Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 23:18:41
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kobylka  (Prečítané 13520 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
skuller
pravidelný návštevník
Príspevkov: 249

« kedy: 13. Január , 2006, 13:58:32 »

Neviem kam som mal dat tuto temu, tak som je dal sem. Ide o to, ze v buducnosti sa chystam robit sa vlastnu gitarku a neviem aku kobylku mam pouzit. Rohodujem sa medzi kobylkou v style bezpakoveho strata , a klasickou gibsonackou  (tune-o-matic ci ako sa to vola). Chcem vediet, aky velky vplyv na zvuk a komfort hry moze mat kobylka. Ta gibsonacka mi celkom vyhovuje, mal som ju uz na 2 gitarach, lem mi vadi, za sa neda nastavit vyska kazdej struny zvlast. U tej stratovskej kobylky mam trochu strach z toho, ze tam musia ist struny cez telo, (co je asi fajn na sustain a tak) a neviem ci nieje zlozite robit tam ti otvory pre struny do tela (aby neboli krivo a tak). Dufam za chapete co myslim.
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« Odpoveď #1 kedy: 13. Január , 2006, 18:42:33 »

Mne sa viac pači ten pevný strakačový GOTOH vintage. Vyvŕtat otvory cez telo nie je problem. Tam idú ešte krúžky na precod strún. ktoré ti to vyvrtane drevo schovajú a vyzerá to potom profesionálne. Vŕtat by som doporučoval potom na stojanovej vŕtačke aby si zachoval kolmosť. Šikovný majster to zvládne aj ručnou vŕtačkou bez problémov.Tréba si to vyskúšať na inom kusku dreva.
Ak robíš kópiu Gibsona tak potom by som dal tu druhú
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 13. Január , 2006, 18:50:58 »

Tune-o-matic sa ti oplati jedine ak mas uhol medzi telom a krkom, ako to ma LP.
Zaznamenané

hopík
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 13. Január , 2006, 18:58:20 »

Myslim si že ten stratokaster je na nastavovanie výsky strún a octáv komfortnejší. V každom prípade je masívnejší a tým pádom aj prenos zvuku na drevo je lepší. Styk s drevom je na väčšej ploche. Gipsoňáci ma teraz asi zožerú
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 13. Január , 2006, 19:36:03 »

Uz sa tu o tom pisalo. Kazda z tych kobyliek ma inu vysku, takze podla toho, ako mas prychyteny krk do tela, podla toho su struny v mieste kde ma byt kobylka nejak vysoko a podla toho zvolis vhodny typ kobylky. Respektive ak si najprv vyberies kobylku, musis mysliet na uchytenie krku.

Ten bezpakovy strat typ existuje aj v takej verzii, ze struny idu z kobylky a nie cez telo. Obecne by mali struny cez telo mat vplyv na lepsie sustain. Samostatna vyska strun je taka vec, ktora mi este na ziadnej gitare nechybala a na dobrom nastroji je to len blbe stelovanie navyse.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 13. Január , 2006, 19:40:33 »

hopík napísal:
Citácia
Myslim si že ten stratokaster je na nastavovanie výsky strún a octáv komfortnejší. V každom prípade je masívnejší a tým pádom aj prenos zvuku na drevo je lepší. Styk s drevom je na väčšej ploche. Gipsoňáci ma teraz asi zožerú

Hej, s tymi oktavami je to pravda - kamen ide na dlhsej drahe, takze da sa lepsie stelovat. Ale zase aj tune-o-matic je dost masivna zalezitost. Stratocasterova bezpakova kobylka je do ruky mozno este menej materialu. V kazdom pripade obe verzie su overene dlhymi desatrrociami...
Zaznamenané
skuller
pravidelný návštevník
Príspevkov: 249

« Odpoveď #6 kedy: 13. Január , 2006, 23:44:57 »

Ja si chcem urobit superstrat, nieco na styl Jacksonov, alebo Ibanez. Asi si tam dam tu stratovsku kobylku.
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #7 kedy: 26. Apríl , 2006, 15:39:23 »

ma napadlo ze su dva druhy tune o matic mostikov no a rozdiel je v zapusteni do gitary

* Toneomatic_-_jeden_druh.jpg (10.59 KB, 400x299 - prehliadnuté 519 krát.)

* Toneomatic_-_druhy_druh.jpg (9.62 KB, 400x299 - prehliadnuté 545 krát.)
« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 14:55:25 od Martinlm » Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #8 kedy: 26. Apríl , 2006, 16:43:36 »

skuller napísal:
Citácia
Ja si chcem urobit superstrat, nieco na styl Jacksonov, alebo Ibanez. Asi si tam dam tu stratovsku kobylku.

doporucujem dat Strat kobylku, Pri TuneOmatic by sa ti mozno nedal nastavit nizky dohmat.
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 26. Apríl , 2006, 17:09:07 »

Brko, v akom štádiu je ta tvoja gitara. Urobil si uz na nej niečo, alebo ešte stále len rozmýšlaš?
Zaznamenané
brko
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 26. Apríl , 2006, 17:20:41 »

no je v takom stadiu ze nemam prachy na niektore veci...takze telo je uz opracovane dohladka  ale s tym vymeriavanym kobylky sa nejdem babrat to si pojdem pekne dat panovi sivcakovi ... a ten krk z galaxisu to nevjem ci mam jemu dat prisosobit aby to sedelo co najpresnejsie ... alebo to zmaknem sam ... ale este to je jedno kym nemam ani pesos tak mozem iba premyslat ze co a ako ...
a to nestaviam ja teda kompletne aby ste si nemysleli dakto .. nemam na to odbornu kvalifikaciu ha ha ha ...ale  este tak ze ako to uz mam premyslene s elektronikou ku krku dam tele snimac krkovy a este aj stratovsky snimac krkovy k nemu uplne blyzko..  ale nevjem ci bude navzajom rusit brum teda ak hej tak parada ak nie tak potom stratovsky stredovy ... no a ku kobule humbuker od rm ... ta kopia 57 classics ... a farba bude drevova ale este nevjem ci to len nenapustim fermezov ...

Naposledy upravil brko, : 26.04.2006 o 19:17
Zaznamenané

brko
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 30. Apríl , 2006, 20:27:36 »

takze chcem sa opytat nieco o tychto mostikoch ze co ako kde a tak a ze ci ich dakto este vyraba ... a ze aky je rozdiel medzi nimi a  tune o matic okrem tvaru

* Gibson_SG_s_masivnou_kobylkou.jpg (52.74 KB, 640x640 - prehliadnuté 542 krát.)
« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 10:20:34 od Martinlm » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 01. Máj , 2006, 14:46:06 »

V istych obdobiach Gibson na niektore lepsie (drahsie) modely aj SG a aj LP daval taketo masivnejsie kobylky. Akoze masivnejsie lepsie kobylky -> lepsi zvuk. Nikdy som na gitaru s takouto kobylkou nehral, takze neviem posudit, ci to je naozaj o moc lepsie, ale asi skorej ani nie, kdeze cele desatrocia Gibson zostava pri klasickych tune-o-matic.

Neviem, ci nejaka firma take kobylky vyraba a ci ich vobec Gibson samostatne predava (pokial viem, na ziadnom modely gibson sa taka kobylka nevykytla uz dost dlho).
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 15. September , 2007, 18:56:27 »

To na prvom obrazku posobi ako prepracovanejsia a modernejsia verzia toho, co je na tom obrazku druhom. Z obrazkov sa inak az tak vycitat neda - ide okrem designu aj o materialy... Ci to ide vymenit vies jedine ty, ked chytis subleru a vsetko dobre odmeras a zvazis...

Zlate prevedenie byva zlate tak cca 2-3 roky, potom sa zacne v miestach dotyku osuchavat.
« Posledná zmena: 15. September , 2007, 18:57:49 od Rastis » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #14 kedy: 15. September , 2007, 19:04:13 »

a este co je sublera? Bavím sa skvele

posuvne meradlo

Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 23 otázok.