Ok, takze v stredu prebehol kratky testik.
Skusalo sa:
Trace Elliot AH 250 SMX GP12
Ampeg SVT-200t
Eden 210XLT
Eden 210T
Casu nebolo vela, miestnost 2x dobrou akustikou neovplyva (skor teda naopak), testovaci nastroj bola basa DeArmond Pilot Standard s vymenenou elektroinkou za aktivne EMG PJ snimace. Skoda tych hnilych strun, ale lepsie ako nic. :D
Prva vec - hlasitost. Ampeg ma udavanych 350W na 4 ohmov, Trace Elliot 250W na 4 ohmoch Realita? Trace rozhodne netrpi nedostatkom vykonu. Cosi uz napovie aj udajne hlavnej poistky, kde to vychadza na nejakych tusim cca 600w, takze tym 500W peak co uvadza TE, sa da verit. Zdalo sa mi to cca na rovnako, na Ampegu vsak uz zasahoval pomerne vyrazne limiter pri vacsich akcentoch...skoda, ze ma nenapadlo ho vypnut...
Zvuk - Trace ma miesatalenu lampu v predzosilnovaci a na zvuku sa to dokaze dost prejavit. Zvukovo su apraty relativne podobne, obidva dost vyrazne farbia zvuk nastroja, obidva su pomerne bohate na stredy. Trace ma viac moznosti, 12 pas EQ, miesatelna lampa, nejake pre-shape nastavenia, dobry 2 pas. TE kompresor a este som urcite nieco zabudol... Ampeg naproti tomu disponuje 6 pas EQ (s tym ze na 4 poziciach sa da menit pracovna frekvencia). Cize diamentralny rozdiel v pristupe aj v praci so zvukom.
Nebolo vela casu sa s tym hrajkat, tazke vacsinu casu bolo vsetko naplocho. V takom nastaveni ma TE trosku mohutnejsie spodky, no Ampeg ma myslim troska konkretnejsi a priamociarejsi zvuk. To je vcelku pochopielne vdaka vysie spominanemu rozdielu v predzosilnovacoch. Na TE pridavanie lampy \"zmakcuje\" zvuk, stava tucnejsim, pomalsim a menej ostrym.
Mal som trocha pocit, ze tie bedne predsalen lepsie sadnu k tomu Apmegu. Eden bedne maju zvyraznene nizsie stedy a v kombinacii s TE som al obcas pocit, ze tam uz toho bolo trosku vela, ale zas na druhu stranu, urcite to nie je problem s 12 pas EQ doladit podla potreby...
Skoda, ze nebola moznost vyskusat zostavy v hrajucej kapele, mohlo to byt zaujimavejsie.
Sumar:
Trace sa mi pacil, rad by som ho vlastnil, za tie prachy to bolo velmi dobra kupa myslim. Oproti mojmu Ampegu cca 1/2 hmotnost a cca 1/2 velkost, cize transport je uz vcelku pohodovy. Co sa o mojom Ampegu povedat neda. TE ponuka mnozstvo moznosti a nastaveni, co je na jednej strane super, na druhej strane vsak obcas na pritaz. 250W TE sa rozhodne zahanbit neda. . Zvukovo mi osobne trocha viac paci cca 20 rocny Ampeg, ale nemal by som asboultne ziadny problem pouzivat TE. Hlavne na koncertoch...:D
Naposledy upravil MageZ, : 17.02.2006 o 01:32