Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
29. November , 2024, 11:42:27
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 63 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Yngwie Malmsteen  (Prečítané 211805 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #150 kedy: 02. Apríl , 2006, 14:31:02 »

Ono to podla mna ani az tak velmi nejde zasadne zmenit vlastny zvuk, ktory z Teba leze dlhe roky. To nie je ani o tom, na aky to hra aparat a ani nic podobne. Tak Ti to jednoducho zneje...
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #151 kedy: 03. Apríl , 2006, 09:36:29 »

vlado hudec napísal:
Citácia
roberto napísal:
Citácia
Yngwie je ako KOFOLA.. Ked ich milujes, nieje co riesit Beeee
ja mam rad obe tieto zlozky, ale nie v prehnanom mnozstve.

Ja kofolu vobec nemusim..ha ha ha

Ja uz tiez kofolu nepijem, ale Yngwieho stale mozem... Žmurk
Zaznamenané
ondro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 253

« Odpoveď #152 kedy: 03. Apríl , 2006, 11:18:31 »

mam podobny nazor ako rastis..jeho styl hry rozozna hadam kazdy...asi to suvisi jedno s druhym...ten sposob akym hra spolu s tym soundom..
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #153 kedy: 03. Apríl , 2006, 11:41:21 »

Čo sa Yngwieho zvuku týka, tak sa naozaj mení a ťažko povedať, či je to len technikou nahrávania. Napr. na doprovody dosť často používa gitary s humbukermi (Gibson Goldtop a aj SG), hlavne v minulosti používal pri nahrávaní dosť raritné staré Fendery z 50-tych rokov s neupraveným hmatníkom. Na sóla väčšinou svoju signature Fenderu.
 Z efektového vybavenia sa dá spomenúť TS9, ktorý používal napr. pri Facing The Animal a aj neskôr pri Live!!! tour 98/99.
Ináč, bez prestávky, tuším od roku 1978 používa DOD250 overdrive preamp, ktorrým kŕmi Marshalla, ale aj tu existuje vývoj. Na posledných 2-3 CD je počutežne rozdielny zvuk, nakožko mu vyrobili signature DOD preamp s názvom YJM308 (308 je názov jeho home-štúdia). Zvuk má viac skreslenia a silnejší spodok, dalo by sa povedať, že je viac dark sound.
On sa vyjadril, že miluje zvuk huslí a chce sa mu gitarou čo najviac priblížiť. Skôr by som povedal, že sa priblížilhlavne štýlom hry a silným vibrátom ( aj vďaka scalloped neck).
Zvuk sa naozaj dokáže výrazne líšiť, najmä Odyssey z roku 1987 má iný zvuk, chýba skreslenie, je to čudný , trocha dutý zvuk a sám neviem čím to je. Pýtali sa ho na to, a on tú otázku obišiel s tým, že furt to má stejné, ale technika nahrávania sa odlišuje, čo podža mňa nezodpovedá celkom skutočnosti. Pravdou je, že vtedy sa produkcie zhostili slávni mágovia rockového zvuku a možno spravili niečo s jeho zvukom, už pri jeho tvorbe v efektovom reťazci. Tiež v tej dobe boli módne tie chladničkové rackové zostavy, ktoré dokázali krásny analógový zvuk dosť stenšiť a \"zostudeniť\", ale osobne si myslím, že tam musela byť dramatickejšia zmena.
Ináč občas používa aj Fuzzface Fuzz a aj iné, trocha raritné efekty éry 60 a 70-tych rokov.
Výnimočne, napr. pri nahrávaní Concerto Suit Fo Orchestra and Electric Guitar použil hybridnú hlavu Fender Rock Pro, so svojím DOD preampom, samozrejme. Asi tak.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #154 kedy: 03. Apríl , 2006, 11:50:06 »

yngwinier - moc to pytvas a rypes sa v nepodstatnych detailoch podla mna. Ked to takto zoberem, tak aj u Vaia mozem analyzovat, ze v prvej casti sola ma pekny zvuk s medovymi vyskami, tucnejsimi stredmi a gulatymi basmi, ale v druhej casti sola hra evidentne na inu gitaru a iny aparat, pretoze vysky su ovela agresivnejsie, stredy nevyraznejsie... ... atd. atd. Jasne. Ale aj tak Ti budem cely zivot tvrdit, ze Vai ma svoj typicky poznatelny zvuk, cele roky ten isty a v zivote uz asi nebude mat iny. Griglak to iste. Van Halen to iste... ... Skratka nejake nuansy vo farbe zvuku su to najposlednejsie, co robi ten zvuk typickym...
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #155 kedy: 03. Apríl , 2006, 11:51:48 »

A nemože to byt mix aparat+modeling?
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #156 kedy: 03. Apríl , 2006, 13:43:23 »

To Rastis: vyskočil si, ako keby sme sa hádali. Ja sa nehádam. Isté percento zvuku má gitarista vo svojich pazúroch, to je isté a niet o tom pochýb. Tu som práve chcel popísať ten prípad/prípady, kedy ten zvuk prekročil isté hranice. Tento problém zmeny Yngwieho zvuku proste zamestnáva jeho fanúšikov a často sa na to pýtajú. Tak som jednoducho zrekapituloval výsledky týchto debát po webe a na iných miestach. Toť vsjo:)
Čo sa konkrétne Vaia týka, je rozoznatežný rozdiel medzi obdobím do roku 1993 a po tomto roku. Používal iné snímeče, aj aparát. V roku 1993 začal používať silné snímače DiMarzio Evolution, výrazne zredukoval počet efektov, teda dĺžku efektového reťazca. Výrazne to pomohlo jeho zvuku v zmysle, že je hustejší, hutnejší a trocha konkrétnejší.
Samozrejme z istého nadhžadu vzaté, je to vždy jeho sound, obrazne povedané, nech hrá na čom chce.Ale to je značne preehnané a naozaj sa to dá povedať len s určitým nadhžadom. To isté Yngwie. Ja som popisoval určité medzníky a zaujímavosti z čisto technického uhlu pohžadu. Ver mi, že nie sú nepodstatné!
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #157 kedy: 03. Apríl , 2006, 20:50:59 »

Mne sa páčilo, yngwinier. Kžudne aj nabudúce môžeš podrobnejšie niečo rozoberať. Žmurk
Neviem, čo Rastisovi vadilo. Mám pocit, že sa z neho stáva ufrfžaný senilný dedek. :)
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #158 kedy: 04. Apríl , 2006, 07:21:27 »

Dík Pitu:) Jasne, za tie roky som nazhromaždil veža veža informácií o soundoch gitaristov. Je to síce ťažký OT, ale aj o Van Halenovi jeho fandovia tvrdia, že jeho starý zvuk bol super a terajší je \"chorusy horseshit\":)
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #159 kedy: 04. Apríl , 2006, 07:39:47 »

no, vecer sem pridam jedno solicko. Ten chlapik ma uplne zvuk ako yngwie a hra ako on. Fakt asi na nerozoznanie.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Dorian
stály hosť
Príspevkov: 853

« Odpoveď #160 kedy: 04. Apríl , 2006, 09:37:16 »

yngwinier-aj mne sa to pacilo. vidno, ze mas Y.M. velmi rad. a Rastis sa nehadal, to ho musis poznat. vies.......starne:laugh: ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané

RnR & HD & tatarak & Jack Daniels
www.doriangrayband.com
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #161 kedy: 04. Apríl , 2006, 09:46:07 »

To Dorian: Hej, mám ho rád, aj keď už nie som ten die-hard fan co kedysi:) A mám rád aj jeho zvuk... Navyše celá problematika gitarového zvuku je vežmi zaujímavá, tak to dosť študujem:)
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #162 kedy: 04. Apríl , 2006, 13:27:50 »

Ozaj, ešte tu mám pre vyznavačov Yngwieho snáď nie až takú nepodstatnú maličkosť;) Asi pred 5-6 rokmi Yngwie urobil jednu zmenu ohžadne reproduktorov. Celý čas používal tuším Celestion greeback 25W, ale v tej dobe prišiel na to, že vežké skreslenie tie reproduktory akosi nezvládajú, totiž pri vežmi rýchlej hre sa podža neho tóny nejako zlievali. Po našom, ide asi o problém tzv. zahlcovania reproduktora. Tak ich vymenil za Celestion 70W, v podstate navýšil výkon bedne, tým pádom aj mieru skreslenia reprákov a získal trocha pevnejší a o trocha čistejší zvuk. Naopak, už spomínanou zmenou preampu na YJM308 pridal skreslenie na fronte - teda na vstupe zosíka. Ale to naozaj iba na dotvorenie predstavy o jeho zvuku. Kua, asi som detailista:P
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #163 kedy: 04. Apríl , 2006, 14:40:40 »

Pitu napísal:
Citácia
...Neviem, čo Rastisovi vadilo...

Ale vsak kto tvrdil, ze mi nieco vadi. Ja som si to precital tiez so zaujmom !

Ale reagoval som na nieco ine. Sice na to, ze ked Malmsteen chnapne do paprc Stratocaster a pichne ho do Marshallu, bude mat zvuk ako Malmsteen. A ked chnapne Les Paul a pichne ho do Mesa Boogie, bude mat zase len zvuk ako Malmsteen. Samozrejme, da sa zvuk analyzovat aj hlbsie a najdu sa suvislosti s pouzitym bustrom a cojaviem cim. To je uplne jasne. Ale moj nazor je ze 90% zvuku sa robi uhozom, 9% dojmu zo zvuku robi intonacia a 1% je aparat. ...... No dobre, trochu mozno prehanam, ale rozumieme si Žmurk
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #164 kedy: 04. Apríl , 2006, 14:47:11 »

rastis napísal:
Citácia
ked Malmsteen chnapne do paprc Stratocaster a pichne ho do Marshallu, bude mat zvuk ako Malmsteen. A ked chnapne Les Paul a pichne ho do Mesa Boogie, bude mat zase len zvuk ako Malmsteen. Samozrejme, da sa zvuk analyzovat aj hlbsie a najdu sa suvislosti s pouzitym bustrom a cojaviem cim. To je uplne jasne. Ale moj nazor je ze 90% zvuku sa robi uhozom, 9% dojmu zo zvuku robi intonacia a 1% je aparat. ...... No dobre, trochu mozno prehanam, ale rozumieme si Žmurk

Jimi suhlasi!
Zaznamenané

Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 63 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.1 sekund, 23 otázok.