Yngwie neda dospustit na svoj zvuk a ma pravdu. Kazde riesenie ma svoje pre a proti. Podla jeho nazoru maju humbuckre prilis nekonkretny zvuk, ktory sa zlieva, ale jeho vyhodou je to, ze neprodukuje brum. Singel vydava zvuk plny harmonickych frekvencii, ale vydava brum brum
V jeho pripade sa tento problem riesi tzv. vertikalnym humbuckerom - totiz jeho snimac HS3 ma dalsie vinutie, ktore eliminuje brum brum
, ale pravdepodobne to ma urcity vplyv aj na zvuk. Nieco na tom celom bude, ved napr. Joe Satriani sa netaji tym, ze sice uprednostnuje koncepciu gitary 2xHB, ale Di Marzio mu zakazkovo vyraba humbucker Fred (odvodeny od zakladnej koncepcie Paf), ktoreho zvuk ma silne pripominat zvuk SC snimaca...
Moj osobny nazor na zvuk gitary je asi taky, ze gitara nema zniet pomaly ako skreslena basa
. Ked obcas zacujem (hlavne nazivo) klasicku metalovu kapelu, kde hra gitarista s HB cez nejaky aparat s makkym zvukom, tak je to dost uniformne a je pravda, ze sa ten zvuk zlieva a nema ziadnu dynamiku. Co som si vsimol, tak klasici uprednostnuju riesenie, gitara je osadena snimacmi so skor slabsim signalom ((tvrdia, ze kvoli krajsiemu zvuku), dokonca stari bluesmani si kvoli tomu snimace zasrubovali uplne do tela gitary), signal neskor prikrmuju a nejakou krabickou nakopavaju vintage zosilovac. Yngwie to postavil presne na tejto logike. Dostal silne komprimovany zvuk, ktory je ale dostatocne razantny a dobre sa presadzuje v ramci celkoveho spektra zvukov kapely. A mne sa to paci, aj ked je clovek po dlhsom pocuvani trochen ohucany
...no, ale ked sa to tak vezme, tak je to vzdy a s kazdym.