Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
28. November , 2024, 15:48:31
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Carlos Santana  (Prečítané 11339 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rudy
Hosť
« Odpoveď #15 kedy: 04. Máj , 2007, 18:29:39 »

Dnes ČT2  21:55  Carlos Santana- Live at Montreaux
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #16 kedy: 04. Máj , 2007, 21:10:57 »

Presne tak, je to komerčný trtko :) .....ktorý vykráda sám svoje skladby... Keď počujem tie jeho skvelé trioly v každej druhej pesničke tak mám dosť.
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
rudy
Hosť
« Odpoveď #17 kedy: 04. Máj , 2007, 21:19:25 »

Presne tak, je to komerčný trtko :) .....ktorý vykráda sám svoje skladby... Keď počujem tie jeho skvelé trioly v každej druhej pesničke tak mám dosť.
Pišeš p.....y brmbolec.
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #18 kedy: 04. Máj , 2007, 21:27:06 »

Pišeš p.....y brmbolec.

predpokladám že ty doma po izbe póguješ na skvelé Santánové sóla, ale ja ho fakt nemusím :)
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
rudy
Hosť
« Odpoveď #19 kedy: 04. Máj , 2007, 21:58:23 »

Pišeš p.....y brmbolec.

predpokladám že ty doma po izbe póguješ na skvelé Santánové sóla, ale ja ho fakt nemusím :)
Nepogujem.Ale treba poznat celu Santanovu tvorbu,nie len posledne obdobie a potom hodnotit. Na zdravie!
Zaznamenané
FeFe
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 140

« Odpoveď #20 kedy: 05. Máj , 2007, 08:22:50 »

ja som vcera pozeral to ct2 a normalne som pri tom zaspal :D neviem sak ma taky specificky zvuk ale hra vascinou strasne podobne veci Žmurk
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #21 kedy: 05. Máj , 2007, 09:03:51 »

Carlos Santana je kapitola sama o sebe  Žmurk  . Viaceri latinohudobnici o nom hovoria ,ze to bol prave on ,kto v 60tych rokoch pomohol dostat sa hispanskym umelcom do povedomia svetovej hudobnej verejnosti . Cital som s nim nejake rozhovory a je to velmi vyzrety clovek a muzikant srdcom aj dusou . Jeho tvorba je velmi charakteristicka , co obcas moze posobit dojmom jedntvarnosti . Prve styri albumy su maximalna pecka ,z ktorej naskakuje husia koza . Neskorsia tvorba uz nie je taka prevratna  , no stale ma v sebe naboj latino-temperamentu . Sntana je pre mna jedinecny v tvorbe tonu . Je to znova jeden z tych mala gitaristov (Jeff Beck , Mark Knopfler ,John Scofield... ),ktori sa dokazu pohrat s par tonmi a vytiahnut z nich vsetko. Svoje sola a vyhravky vedia spravne nacasovat , co je takisto umenie . Posledne veci su zamerane komercne , ale nemam pocit ,ze by boli vyslovene zbytocne . Supernatural , napriek tomu , ze na nom ucinkuju rozni muzikanti (ktorych tvorba je mojmu srdcu skutocne veeeeelmi vzdialena  Bleee ) znie velmi sviezo a prijemne .  Som za vodou kámo
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
rudy
Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 05. Máj , 2007, 09:08:06 »

Carlos Santana je kapitola sama o sebe  Žmurk  . Viaceri latinohudobnici o nom hovoria ,ze to bol prave on ,kto v 60tych rokoch pomohol dostat sa hispanskym umelcom do povedomia svetovej hudobnej verejnosti . Cital som s nim nejake rozhovory a je to velmi vyzrety clovek a muzikant srdcom aj dusou . Jeho tvorba je velmi charakteristicka , co obcas moze posobit dojmom jedntvarnosti . Prve styri albumy su maximalna pecka ,z ktorej naskakuje husia koza . Neskorsia tvorba uz nie je taka prevratna  , no stale ma v sebe naboj latino-temperamentu . Sntana je pre mna jedinecny v tvorbe tonu . Je to znova jeden z tych mala gitaristov (Jeff Beck , Mark Knopfler ,John Scofield... ),ktori sa dokazu pohrat s par tonmi a vytiahnut z nich vsetko. Svoje sola a vyhravky vedia spravne nacasovat , co je takisto umenie . Posledne veci su zamerane komercne , ale nemam pocit ,ze by boli vyslovene zbytocne . Supernatural , napriek tomu , ze na nom ucinkuju rozni muzikanti (ktorych tvorba je mojmu srdcu skutocne veeeeelmi vzdialena  Bleee ) znie velmi sviezo a prijemne .  Som za vodou kámo
Bravooo Bravooo Bravooo
Zaznamenané
Dugo
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 05. Máj , 2007, 09:24:32 »

ale sak Santana je jedna z najvacsich gitarovych osobnosti historie... to je proste fakt a dalej sa tym netreba zaoberat  Zdravíčko
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #24 kedy: 05. Máj , 2007, 10:04:03 »

U neho mam rad prave spominane prve 4 albumy a aj vystupenie na Woodstocku. V istom zmysle to boli prelomove albumy s kopou energie a vyborne zahrane. Santanu v dnesnej podobe nemam rad, nielen preto, ze skzol do popiku ale sa mi zda, ze aj hracsky velmi upadol a jeho ton je podla mna priserny.
« Posledná zmena: 10. Máj , 2007, 10:04:39 od Rastis » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #25 kedy: 05. Máj , 2007, 10:18:05 »

santanu si urcite nepustam kazdy den, ale mam ho rad - raz za cas si dovolim latino sprchu z jeho produkcie.
prinos? urcite. znacka mesa BOOGIE by bez neho mozno nikdy neprerazila  Bavím sa skvele
 Na zdravie!
« Posledná zmena: 10. Máj , 2007, 10:05:21 od Rastis » Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #26 kedy: 09. Máj , 2007, 13:30:29 »

A čo sa týka Santanu, pozrel som si kúsok toho koncertu v TV, ale tiež ma moc nezaujal. Pripadalo mi to, ako keby chcel strašne ukazovať svoj tón, tak ho tam často veľmi opakovane vyťahoval a trepotal s ním, trochu otravné sa mi to zdalo a nebavilo ma to.
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #27 kedy: 09. Máj , 2007, 14:19:09 »

Santana mi pripada dost precenovany gitarista. Neda sa mu odopriet temperament a velka uloha popularizacie latinsko-americkeho stylu, ktory dokazal sfuzovat s rockom, jazzom a najnovsie sa nahrnul do cela hitparad ako hviezda popu. Tato posledna vlna jeho popularity mi riadne zerie nervy, cakam kedy vyda nieco spolocne s Tatu, lebo on robi spolocne projekty snad uz s kazdym. Nehovorim, ze to robi zle, obcas pocujem aj nieco normalne, ale taka Maria Maria mi svojho casu riadne liezla na nervy.
Co sa Santanu-gitaristu - celkom v pohode, aj ked ziadne excelovanie. Popularita a "zasluhy" robia svoje, takze prevazi mnohych ovela lepsich gitaristov len tym , ze je medialna hviezda - podobne ako Clapton svojho casu. Na druhej strane vytvoril osobity zvuk a styl, ktory je lahko rozpoznatelny. Kdesi som cital (tusim v Muzikuse), ze nahrava zaujimavym stylom - podobne ako Steve Vai. Ma viacero aparatur, ktore funguju simultanne. Gitaru ma zapojenu do splitter boxu - teda akehosi rozbocovaca a signal putuje ku vsetkym zapojenym zosilnovacom. Zvukar, ci producent potom vyberie tu najlepsiu variantu, resp. vsetky v urcitom pomere zmixuje do jednej stopy. Vysledok je potom akysi hybrid zvukov, ktory sa neda identifikovat, lebo ten zvuk sa v podstate sklada zo zvuku Marshallu, Messa Boogie, komba Fender, atd. Da sa s tymito vecami hrat donekonecna a vymyslat rozne alternativy a tiez ide potom o bohaty zvuk.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #28 kedy: 09. Máj , 2007, 14:28:29 »

Yngwinier: hej, asi som čítal ten istý článok. Santana údajne rád experimentoval aj s rozložením audio paravánov a rôznych typov mikrofónov po miestnosti. Snímal bedne spredu, zozadu, akusiku miestnosti kondíkmi a tak. A potom z toho umixoval jeden výsledný zvuk.
« Posledná zmena: 10. Máj , 2007, 10:09:53 od Rastis » Zaznamenané

yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #29 kedy: 09. Máj , 2007, 14:49:43 »

Altostratus: to je evidentne, ze ma toho v hlave trochu viac ;)Ja sa ku Kontrafaktu asi velmi kvalifikovane neviem vyjadrit, nesledujem ich tvorbu, iba to co si ma cez media nevyhnutne najde... Nuz tazko sa k tomu nejako vyjadrit. Videl som akysi klip, kde isli nazivo a hral tam Cekovsky. Myslim, ze to bolo vdaka Cekymu celkom dobre, samozrejme nejaka intelektualna uroven tych textov, to je onicom. Ale mozno len my sme stari a doba ide dopredu Žmurk
Inac s tym mikrofonmi-  tomu druhemu miktorfonu, ktory snima reproduktor zosilnovaca, ci komba sa hovory ambientny a podla mna ma funkciu akehosi dokreslovaca atmosfery, resp snima akusticky dozvuk. Ide o dost staru zvukarsku "fintu". S tymito vecami sa experimentuje uz dost davno. Ako istu pikanteriu som cital ze napr. Petrucci nikdy nevybera svoje bedne z krabic, teda mikrofony su asi uzavrete spolu s bednami. Tiez asi objavil urcity akusticky efekt a asi sa mu to tak paci. Mnohi snimaju svoje zosiky, ci komba zozadu. Ten zvuk je trochu makksi a jemnejsi, vysky su trochu prirodzenejsie a nepilia usi. Mnohi zvukari tvrdia, ze tzv. ambientne snimanie (t.j. dalsi mikrofon vzdialenejsi od prveho pred bednou) vlastne nema zmysel...ide asi o osobny vkus kazdeho...Ale to len na okraj.
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.121 sekund, 23 otázok.