Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
28. November , 2024, 19:49:13
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rusty Cooley  (Prečítané 4581 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
metallus
nováčik
*
Príspevkov: 56

« kedy: 15. Január , 2006, 16:40:29 »

Spominali sa tu uz mena ako g. bellas, m. angelo batio a pod, tak k nim by som prihodil aj dalsie meno.. Rusty Cooley. Rusty svojou davkou extremizmu zase posuva latku technickej dokonalosti o kusok vyssie a ukazuje ze ano, daju sa na gitare hrat aj four-note-per-string pentatonic licky cisto lavou rukou na hmatniku bez tappingu.. Odporucam najma jeho skolu Shred Guitar Manifesto, ale davat bacha aby ste si nepolamali prsty, lebo stretche co tam ten clovek uziva su dost sebevrazedne.
Rusty zatial nahral jedno instrumentalne CD pre Lion Music, zucastnil sa na nahravani tributu pre Shawna Lane-a, na instrumentalnej vyberovke The Alchemists, dalej na albume Book of Reflections a najnovsie sa ocakava album s kapelou Outworld.
Rusty este donedavna hraval na 9 strunovej gitare Conklin, no nakoniec ju predal cez Ebay a zatial pokracuje \"len\" na 8 a 7 strunkach od Conklin resp. Ibanez.

Mimochodom Rusty inspirovaval aj J Petrucciho k tomu, aby sa opat vratil k cviceniu a posunul svoju technicku zdatnost este vyssie, coho vysledkom su sola na albume ToT, ktore myslim netreba komentovat..

www.rustycooley.com
Zaznamenané
proton
pravidelný návštevník
Príspevkov: 339

« Odpoveď #1 kedy: 15. Január , 2006, 16:51:53 »

rusty sa tu uz spominal kedysi..ja nepoznam jeho tvorbu,ale co som pozrel nejake videa na jeho stranke,tak techniku ma fakt uzasnu..teda minimalne to dobre vyzera,lebo v takych tempach uz tazko rozoznavat tony,ale podobne ako f.farreri mi z toho za chvilku prislo zle:sick: ...ale bola to len nejaka predvadzacka..zaujimala by ma aj jeho tvorba..co by si odporucil?
Zaznamenané

the hourglass is never right side up...
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 15. Január , 2006, 16:56:40 »

..ja neviem, to su tito gitaristi typu fareri, co ma po 5 min zacnu strasne nudit.... lebo im staci tych par minut, aby ukazali vsetku svoju techniku, aby 20 krat prebehli po hmatniku, no a samozrejme sa za ten cas ani na sekundu nezastavili na nakom tone.... sak fakt o com je to??? ...by ma zaujimalo kto takuto muziku dokaze vazne pocuvat...
:sick: :sick: :sick:

Naposledy upravil Dugo, : 15.01.2006 o 16:57
Zaznamenané
metallus
nováčik
*
Príspevkov: 56

« Odpoveď #3 kedy: 15. Január , 2006, 17:00:41 »

Ono najviac napovie jeho solovka.. mno rusty je sice klasicky shred gitarista, ale nehra ziadne nezmysly typu fareriho, ktoreho ja vobec nepokladam za muzikanta.. rustyho skladby maju jasne aranze a strukturu, i ked samozrejme je tam na kope viac tonov ako moze byt pre posluchaca zdrave. V kazdom pripade tie jeho skoly su vyborne pre kazdeho kto ma pocit ze vsade bol a vsetko videl, lebo sa tam najdu pristupy k hre ktore su velmi originalne.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #4 kedy: 15. Január , 2006, 17:51:40 »

Je pravda, že sa nedá porovnávať s Farerim, ktorý nemá tón, ani logiku v tých jeho behoch.

Rusty Cooley tu už bol v nejakej téme spomínaný a je to typický technicky namakaný rýchlik na gitare, ktorý sa nevie zastaviť, ale s dobrým tónom a dobrým výberom tónov.
Zaznamenané

proton
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 15. Január , 2006, 21:47:59 »

Citácia
dobrým výberom tónov.

podla coho sudis?ja som videl nejake videjko y jeho stranky a tam mi to priadalo take farreriovske:dry:
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #6 kedy: 15. Január , 2006, 22:55:28 »

proton, tak potom ti to pripadalo zle. prehraj si ho znovu. farreri nerobi nic ine, nez turbo arpeggia a par zufalo falosnych bendov, cooley toho predviedol ovela viac. konkretne to video, o ktorom je rec, MALO byt exhibiciou, tak nevieim, co cakas, ze by tam mal hrat... inak fakt ma mierne stve, ked tu vidim vsetkych tych majitelov gitar, ktori sami ledva zahraju pentatoniku a vozia si hubu po kazdom technicky premakanejsom gitaristovi, ze on je \"len\" taky rychlik, co nevie ine hrat. svet naruby. ja aj toho farreriho obdivujem za to ako to vymakal. minimalne jeho volu by som rad mal...
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
proton
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 15. Január , 2006, 23:08:37 »

som napisal vyssie,ze by ma zaujimala aj jeho tvorba,ze to video bola len predvadzacka..ved ja to beriem,ja som nikoho z nich neurazil..ich technika je vymakana a kvropotne odcvicena..a keby niekto aj hej,tak tu ide o jeho pocit z toho,co vidi a nie o to,ci by to dokazal zahrat rovnako rychlo si myslim
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #8 kedy: 15. Január , 2006, 23:13:23 »

iggy spravne, tento postoj sa mi paci. :) Tiez je pravda, ze je \"hudobnejsi\" ako Farreri, no aj Rusty patri ku gitaristom, ktory hodiny a hodiny cvicili stupnice, arpeigia. Popri tom vsetko treba aj melodicke veci cvicit. Mne sa napriklad viac kret pri nom zdalo, ze uz by to mohlo nabrat aj citlivejsie obratky, no pod vplyvom rokov neuprosneho cvicenia to hned otocil na strasne rychle behy. Klobuk dole pred tymto gitaristom. Nastastie su gitaristi melodicky, ale nezahraju viac ako 4 rychlejsie tony po sebe. Rusty je niekde na opacnej strane, ale aj to je zaujimavy gitarista a vdaka za kazdeho gitaristu, ktory sa niecim lisi. Takze tak...
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 15. Január , 2006, 23:25:42 »

...jasne, ze su tito typci obdivuhodni, no ja by som vobec nedokazal nieco take pocuvat... ved je to ako vrtacka, skor ma z toho rozboli hlava ako by som mal mat nejaky kulturny zazitok...

podla mna su tito gitaristi na jednej strane velmi vymakani co sa tyka rychlosti, ale maju zase v niektorych veciach velke rezervy..
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #10 kedy: 15. Január , 2006, 23:42:31 »

neviem sice o akom videu bola rec, ale myslim ze toto je dost reprezentativne, co vsetko dokaze ten chlapik. Behy, arpeggia, sweepy, bluesove grify nejake. ....myslim si, ze takto nejako moze vyzerat TOP technicka heavy metalova hra...no ale tiez ma to nebavilo pocuvat dve a pol minuty, no pozrel som si to, ze fajn :)
Jeho solovu tvorbu nepoznam, ale ak to ma hlavu/patu, je to melodicke, okorenene rychlymi solami, tak preco nie.
Neviem co je zle na tom takto hrat. Ved ak by som ja tak hral a zakomponujem do vlastnej normalnej spievanej skladby nejake polminutove taketo nejake onanisticke solo, tak by to niekoho urazilo alebo co?
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
proton
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 15. Január , 2006, 23:44:30 »

to hej..ked sa to pekne vyvazi,tak to nikdy nezaskodiB)
Zaznamenané

bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #12 kedy: 16. Január , 2006, 00:04:23 »

no myslim ze to je v podstate len ukazka co sa na tych 6-7 strunach da zahrat, aku hudbu hra to je uz druha vec, nepocul som to . no taku techniku mat....uhm to by som fakt bral. len este jedna vec je rozdiel hrat rychlo jazzove licky, kde potrebuju byt konkretne zvucne tony a high gain gitaru ....
Zaznamenané
killya182
pravidelný návštevník
Príspevkov: 483

« Odpoveď #13 kedy: 16. Január , 2006, 00:14:26 »

Dugo napísal:
Citácia
...jasne, ze su tito typci obdivuhodni, no ja by som vobec nedokazal nieco take pocuvat... ved je to ako vrtacka, skor ma z toho rozboli hlava ako by som mal mat nejaky kulturny zazitok...

podla mna su tito gitaristi na jednej strane velmi vymakani co sa tyka rychlosti, ale maju zase v niektorych veciach velke rezervy..

myslim ze tieto kakofonie co hraju, hraju hlavne exhibicne, co sa tu uz niekolko krat spomenulo, podla mna vedia urcite zahrat aj cosi melodicke...na druhej strane, tiez mam radsej chytlavu melodiu ako rychlost ci vychytanost techniky, aj nieco jednoduche moze byt sto krat krajsie, ako to najvyumelkovanejsie solo/improvizacia

v kazdom pripade je pan Cooley pan Gitarista
Zaznamenané

Kto do teba kamenom, ty donho rockom.
http://www.mkmb.sk/thebagofbones/
Príspevkov: 253

« Odpoveď #14 kedy: 16. Január , 2006, 16:35:31 »

no mne sa zatial dostala do usi asi prave jedna z jeho melodickejsich ukazok (video,take kratke..)..dost sa mi to pacilo..pridavam si do zoznamu \"chcem\" :D
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.055 sekund, 23 otázok.