Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 05:54:39
Strán: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 63 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Yngwie Malmsteen  (Prečítané 211378 krát)
0 užívateľov a 109 Hostí prehliada túto tému.
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #465 kedy: 25. Január , 2008, 14:16:08 »

Neviem, ja mam Demikat dost dobre napocuvany, ale so Sebanom sa nezachovalo vela nahravok (teraz nehovorim o akejsi "obnovenej" zodtave z rokov 1995, ci 1996). Mne sa strasne ratala doska, o ktorej nedavno hovoril Maros Grexa v rozhovore pre Sme..ale tam praveze nehral Seban, len tusim v jednej, ci dvoch skladbach ako host. Hrali tam Peci Uhercik a Duro Kupec. Ide o album, tusim z roku 1986 a ja ho povazujem za prvy naozaj rockovy pocin v slovenskej pop-music. Videl som tu zostavu hrat nazivo a cumel som. Zial, nemyslim si, ze kvoli Sebanovi, ale skor kvoli Peci Uhercikovi:-) Seban bol kedysi dost inovativny gitarista, staval sa ku gitarovej hre naozaj pekne a inspirativne. Bohuzial, nechapal som jeho prestup do Banketu a neskorsie hravanie s kde-kym, to uz podla mna nebolo o gitare ale o kseftoch...
K Malmsteenovi - jeho obrovskym prinosom je to, ze unikatnym sposobom sklbil vaznu hudbu a hardrock. Podla mna nema problem orientovat sa v inych styloch a s feelingom uz vobec nema problem Som frajer
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #466 kedy: 25. Január , 2008, 14:26:57 »

Neviem, ja mam Demikat dost dobre napocuvany, ale so Sebanom sa nezachovalo vela nahravok (teraz nehovorim o akejsi "obnovenej" zodtave z rokov 1995, ci 1996). Mne sa strasne ratala doska, o ktorej nedavno hovoril Maros Grexa v rozhovore pre Sme..ale tam praveze nehral Seban, len tusim v jednej, ci dvoch skladbach ako host. Hrali tam Peci Uhercik a Duro Kupec. Ide o album, tusim z roku 1986 a ja ho povazujem za prvy naozaj rockovy pocin v slovenskej pop-music. Videl som tu zostavu hrat nazivo a cumel som. Zial, nemyslim si, ze kvoli Sebanovi, ale skor kvoli Peci Uhercikovi:-) Seban bol kedysi dost inovativny gitarista, staval sa ku gitarovej hre naozaj pekne a inspirativne. Bohuzial, nechapal som jeho prestup do Banketu a neskorsie hravanie s kde-kym, to uz podla mna nebolo o gitare ale o kseftoch...
K Malmsteenovi - jeho obrovskym prinosom je to, ze unikatnym sposobom sklbil vaznu hudbu a hardrock. Podla mna nema problem orientovat sa v inych styloch a s feelingom uz vobec nema problem Som frajer

jasne ja ti tvoj nazor neberem  Na zdravie! a s tym ze jeho hostovanie s kadekym bolo o kseftoch to je pravda a aj Seban sam to priznava a preto to uz nerobi...
ja uplne chapem ludi ktori su zazrati do Malmsteena... lebo ked pocuvas gitaristu je to ako ked citas knihu... ked ju precitas nemas uz co dalej citas preto ju polozis... preto ja mam rad tych gitaristov ktorych citam a stale mi hovoria nieco nove... malmsteena som cital asi dva dni a potom som v nom uz nic nove nenasiel tak som sa na to vykaslal... ale mozem ti povedat ze tie dva dni som bol do neho ozaj zazraty a fandil som mu... potom ma vsak jednoducho omrzel a knihu Malmsteen som odlozil...  Na zdravie!
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #467 kedy: 25. Január , 2008, 14:28:51 »

cubo- to posledné si pekne napísal. Žmurk
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #468 kedy: 25. Január , 2008, 14:31:22 »

OK Cubo, v pohode ja ti tiez neberiem tvoj nazor. Vidis, ja "knihu" Malmsteen citam, od roku 1985 a nemam pocit, ze by mi nemala co povedat po tolkych rokoch. Je to mozno o inom vkuse a aj tym, ze jeho tvorbu naozaj poznam. Nehovorim, ze vsetko je idealne, tak ako kazdy ma aj lepsie aj horsie albumy, ale to je o inom... Uz tu "knihu" necitam tak intenzivne ako kedysi, ale citam, stale sa k nej mozme vratit, ide o vyborneho muzikanta Na zdravie!
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #469 kedy: 25. Január , 2008, 14:36:07 »

Tiež som knihu Malmsteen odložil niekedy v 20-tich, ale občas do nej nakuknem a celkom ma pár stránok poteší. A zas vrátim do poličky na dlhšie. Ale je fajn, že taká kniha je. K niektorým sa nevraciam a väčšinu ani nedočítam. Žmurk
Zaznamenané

Zuzka
pravidelný návštevník
Príspevkov: 542

« Odpoveď #470 kedy: 25. Január , 2008, 14:46:11 »

Šeban je super. Aj mne dá vždy niečo nového. Aj keď mám sólovo len Bezvetrie a Čo dom dal. A ešte jeden s Rozsom a Buntajom. Ako jediného gitaristu by som ho mohla počúvať naozaj celé dni, čo sa často stáva.
No, niekto ale môže počúvať Malmsteena. To sančudujem, ale zas oni sa asi čudujú mne.  Beeee
Zaznamenané

Suit up! I'ts gonna be legendary.
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #471 kedy: 25. Január , 2008, 14:46:34 »

OK Cubo, v pohode ja ti tiez neberiem tvoj nazor. Vidis, ja "knihu" Malmsteen citam, od roku 1985 a nemam pocit, ze by mi nemala co povedat po tolkych rokoch. Je to mozno o inom vkuse a aj tym, ze jeho tvorbu naozaj poznam. Nehovorim, ze vsetko je idealne, tak ako kazdy ma aj lepsie aj horsie albumy, ale to je o inom... Uz tu "knihu" necitam tak intenzivne ako kedysi, ale citam, stale sa k nej mozme vratit, ide o vyborneho muzikanta Na zdravie!

jasne ved o tom je ta subjektivita... napriklad ja som nedavno cital (uz realnu) knihu Stroncium od Jiriho Kulhanka... nevedel som sa od nej odtrhnut... potom som ju dal precitat mojej mame a ta v nej nic nenasla... takze chapem... ak niekoho tesi pocuvat Malmsteena je to dobre... rozhodne lepsie ako keby pocuval jazz aj ked je mu z neho na zagrcanie... sice aj takych poznam... a potom po celovecernom husteni jazzu do kotrby a naslednych par grckach rano pridu a zacnu sa hrat na tazkych jazzmanov  Na zdravie!
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #472 kedy: 25. Január , 2008, 17:00:37 »

mne inac tiez nevadi, ak je ktokolvek kriticky, len ta kritika by sa mala trafit do cierneho. To ze Malmsteenova hra postrada feeling nie je pravda. Jeho technika vibrata a vsetkeho ostatneho je vynimocna. Mozno niekto postrada pomalsiu hru. OK, o tom sa da bavit, aj ked si myslim, ze ked si ktokolvek vypocuje skladby Black Star (1984), Marching Out (1985), Brothers (1994) a spustu dalsich, tak tam bude mat moznost pocut precitenu hru, striedanie pomalych, aj rychlych pasazi, dlhy (naozaj dlhy) ton so spatnou akustickou vazbou, bracu s vibratom, pakou a vsetkym tym, co sa spaja s feelingom. Podla mna tieto nezmysly fakt pisu ludia, ktori len velmi povrchne poznaju jeho tvorbu. Potom to uz nie je ale velmi ferove...Samozrejme, pravo kritizovat cokolvek a kohokolvek maju, ja im v tom nemozem branit a ani nechcem,ale takito ludia sa sami ochudobnuju o argumentacny arzenal, preto, lebo ich tvrdenia lahko vyvrati ktokolvek, kto tvorbu pozna Žmurk

no ja som vedel, že aj napriek môjmu zdôrazneniu, že je to môj čiste SUBJEKTÍVNY názor, tu niekto začne rozoberať, že v čom je jadro feelingu a pod. Pre MŇA je Malmsteenovo vibrato veľmi prehnané a veľmi výrazné, zdá sa mi, že ho hrá všade rovnako, bez nejakého citu, že či tam sadne výrazné, alebo len jemné vibráto, alebo žiadne vibrtáto. JA mám pocit, že ho používa dosť mechanicky...
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #473 kedy: 25. Január , 2008, 17:57:46 »

Prihoď tu niečo vlastné, uvidíme, či tie slová majú opodstatnenie ... a teraz nemyslím techniku hrania, ale práve to, čoho nedostatok mu vyčítaš.
Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #474 kedy: 25. Január , 2008, 18:03:28 »

Prihoď tu niečo vlastné, uvidíme, či tie slová majú opodstatnenie ... a teraz nemyslím techniku hrania, ale práve to, čoho nedostatok mu vyčítaš.
paneboze preco by mal prihadzovat nieco svoje? to musi hrat ako majster sveta aby si mohol dovolit otvorit usta a napisat ze je pre neho ten chlapik neinvencny? to akoze ked jeho nahravky budu superuzasne tak maju jeho slova vacsiu vahu alebo ako? Sak ma usi aj bez toho.
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
predator
Hosť
« Odpoveď #475 kedy: 25. Január , 2008, 18:05:14 »

Nauč sa čítať pozornejšie, o techniku tu nejde, ale som zvedavý na tú invenciu a originalitu, ktorej nedostatok vyčíta Malmsteenovi ...  Som frajer
« Posledná zmena: 25. Január , 2008, 18:07:19 od Predator » Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník

« Odpoveď #476 kedy: 25. Január , 2008, 18:06:59 »

no ja citam celkom slusne, a postrehol som ze mu vycita len a jedine neinvencnost
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #477 kedy: 25. Január , 2008, 18:08:02 »

No a práve preto som zvedavý na jeho skladby. A myslím si, že nie som sám.
Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník

« Odpoveď #478 kedy: 25. Január , 2008, 18:09:48 »

ale preco si zvedavy na jeho skladby? ved mozno aj on hra furt to iste lebo to inak nevie, mozno si to uvedomuje. a co? to teraz mu ma zabranit napisat na malmsteena ze hra stale podla neho furt to iste?
Zaznamenané

Zuzka
pravidelný návštevník
Príspevkov: 542

« Odpoveď #479 kedy: 25. Január , 2008, 18:12:41 »

Co tu mate vsetci s tym, ze ked nieje rovnako dobry ako on, tak nema co hubovat? Nikto odtialto netvrdi, ze je lepsi ako Malmsteen. Len sa im (nam) jednoducho nepaci. Nevidim zmysel v tom, aby sa vase nahravky porovnavali s jeho.
Zaznamenané

Suit up! I'ts gonna be legendary.
Strán: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 63 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.057 sekund, 22 otázok.