Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 05:48:43
Strán: [1] 2 3 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Led Zeppelin  (Prečítané 63567 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 237

« kedy: 19. Október , 2004, 09:57:27 »

poculi ste napriklad skladbu hod dog od led zeppelin, je to western country skladba,co som od nich necakal a uplne dokonala.(az teraz som sa dostal ku komplet ich tvorbe,takze niektore skladby som pocul az v tychto dnoch,hamba co? ) ozaj vsak tuto kapelu ste sem mali uz davno zaradit.ci uz zapadla prachom? maju tolko napaditych skladieb ze sa z toho da vela nacerpat.potom na nich zabudnut a po dlhej dobe sa k nim znova vratit a znova pocuvat.zrovna v tchto miniutach the rain song,az mi je nostalgicky smutno.
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #1 kedy: 19. Október , 2004, 21:18:18 »

Ja take veci nepocuvam, ale profesor mi hovoril, ze ked zacal spievat spevak na koncerte a vypol by sa mu mikrofon, tak by ho bolo stale pocut..:)
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 30. Október , 2004, 15:15:33 »

Mozno je Page pre sucasnych mladych gitaristov obsolentny, no pocuvat ako si najma na skorsich albumoch pohrava s roznymi ladeniami je radost. Ich koncerty z prelomu 70 rokov su fantasticke, potom uz alkohol a drogy urobili svoje. Okrem samotnych Led Zep stoji za to si vypocut Pageho kapelu Firm ( Firm S/T , Mean Business)a Page solo - Outrider .
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #3 kedy: 31. Október , 2004, 15:01:01 »

Vynikajúca je aj doska, čo spravili Page a Coverdale v 1993 roku.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 31. Október , 2004, 15:46:05 »

To teda hej ! A mne sa veru lubia aj solovky Roberta Planta. Je to uz trochu ina muzika, ako ked robi nieco Page, ale tiez velmi prijemna.
Zaznamenané
A.J.
pravidelný návštevník
Príspevkov: 441

« Odpoveď #5 kedy: 31. Október , 2004, 21:40:42 »

mne sa pacilo hlavne cd unledded - no quarter, ktore urobili v 90.rokoch Page s Plantom, je to mix starych pesniciek doplnenych s orchestrom a arabskymi muzikantmi zahranych na koncerte v Londyne + nejake studiovky s africkymi domorodcami alebo live vystupenie v Maroku na nejakom trhovisku. Je tam najma skvely Kashmir a Since i've been loving you. Doporucujem. Page uz tam nie je taky blaznivy, ma uz novy zvuk a nevymyka sa kontrole:)a dokonca hra aj na mandoline
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #6 kedy: 01. November , 2004, 00:28:26 »

No tá doska je tiež vynikajúca a tiež aj v spojení s obrazom. Pekne to vyzerá - na rôznych miestach nahrávané s exotickými muzikantami. Už som to roky nevidel, musím si to zohnať. :)
Zaznamenané

A.J.
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 01. November , 2004, 16:06:46 »

mas pravdu, videl som to kedysi davno na stv2. Ale odvtedy nic. Ani na nete to nemozem nikde najst, nikto to nema
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 01. November , 2004, 18:13:21 »

Ja mam najradsej novu verziu skladby No quarter a tu nadhernu "" Wonderful one""- tu hra Page na 2 krkej gitare, ktoru mu dal alebo pozical alebo doporucil R. Sambora. Svojho casu cely zaznam isiel na MTV , odkial to mam stocene na VHS. Bol som aj na ich koncerte tusim v 1998 v Prahe. Okrem toho, ze som stal hodinu a 3/4 na jednej nohe to bolo super. Na bicie tam hral byvaly bicman z The Cult/ tiez fajn kapela/
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #9 kedy: 03. December , 2004, 14:51:27 »

Citácia
Originally posted by dandan Ja mam najradsej novu verziu skladby No quarter a tu nadhernu "" Wonderful one""- tu hra Page na 2 krkej gitare, ktoru mu dal alebo pozical alebo doporucil R. Sambora. Svojho casu cely zaznam isiel na MTV , odkial to mam stocene na VHS. Bol som aj na ich koncerte tusim v 1998 v Prahe. Okrem toho, ze som stal hodinu a 3/4 na jednej nohe to bolo super. Na bicie tam hral byvaly bicman z The Cult/ tiez fajn kapela/
Zeppelin, touto chorobou som postihnutý 15rokov a ešte ma neprešla, niesom síce blázon, ktorý by si to dennodenne púšťal, ale lepšiu kapelu nepoznám, je to moja krvná skupina :)
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #10 kedy: 04. December , 2004, 11:38:10 »

Ja som si na Zeppelinoch tiez odzil svoje.. vtedy som dennodenne nacerpaval Pagea a jeho hranie. Dokonca som sa raz zucastnil jednej online diskusie - to bolo asi 1998, ked mu ludia cez inet kladli otazky a on odpovedal. Ale napocuvanu mam celu diskografiu vcelku slusne aj Pagovymi solo stuff ako Outrider a soundtracky k Death Wish 2 & 3.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
A.J.
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 06. December , 2004, 21:12:32 »

no unledded uz mam konecne na dvd..neviem sa toho nabazit:)
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #12 kedy: 23. December , 2004, 15:13:24 »

neviete ci ""walking in to clarksdale"" je posledne co page&plant natocili? videl som to dvoj-dvd co vyslo iba v usa, ma to zhruba 5-hodin...je to dobre spravene, da sa na to pozerat tyzden v kuse... ja si myslim, ze tie najlepsie veci od Zeppelin-ov prisli po 4.-tom albume... zhodou okolnosti som sa k jednotlivym albumom dostaval v poradi akom vysli a obavam sa, ze keby som si ako prvy album od nich vypocul ""in trough the out door"" neprisiel by som im na chut...pritom sa mi ten album dnes velmi paci a Page tam na pozadi robi so svojim LP strasidelne veci...
Zaznamenané

frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #13 kedy: 22. Apríl , 2005, 07:10:41 »

Co tento song poznam mi vrta hlavou, preco ho taky gitarista ako Jimi Page umiestnil na album, hraval na koncertoch.... Podla mna je tam dost zjavna rytmicka chyba, ktora sa da upravou riffu urcite odstranit. Vypocujte a posudte sami. Tu je cast songu black dog
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #14 kedy: 22. Apríl , 2005, 10:34:02 »

Tak tuším ťa Page dostal. :) Tam nie je totižto žiadna rytmická chyba, ale vežmi premakaný riff. Do pravidelného rytmu bicích sa opakuje 9-osminová fráza gitary, čo vyzerá na pohžad, akoby neboli spolu, ale práve tým opakovaním 9/8 sa stretnú presne a riff pokračuje inde. Povedal by som, že je to jeden z dokonalých rockových rytmických riffov.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 23 otázok.