Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 12:00:10
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: YES  (Prečítané 61439 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #165 kedy: 31. August , 2009, 14:00:17 »

no a co, ze ten zvuk je dnes pre niekoho nemoderny? statisicom ludi, ktori si kupili album Drama sa pacil :-). je to len moda doby a nase predsudky, ktore tvoria "jadrany". (pripadne evy a vaskovia:)

ten gitarista je Steve Howe a hral v zivote cez vsetko mozne aj nemozne - a stal sa jednym z najuznavanejsich gitaristov rockovej historie. mozme s t ym nesuhlasit, ale to je asi tak vsetko, co sa stym da robit. hudba yes nebola nikdy pre "vacsinu" mali podla mna vsak stastie, ze sa zrodili do doby, kedy mali posluchaci menej predsudkov a zabehanych stereotypov a hlavne, na vrchol sa v dobach 60-70 rokov dostavala hlavne (ale nie len) kvalitna a originalna produkcia. Steve Howe sa neboji aj v 64 ci kolkych rokoch siahnut po novych aparatoch, gitarach a technologiach - preto je
stale tam, kde je.

Mas pravdu, Yesfan. Tie dnesne hviezdy mozu mat uplne fantasticky nalesteny zvuk, aj tak to budu len sracky v porovnani s Yes. Niekto nedavno poznamenal po prazskom koncerte Madonny, ze vsetko bolo fajn, aj pekne skakala, tancovala, show bolo uzasne, len skoda, ze aj spievala :-). Ludia si casto zamienaju obsah s formou, a to je ten zakladny omyl, ktoreho sa dopustaju. Yes nikdy nebola skupinou "videoery", rovnzako ako Pink Floyd, napriek tomu bolo a je co pocuvat. Dnesna hudba sa hlavne pozera, ale vsetky tie cice a pekni chlapci su proste vacsinou iba prazdne "nadoby" vo vztahu k tomu co reprezentuje napr. j Yes

« Posledná zmena: 31. August , 2009, 14:00:40 od yngwinier » Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #166 kedy: 31. August , 2009, 21:13:14 »

toto je taky koncert, ako sa chysta aj tu ?
Áno, myslím že obsadenie bude totožné . Ale som počul, že zvuk bude trošku lepší ako to chrastivé video z mobilu, čo si sem šupol  ?§!. Bavím sa skvele .  Koncert bude v pohode (počul som ich v Prahe v 98 a možem povedať, že to bol jeden z mojich naj hudobných zážitkov a to ani nechcem pomyslieť, aké mali koncerty v 70tych rokoch  Nechajte ma vydýchať  ), ale určite sa nezúčastním, Wakemanovu neprítomnosť znesiem, ale Andersonovu asi nie  Je mi do plaču . "Bentonit" nemá žiadnu charizmu a spieva dosť zle .

PS: povodny Tempus Fugit-taká jednoduchá záležitosť to zas nie je, minimálne basová linka  Žmurk
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
udry
Hosť
« Odpoveď #167 kedy: 31. August , 2009, 21:44:56 »

PS: povodny Tempus Fugit-taká jednoduchá záležitosť to zas nie je, minimálne basová linka  Žmurk
Fuj tajbl,Trevor Horn,až mi zle prišlo. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť

« Odpoveď #168 kedy: 01. September , 2009, 07:08:53 »

Fuj tajbl,Trevor Horn,až mi zle prišlo. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Nie je to žiaden krásavec, to je pravda, ale Drama nedopadla až tak zle Beeee .
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #169 kedy: 01. September , 2009, 08:26:08 »

Ked som bol na YESe pred par rokmi ,som si uvedomil ze oni asi pochadzaju s tych krajiniek co maju pomalovane na albumoch  Bavím sa skvele lebo ten koncert ,bol jak z ineho sveta.Kto pozna YES,tak sa tu nebude rozplivat nad tvorbou,lebo ta bola fakt fselijaka...sak co album,to ina zostava ...mne sa tiez nepaci secko a povedal by som ze môzem tak prvych 5 albumov,ale na koncert sa oplati ist uz len kôli skladbam ako tato

s tej sa mi porad husi koza robi  Beeee
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #170 kedy: 01. September , 2009, 09:36:25 »

...

tak toto je teda uplne ine :) ale co z toho, ked ta verzia 2008 je taka ako je a podla vsetkych zakonitosti pravdepodobnosti bude live 2009 rovnake alebo (to skorej) este horsie ?  Ja som čert.. skoda penazi za taky koncet by som povedal
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #171 kedy: 01. September , 2009, 09:41:00 »

...ale na koncert sa oplati ist uz len kôli skladbam ako tato

...

zase - jaka kokotina ? ja nehodnotim tie skladby, lebo ich nepoznam, cely Yes poznam z rychlika a to co poznam ma nebavi... hodnotim ten live a ten je zase hrozny :)
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť

« Odpoveď #172 kedy: 01. September , 2009, 14:43:39 »

Ked som bol na YESe pred par rokmi ,som si uvedomil ze oni asi pochadzaju s tych krajiniek co maju pomalovane na albumoch  Bavím sa skvele lebo ten koncert ,bol jak z ineho sveta.Kto pozna YES,tak sa tu nebude rozplivat nad tvorbou,lebo ta bola fakt fselijaka...sak co album,to ina zostava ...mne sa tiez nepaci secko a povedal by som ze môzem tak prvych 5 albumov,ale na koncert sa oplati ist uz len kôli skladbam ako tato

Song super, ale ej veru, spieva riadne na picu  Smútim .
« Posledná zmena: 01. September , 2009, 14:44:24 od Zvuk » Zaznamenané

yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #173 kedy: 03. September , 2009, 09:08:26 »

zase - jaka kokotina ? ja nehodnotim tie skladby, lebo ich nepoznam, cely Yes poznam z rychlika a to co poznam ma nebavi... hodnotim ten live a ten je zase hrozny :)

odporucal by som ti mrknut sa na ten album drama, ak si ho nepocul - je to miestami surrealisticka a v mnohych smeroch velmi originalna zalezitost. a yes zase trochu inak, oproti ich inym personalnym zostavam.
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #174 kedy: 08. Október , 2009, 09:26:17 »

teraz som si az zohnal niektore albumy od Yes. Drama je vyborna, vobec by som ju nepodcenoval, vcera som pocuval THe Ladder, tiez vyborna doska. Musim sklonit hlavu pre panmi muzikantmi. Dvam link na jednu skladbicku z Ladder, vola sa If Only You Knew, je to krasna zalezitost, uplne jemna, s prvkami, ktore z nej robia sperk:
http://listen.grooveshark.com/#/song/If_Only_You_Knew/70940

Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #175 kedy: 08. Október , 2009, 17:14:46 »

....presne, presne, presne, suhlasim!!!!!! ja mam na nocnom stoliku fragile, close to the edge a tales from topographic oceans, z casu na cas dam  magnification . . . este je pre mna zaujimava skladba  awaken na albume going for the one a mozno aj prvy song z tohto LP. . . ostatne veci som nejak nepochopil a ani sa mi moc nechce . . . a za tych par veci co sa mi lubi, by som ich aj ZOZRAL!!!!

tak toto je teda uplne ine :) ale co z toho, ked ta verzia 2008 je taka ako je a podla vsetkych zakonitosti pravdepodobnosti bude live 2009 rovnake alebo (to skorej) este horsie ?  Ja som čert.. skoda penazi za taky koncet by som povedal

....nic sa neboj....to len nekvalitne amaterske zaznamy sposobuju, ze to vyzera, ze im to trosku neladi, trosku kolise rytmus, trosku nestihaju a uz uz to vyzera, ze howe pri najblizsom sole zomre, ale secko bude inak, secko dobre dopadne, za to rucim . . . ak nie zlozim funkciu (vo filatelistickom kruzku) . . . mam uz koniec koncov kupene listky a vlastne s tym, ze je to skoda penazi aj trosku suhlasim, ale to nevadi, je to predsa YES, moja srdcofka, takze slepa joajalita vo vsetkych smeroch . . . . no vyzeraju uz poriadne stari, tak dufam, ze sa nestane, ze ked medzi mladuckymi faninkami v prvom rade pod podiom budem kricat, aby zahrali "heart of the sunrise" tak sa na seba kuknu a povedia si "co? to neni od king crimsom?" . . . . akurat ma sere ten chlapec za mikrofonom, to tam nema co hladat, mozno mu spinavo nadam a v zapati zmurknem so zdvyhnutym palcom na squiera v tom zmysle, ze "ty hras dobre, ty si dobry" :D . . .

Zaznamenané

yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #176 kedy: 09. Október , 2009, 07:09:39 »

len tak, pre potesenie vsetkych yesfanov -

bol som na tomto koncerte v prahe a bol to moj najvacsi koncertny zazitok ever. tuto skladbu tam sice nehrali, ja som sa dostal do vytrzenia (husia koza na celom tele asi pocas jednej celej minuty) v zavere skladby And You And I...

ale aj pre tuto skladbu (soon) som hrdym yesfanom :-)
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
Kimlo
stály hosť
Príspevkov: 754

comfortably numb

« Odpoveď #177 kedy: 09. Október , 2009, 09:48:12 »

ha... idem an Yes do BA  Zdravíčko
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,71076.0.html
Kimlo
stály hosť
Príspevkov: 754

comfortably numb

« Odpoveď #178 kedy: 02. November , 2009, 18:56:13 »

tak som sa tam bol pozriet.... a dobre som spravil ze som isiel  Zdravíčko
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,71076.0.html
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #179 kedy: 03. November , 2009, 11:39:07 »

tak som sa tam bol pozriet.... a dobre som spravil ze som isiel  Zdravíčko
ak mozes, tak popis nieco viac o koncerte, zaujimalo by ma to
Zaznamenané
Strán: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.113 sekund, 23 otázok.