Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 11:06:54
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Šum  (Prečítané 15522 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #30 kedy: 13. Február , 2006, 20:10:50 »

Goro možno mylel lampu, ale za dve kilečká lampový predzosík asi nepostavíš.

Rastis: Na mojom notebooku je len jeden input a jeden output...čím ďalej, tým viac to smeruje ku kúpe externej zvukovky s oddelenými vstupmi, midi a preampami na mic a gitaru
Zaznamenané

kuko
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 72

« Odpoveď #31 kedy: 14. Február , 2006, 01:49:49 »

Rastis: pouzitelnost takychto stavebnic je pre profesionalne ucely takmer ziadna, aj ked nejake to prekvapko moze nastat...
ale myslim si ze v ziadnom pripade nebude takyto preamp horsi co sa kvality zvuku tyka ako onboard zvukovka,a este k tomu na notebooku...     Žmurk
Altostratus: sorry ze som ti v predchadzajucich prispevkoch skomolil meno. Ked vypnes 20dB boost ten skoro preamp sa vypina...
Zaznamenané

...a odlož si lož...
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #32 kedy: 14. Február , 2006, 01:56:24 »

Mohlo by to byt lepsie ako onboard zvukovka, uz len preto, ze to moze byt lepsie tienene. Ja rozmyslam nad di boxom pre gitaru, ale skor od Behringer nieco, okolo 1500 to stoji oproti 200 za stavebnicu, nieco za krabicku a nervy.
Zaznamenané

kuko
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #33 kedy: 14. Február , 2006, 02:10:24 »

A myslim ze altostratovi by bohate stacilo aj nieco taketo:

(obrazok sa stratil)
« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 15:47:01 od Martinlm » Zaznamenané

...a odlož si lož...
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #34 kedy: 14. Február , 2006, 02:35:18 »

Tiez si myslim. Na prisposobenie impedancie to staci.

No ale on to chce ako mic preamp, tak to uz asi len tak nie.
« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 15:47:14 od Martinlm » Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #35 kedy: 14. Február , 2006, 07:49:29 »

Altostratus napísal:
Citácia
Goro možno mylel lampu, ale za dve kilečká lampový predzosík asi nepostavíš.

Rastis: Na mojom notebooku je len jeden input a jeden output...čím ďalej, tým viac to smeruje ku kúpe externej zvukovky s oddelenými vstupmi, midi a preampami na mic a gitaru
S tou externou zvukovkou by to bolo najlepšie riešenie.Stavebnice  v cenovej kategórie 200sk sú podža mňa zbytočne vyhodené peniaze.A keď postavíš dobrý mic-preamp,tak ti časom pôjde na nervy niečo iné na zvukovke,pri výkonnejších programoch latencia atď a hlavne ušetríš kopu času.
Zaznamenané
kuko
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #36 kedy: 14. Február , 2006, 11:15:07 »

Suhlasim s ffampom. Preto som sa pytal ci mu inac kvalita zvukovky neprekaza...
Martinlm: zosilnenie toho obvodu je dane pomerom R3/R2, takze miesto R3 je mozne dat nejaky mensi +potenciometer k nemu serie a mame aj  ovladanie zosilnenia...
Altostratus: je to na tebe. Ak chces v buducnosti nahravat na vyssej urovni kvality a pracovat aj s upravami zvuku, najlepsie riesenie bude nejaka dobra externa zvukovka. ak nie a chces si nahrat len obcas svoju spanielku aby si sa mohol vypocut, potom je lepsim riesenim ten preampik.  
Osobne si vsak myslim ze dobra zvukovka nie je zla... :) pretoze ked potom objavis tie moznosti ktore ti pocitac ponuka za pomoci softverov, od moznosti uprav zvuku, cez moznosti realtime hrania, atd...
Žmurk
Zaznamenané

...a odlož si lož...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #37 kedy: 14. Február , 2006, 16:29:03 »

Altostratus napísal:
Citácia
...čím ďalej, tým viac to smeruje ku kúpe externej zvukovky s oddelenými vstupmi, midi a preampami na mic a gitaru

Uplne OT, ale notebook+externa zvukovka je zbytocne predrazene riesenie podla mna. Vlastne notebook ako taky. A okrem toho nici uplne cele telo pre neprirodzenost posedu pred nim (citalo som nejaku prilohu SME, tak som mudry :) ). Ale to je uplne Tvoja vec, takze ako hovorim - OT.

Kuko napísal:
Citácia
Rastis: pouzitelnost takychto stavebnic je pre profesionalne ucely takmer ziadna, aj ked nejake to prekvapko moze nastat...

To je mi jasne, ja som sa len tak nadchol a uz to aj trochu vyprchava. Ale aj tak si to asi objednam. Budem sa na to dlho chystat zmontovat to, potom na to zabudnem, potom to niekedy najdem a dam to poletovat Martinovi LM. Potom sa budem dlho chystat, ze to dam do nejakej krabicky, aby som na to medzicasom zase zabudol, stratil a znovu nasiel a tak nejako dalej :).
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 14. Február , 2006, 16:35:43 »

rastis napísal:
Citácia
Altostratus napísal:
Citácia
...čím ďalej, tým viac to smeruje ku kúpe externej zvukovky s oddelenými vstupmi, midi a preampami na mic a gitaru

Uplne OT, ale notebook+externa zvukovka je zbytocne predrazene riesenie podla mna. Vlastne notebook ako taky. A okrem toho nici uplne cele telo pre neprirodzenost posedu pred nim (citalo som nejaku prilohu SME, tak som mudry :) ). Ale to je uplne Tvoja vec, takze ako hovorim - OT.

[

Ešte viac OT...To s tým predražením je možné, ale notebook už mám a kúpil som ho v USA za dosť dobrú cenu, na to aký má výkon...na Slovensku som v ponukách taký ani nenašiel. No a externá zvukovka stojí predsa rovnako, bez ohžadu na to, aký mám komp. Je mi jasné, že na moje potreby by mi stačila aj SB Live, alebo Audigy do slotu, ale keďže mám notebook, musím sa tomu prispôsobiť, takže preto externá...no a má to aj svoje výhody, hlavne vzhžadom na názov témy

A čo sa týka posedu, tak notebook si preds môžem umiestniť, kam chcem a mám ku nemu aj lacnú USB klávesnicu, takže to je asi v poho...nebude zo mňa kripel...teda nie kvôli kompu

Naposledy upravil Altostratus, : 14.02.2006 o 16:37
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #39 kedy: 14. Február , 2006, 16:56:12 »

Externa zvukovka stoji vzdy viacej, ako interna a nemyslim si, ze pri beznej strednej triede zvukoviek je pocut rozdiel v kvalite. Samozrejme do notebooku je to bez debaty. Inak v tom clanku sa pisalo prave o tom, ze umiestnenie klavesnica vs. monitor pri notebooku je ten problem - jednoducho ak chces mat monitor niekde prirodzene pred ocami, mas uplne nevhodne klavesnicu a naopak. Ale jasne - externa klavesnica... Vravim - uplne OT :)
Zaznamenané
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #40 kedy: 31. Marec , 2008, 16:06:41 »

Pokracujem tu s mojou temou, ak niekomu vadi nech ju zmaze...
Napadla ma taka vec - ked to takto sumi, preco sa nedava preamp hned do gitary? (ako pri aktivnych snimacoch)
A dalsia otazka - v com sa lisi profesionalny preamp od toho co ja vyrobim podla nejakej schemy (kupim nizkosumove suciastky atd.)? Teda okrem toho, ze sa nemusim s tym babrat.
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #41 kedy: 31. Marec , 2008, 16:17:55 »

teraz neviem presne na čo reaguješ, ale túto tému som otváral, keď som sa pokúšal nahrať španielku cez mikrofón. Preamp v gitare by teda nemal zmysel. To by bola elektroakustika a tá znie úplne inak ako akustika odsnímaná mikrákom. No a ak už máš mikrák, potrebuješ preamp. No a zlý preamp šumí.

V elektronike sa nevyznám, ale odstup signál-šum je iba jeden z parametrov. Keď profík kupuje lepší preamp, asi sa díva na viac vecí, hoci aj šum ho zaujíma. Doma zbúchaný preamp asi nemusí byť zákonite zlý, ale...je to možno asi ako s amatérsky postavenou gitarou a Les Paulom. Keby bolo tak jednoduché vyrobiť dobrý preamp, neboli by také drahé.
Zaznamenané

lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #42 kedy: 31. Marec , 2008, 16:42:21 »

No ved pisem, ze pokracujem s tym ako sa zbavit sumu a je jedno z coho ten signal leze.

No ja som sa pytal, pretoze ista firma napr. ponuka blu-ray prehravac za pol miliona len za to, ze je audiofilny, ale kedze to ide celu cestu digitalne, rovnako ti to prehra aj ten najlacnejsi (preto mam rad digital - neda sa tam spekulovat). Cize firma si tam napise super ultra profi neviem co a uz je to akoze profi, al. ako? (tiez s odpovedajucou cenou) A ohladom ceny -  na tu by som sa vobec nespoliehal, musel by som si to sam premerat. Dalsie parametre ak myslis skreslenie, to uz dnes snad nie je problem a f. prenos tiez nie (ked mas overenu schemu).

Co sa tyka preampu v gitare - myslel som aj v elektrickej, ale to je jedno, proste ked mas ten signal silny tak je odolnejsi proti ruseniu.

Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 31. Marec , 2008, 17:02:43 »

Ak spomínaš BluRay prehrávač za pol melca, to znie ako hi-end, a na to je tu expert Iggy. Ak by boli všetky digitály rovnaké, nejestvoval by hi-end segment a všetci virtuózovia bi hrávali na Zoom-505kách, veď digitál ako digitál. Ono to zrejme tak nieje...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #44 kedy: 31. Marec , 2008, 17:05:30 »

No ved pisem, ze pokracujem s tym ako sa zbavit sumu a je jedno z coho ten signal leze.

No ja som sa pytal, pretoze ista firma napr. ponuka blu-ray prehravac za pol miliona len za to, ze je audiofilny, ale kedze to ide celu cestu digitalne, rovnako ti to prehra aj ten najlacnejsi (preto mam rad digital - neda sa tam spekulovat). Cize firma si tam napise super ultra profi neviem co a uz je to akoze profi, al. ako? (tiez s odpovedajucou cenou) A ohladom ceny -  na tu by som sa vobec nespoliehal, musel by som si to sam premerat. Dalsie parametre ak myslis skreslenie, to uz dnes snad nie je problem a f. prenos tiez nie (ked mas overenu schemu).

Co sa tyka preampu v gitare - myslel som aj v elektrickej, ale to je jedno, proste ked mas ten signal silny tak je odolnejsi proti ruseniu.

akosi teraz neviem, ze co sa tu prebera. nieco o mic preampoch ? ci o sume simulacii ? alebo nejaky blurey prehravac ? to sa este stale touto technologiou zapodievaju ? nejak som to prestal sledovat pred par rokmi...
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 23 otázok.