejsie citat, napisal som \"s nimi\", to akoze s dievcatami : D...hmm...tusim som sa nemal priznat. Mal by som vsetky albumy od YES, par novych gitar, a neviem co este
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|