Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 18:48:53
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 43 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ska2tonics  (Prečítané 125353 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #30 kedy: 01. December , 2006, 01:45:09 »

Mne sedi zvuk basy, Ramon tlaci! :)

Tie bicie by zniesli upravu, ale keby som si neprecital Progrockerov prispevok, mozno by mi to neprislo.

Tak a teraz s pravdou von, na ktore gitary si si pozical Engl? :lol:

Solo je taky Rastisov standart, ale ten posledny ton je akysi vystraseny.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #31 kedy: 01. December , 2006, 03:03:10 »

martinlm napísal:
Citácia
...
Tak a teraz s pravdou von, na ktore gitary si si pozical Engl? :lol:...

Neuveris, ale napriek tomu, ze uz 2-3 razy som sa pytal, ci si mozem niekedy Engl vyhladovo pozicat, tak este ani raz som tak neurobil. Mozno pre tie negativne hodnotenia z \"basoveho testu\" ? Žmurk Ja som čert.. Popiskujem si

Vladova gitara je Fender Twin Reverb, gitara Jackson, vsetky ostatne gitary su Acoustic, v tejto pesnicke LP, inak na celom ostatnom deme Strat, v jednej skladbe Tele. Basa Trace Elliot a Pistova pusinka :)

Ja viem, ze zvukovo je to vselijake, ale ucime sa za jazdy :). Hlavne poniektori si pamataju, ze povodne sme to zacali nahravat pred vyse rokom, medzitym sa mnohe veci pretacali nanovo, nahravali sme dalsie 3 ine kapely a cosi nove sa zase naucili. No a prave zhodou oklonosti tie bicie su prve, jedine a povodne nahrate (ani sme vtedy este nemali take mikrofony, ako mame uz dnes) a priznam sa, ze viacej s nimi takymi, ako su odsnimane uz asi spravit nedokazem No hanbím sa.. . Alebo su nejake rady ?
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #32 kedy: 01. December , 2006, 11:06:50 »

K skladbe sa nebudem vyjadrovať, v tomto žánri je to ok, nie som až taký fanúšik tohoto štýlu, ale vy ho hráte fajn. Žmurk Refrény sú v pohode, majú drive, tam mi aj spev sedí, ale niekedy mi pripadá až moc ležérny a intonačne nedotiahnutý. Kým to nepresiahne určitú hranicu, je to ok, ale v slohách mi nereže. Ale možno je táto ležérnosť zámer a má to tak byť.

Čo sa týka sóla, ešte má rezervy. Nejde o zložitosť, ale trochu viac synkopovitosti by nezaškodilo, možno ani nie v pridaní synkop, ale tie, čo sú tam, viac odsekávať. Zdá sa mi to niekedy zliate. Ako to počúvam viackrát, tak by tomu ale najviac pomohlo, keby sa to lepšie rytmicky zahralo, občas to pláva. Posledný tón je dosť vyplašený.
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #33 kedy: 01. December , 2006, 11:12:07 »

...ked sa dvaja velki biju... :)

mne sa paci, som si ho vypocul znova a znova a ta intonacna nepresnost uz mi neprisla taka nepresna (bend na prelome 55/56s) ...a velmi sa mi paci ten stupajuci grif

no a tak....a tie dva motivy k sebe pasuju tak, ze \"dam to tam, a co?\" :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #34 kedy: 02. December , 2006, 00:41:08 »

Takze nakolko sa Vam to vsetkym zatial velmi pacilo, rad Vam predvediem este jednu skladbu Beeee :

http://www.rastopeteraj.sk/ftp2/skankin.mp3

Malo by to zniet trolinku jasnejsie a malo by to mat trolinku viacej tlaku odspodu. Teda aspon si myslim, ze by to tak mohlo byt :). Vsak pripadne mi povedzte, ako Vam to zneje Žmurk ...

Naposledy upravil rastis, : 05.12.2006 2006 22:31
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #35 kedy: 02. December , 2006, 01:08:35 »

Mne sa zda, ze spev je v tom refrene malo vyrazny a vlastne nie len tam.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 02. December , 2006, 01:09:55 »

martinlm - mal si ten pocit aj v predchadzajucej skladbe ? Lebo pomerovo je to take iste.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #37 kedy: 02. December , 2006, 01:20:21 »

A mas pravdu je to zhruba rovnake, totiz pridem na to vtedy, ked sa snazim rozumiet o com je text. Hlavne ho u mna prehlusuje gitara. Celkovo spevak nema moc vyrazny hlas, ale so starsimi skladbami takyto \"problem\" nebol :) No vsak treba pockat, co povedia ostatny.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 02. December , 2006, 01:34:11 »

ja som v tej prvej skladbe asi az po 20tich sekundach spevu zistil,ze je to v anglicine :)
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #39 kedy: 02. December , 2006, 02:29:37 »

rasto, nemozem si pomoct, ale ten darling je namotavka..to davam dnes asi piaty krat :)

aj ta nova vyzera ze slape :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 02. December , 2006, 03:09:12 »

Co Ti hrabe Imbus ? Si pil ? ha ha ha
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #41 kedy: 02. December , 2006, 04:03:10 »

ani kvapku, mozno som prepracovany, ale fakt je to v pohode...neusale mi hraju dychy v hlave :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #42 kedy: 02. December , 2006, 10:21:27 »

Dufam, ze nic nepokazim, ked prezradim, ze jeden z dychov je trombon Žmurk
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #43 kedy: 02. December , 2006, 11:54:11 »

Má šmrnc aj táto druhá vec, Ten spev je srandovný, ale dá sa naňho zvyknúť. Žmurk
Tiež by som povedal, že spev je pod dychmi. To by sa zišlo upraviť.
Skladba skončila a mňa tam nič (okrem spevu, ale ten je nakoniec celkom dopohody) nerušilo. Tak ma napadlo, že kedy vôbec bolo gitarové sólo...(?) Popretáčam celú skladbu a hža sólo tam nebolo. :)

A tak ma napadlo, ako by mohli sóla v takýchto skladbách vyzerať - nemajú trčať alebo ešte skôr spôsobiť vežkú zmenu v charaktere songu. Takže žiadne vežké metalové skreslenie, len jemná pološťava a ležérne frázovanie s dôrazom na rytmiku sóla, melódia môže zas vychádzať z melódie spevu a rôzne ju variovať.
A keď už sa dá vežké metalové skreslenie, tak by to sólo mohlo byť recesívne a parodické, čiže aj dosť výrazné.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #44 kedy: 02. December , 2006, 14:58:57 »

pitu - niekde je gitarove solo, niekde saxafonove, niekde trumpetove a niekde ziadne. Netreba sa v tom prilis rypat :).
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 43 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.08 sekund, 23 otázok.