Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
29. November , 2024, 03:42:33
Strán: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 63 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Yngwie Malmsteen  (Prečítané 210854 krát)
0 užívateľov a 21 Hostí prehliada túto tému.
heart in fingers
pravidelný návštevník
Príspevkov: 534

aetheron.sk

« Odpoveď #450 kedy: 25. Január , 2008, 12:24:38 »

a teraz mi nalozte ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané

AETHERON.SK
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #451 kedy: 25. Január , 2008, 12:42:41 »

ten pristup pokial nie si dobry aspon ako on tak drz hubu a nekritizuj ma uz pekne sere.
to akoze ked pojdem k lekarovi a ten mi odoperuje miesto lavej nohy pravu ruku tak ani nemozem povedat ze sa mi nepacilo ako to odoperoval alebo ze to odoperoval na koko*t?  Popiskujem si
ked sa niekomu hra malmsteena nepaci tak sa mu nepaci, hadam to moze napisat.
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #452 kedy: 25. Január , 2008, 12:55:31 »

páni, mne sa Malmsteenova hra nepáči. Stačí takto?
Ak nie, tak rozvediem, prečo.
podľa mňa mu chýba feeling. aspoň mne jeho feeling nepostačuje. Ak tu niekto hovoril o Paganinim, tak ani Paganini sa mi nepáči (myslím jeho hru  :). Je to celé vec vkusu. Aby bolo jasné, nehovorím, že Malmsteen hrá (technicky) zle. To je práve jeho výnimočnosť, ktorú obdivujú jeho fanúšiovia. MNE technická virtuozita nedostačuje na to, aby ma hra na akýkoľvek nástroj zaujala. Som ochotný zľaviť z virtuozity, ale očakávam invenčnosť a naladenie na "MOJU vlnu". Dúfam, že väčšina pochopila, že toto je SUBJEKTÍVNY názor a nechcem akéhokoľvek umelca hodnotiť exaktne alebo vedecky, to znamená, merať rýchlosť jeho hry, presnosť hry, čistotu hry atď, aj keď aj toto sú samozrejme tiež ukazovatele...ale pre MŇA sú nedostačujúce a neúplné...
Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #453 kedy: 25. Január , 2008, 13:01:44 »

hej za ten feeling sa da toho dost skryt  Popiskujem si :)
ono totiz sa mi zda usmevne ked sa dvaja ludia hadaju o tom ze niekto ma/nema feeling, ked to je cisto pocitova a nemeratelna zalezitost...to je ako ta otazka viery:D...
niekto ho tam pocuje a niekto nie, ocakava od toho nieco ine..tak svoj nazor nato asi nezmeni ked mu ten druhy povie ze ono to tam je
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #454 kedy: 25. Január , 2008, 13:24:58 »

mne inac tiez nevadi, ak je ktokolvek kriticky, len ta kritika by sa mala trafit do cierneho. To ze Malmsteenova hra postrada feeling nie je pravda. Jeho technika vibrata a vsetkeho ostatneho je vynimocna. Mozno niekto postrada pomalsiu hru. OK, o tom sa da bavit, aj ked si myslim, ze ked si ktokolvek vypocuje skladby Black Star (1984), Marching Out (1985), Brothers (1994) a spustu dalsich, tak tam bude mat moznost pocut precitenu hru, striedanie pomalych, aj rychlych pasazi, dlhy (naozaj dlhy) ton so spatnou akustickou vazbou, bracu s vibratom, pakou a vsetkym tym, co sa spaja s feelingom. Podla mna tieto nezmysly fakt pisu ludia, ktori len velmi povrchne poznaju jeho tvorbu. Potom to uz nie je ale velmi ferove...Samozrejme, pravo kritizovat cokolvek a kohokolvek maju, ja im v tom nemozem branit a ani nechcem,ale takito ludia sa sami ochudobnuju o argumentacny arzenal, preto, lebo ich tvrdenia lahko vyvrati ktokolvek, kto tvorbu pozna Žmurk
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #455 kedy: 25. Január , 2008, 13:29:48 »

Ked uz sa bavime o technike... podla mna malmsteen nieje na tom technicky prave najlepsie... lebo technika zdaleka neznamena kto ako rychlo hra... technika je IMHO hlavne o pocuvani a o tom ake ma kto usi, a ako dokaze to co pocuje podat na nastroji... ja by som len rad videl malmsteena ako lame jazz.... tam by sa ukazala jeho technika v plnej parade  Zdravíčko teraz mi nevravte ze to je iny styl alebo co, jazz je hudba ako kazda ina, iba je technicky narocnejsie ju zahrat... teda ak niekto je oznaceny za technickeho virtuoza, mal by mat v malicku vsetky styly a vediet zahrat to co ma v hlave... dneska je moda oznacit za virtuoza kazdeho gitaristu ktory ma 350 bpm a hra sweep picking...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #456 kedy: 25. Január , 2008, 13:30:40 »

ono totiz sa mi zda usmevne ked sa dvaja ludia hadaju o tom ze niekto ma/nema feeling, ked to je cisto pocitova a nemeratelna zalezitost...to je ako ta otazka viery:D...

Presne tak.. Žmurk
« Posledná zmena: 25. Január , 2008, 13:31:10 od Pitu » Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #457 kedy: 25. Január , 2008, 13:32:39 »

Ked uz sa bavime o technike... podla mna malmsteen nieje na tom technicky prave najlepsie... lebo technika zdaleka neznamena kto ako rychlo hra... technika je IMHO hlavne o pocuvani a o tom ake ma kto usi, a ako dokaze to co pocuje podat na nastroji... ja by som len rad videl malmsteena ako lame jazz.... tam by sa ukazala jeho technika v plnej parade  Zdravíčko teraz mi nevravte ze to je iny styl alebo co, jazz je hudba ako kazda ina, iba je technicky narocnejsie ju zahrat... teda ak niekto je oznaceny za technickeho virtuoza, mal by mat v malicku vsetky styly a vediet zahrat to co ma v hlave... dneska je moda oznacit za virtuoza kazdeho gitaristu ktory ma 350 bpm a hra sweep picking...

Práveže ti poviem, že je to iný štýl. Chcel by som počuť džezového gitaristu hrať to, čo hrá Malmsteen. Žmurk
Zaznamenané

cubo
inventár podniku

« Odpoveď #458 kedy: 25. Január , 2008, 13:41:47 »

Práveže ti poviem, že je to iný štýl. Chcel by som počuť džezového gitaristu hrať to, čo hrá Malmsteen. Žmurk

a viez ze som uz pocul? Bol som na koncerte Sebanovi, a on sa pytal ludi aky styl im ma zahrat... zrazu z jedneho vypadlo ze metal... by si sa divil akeho malmsteena tam vystruhal s prstom v zadku  Na zdravie! ja napriklad povazujem za virtuoza Sebana a to prave pre jeho schopnost zahrat do bodky to co si predstavi...
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #459 kedy: 25. Január , 2008, 13:42:07 »

... ja by som len rad videl malmsteena ako lame jazz....  

tak to by si cumel, lebo ja som videl Malmsteena "lamat" jazz a bol som z toho fajne prekvapeny...Ten kto pozna DVD Live At Budokan z roku 1995 alebo 1996...tak tam si zacal tak trochu hrat akoby "len pre seba", stiahol volume, aby mu gitara davala cisty zvuk a hadzal zaujimave akordy a k tomu robil jazzove vyhravky, len sa tak parilo. Skoda, ze to trvalo pomerne kratko, ale stalo to zato... Skoda, ze mnohi vidia niektorych umelcov prilis plocho a jednostranne. Viete mnohi, ze viaceri virtuozi studuju viac stylov a napriek tomu, ze maju vyhraneny hudobny styl, celkom slusne (dokonca velmi slusne) sa orientuju trebars aj v jazzovej hre, blues a podobne...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #460 kedy: 25. Január , 2008, 13:46:53 »

a viez ze som uz pocul? Bol som na koncerte Sebanovi, a on sa pytal ludi aky styl im ma zahrat... zrazu z jedneho vypadlo ze metal... by si sa divil akeho malmsteena tam vystruhal s prstom v zadku  Na zdravie! ja napriklad povazujem za virtuoza Sebana a to prave pre jeho schopnost zahrat do bodky to co si predstavi...

Lebo Šeban bol hardrockový gitarista kedysi. Žmurk  Taktiež trénoval aj Malmsteena.
Zaznamenané

cubo
inventár podniku

« Odpoveď #461 kedy: 25. Január , 2008, 13:48:12 »

tak to by si cumel, lebo ja som videl Malmsteena "lamat" jazz a bol som z toho fajne prekvapeny...Ten kto pozna DVD Live At Budokan z roku 1995 alebo 1996...tak tam si zacal tak trochu hrat akoby "len pre seba", stiahol volume, aby mu gitara davala cisty zvuk a hadzal zaujimave akordy a k tomu robil jazzove vyhravky, len sa tak parilo. Skoda, ze to trvalo pomerne kratko, ale stalo to zato... Skoda, ze mnohi vidia niektorych umelcov prilis plocho a jednostranne. Viete mnohi, ze viaceri virtuozi studuju viac stylov a napriek tomu, ze maju vyhraneny hudobny styl, celkom slusne (dokonca velmi slusne) sa orientuju trebars aj v jazzovej hre, blues a podobne...

pozor lenze to ze akoze tam 30 sekund hadzal akoze "jazzove vyhravky" to vobec neznamena ze vie hrat jazz... kopa gitaristov nahra aj cely akoze "jazzovy" album ale je to o nicom... jazz musi clovek citit a treba nan velku davku talentu... nemozes za jazzmana oznacit niekoho kto raz na koncerte zahral nejake vyhravocky ktore ti prisli trochu jazzove...
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #462 kedy: 25. Január , 2008, 13:51:33 »

Lebo Šeban bol hardrockový gitarista kedysi. Žmurk  Taktiež trénoval aj Malmsteena.

jasne to viem  Na zdravie! ale nezostal pri tom... Cital som Sebana hovorit o svojich zaciatkoch a Malmsteena nespomenul... Zato spomenul Ritchieho Blackmoora, Jeffa Becka a uz od puberty fascinaciu jazzrockom... Seban sa narozdiel od Malmsteena vyvija... a to sa mi na nom paci ze kazdy album pride s niecim novym a ponajnovsie uz ani neviem co od neho mam cakat  Som frajer
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #463 kedy: 25. Január , 2008, 13:53:28 »

cubo...presne rovnako, ako ty nemozes povedat, ze Seban hra Malmsteena ha ha ha Mne je jasne to co pises a je samozrejme, ze nemoze mat kazdy vypestovany cit pre vsetky styly. Mimochodom ani Seban nie je jazzovy gitarista, skor avantgardny... No, a neviem, neviem, ci ma on tak vypestovany cit pre rock ako ho ma napr. Malmsteen vypestovany pre jazz a blues... Ale samozrejme, ja nechcem tych dvoch ani nahodou porovnavat, len reagujem na tvoj prispevok...
Zaznamenané
cubo
inventár podniku

« Odpoveď #464 kedy: 25. Január , 2008, 14:05:32 »

cubo...presne rovnako, ako ty nemozes povedat, ze Seban hra Malmsteena ha ha ha Mne je jasne to co pises a je samozrejme, ze nemoze mat kazdy vypestovany cit pre vsetky styly. Mimochodom ani Seban nie je jazzovy gitarista, skor avantgardny... No, a neviem, neviem, ci ma on tak vypestovany cit pre rock ako ho ma napr. Malmsteen vypestovany pre jazz a blues... Ale samozrejme, ja nechcem tych dvoch ani nahodou porovnavat, len reagujem na tvoj prispevok...

vypocuj si Demikat... tam hra Seban rock a hra ho vyborne... Seban bol isty cas vyhladavany studiovy hudobnik prave preto ze zahra prakticky vsetky styly... dneska sa tomu uz nevenuje a mas pravdu, dneska je avantgardny... ale vypocuj si Co dom dal, to bolo u mna synonimym pre jazzrock... neboj mozme ich porovnavat uplne v pohode... obidvaja su elektricki gitaristi, Seban je vsestranny a ako ty tvrdis aj Malmsteen... daju sa v klude porovnat... neviem ja mam hierarchiu vysokych a nizkych stylov... najvyssie je jazz a klasika, potom rock, za tym metal, potom punk a emo... vytvoril som si ju podla toho, ako narocne tie styly su, a kolko toho maju spolocne s hudbou... napriklad v takom punku tej hudby vela nenajdes... to su skor zvasty o politike a agitacne kecy...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 63 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.065 sekund, 23 otázok.