Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 03:42:02
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: lampový aparátik na domáce cvičenie  (Prečítané 6757 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« kedy: 12. Február , 2006, 16:11:27 »

Pred časom tu bola debata o malom lampovom aparáte na domáce cvičenie, tuším tu niekto spomínal dáky Ibanez a Epiphone. Ja som u známeho objavil  5W lampovú hlavu čo si urobil na skúšku. Narýchlo som to vyskúšal a bolo to moc zaujímavé, aj keď ja som osobne o ničom takom predtým neuvažoval, určite by som si to ešte raz chcel poriadne vyskúšať. Má to dve lampy, clean a lead kanál. Stačí zapnúť do repra a môžeš hrať. Navyše sa to dá použiť ako preamp a hrať cez to do koncáku! Takže uvidíme.
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #1 kedy: 12. Február , 2006, 17:33:54 »

Tak toto by aj mňa celkom oslovilo pekný skreslený zvučik z lampičky pri ktorom sa nebudú musieť triasť okenné tabule a pritom bude mať tie správne parametre.
Zaznamenané

tatko fóra
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #2 kedy: 12. Február , 2006, 17:48:47 »

Ahoj, ked mas domaceho vyrobcu co robi lampove aparaty, tak sem s nim, teda s kontaktom na nho. Mal by u mna kseft.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #3 kedy: 12. Február , 2006, 18:49:52 »

ffamp nie?
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #4 kedy: 13. Február , 2006, 07:30:16 »

aj ja by som si rád nechal spraviť lampový koniec, max 5w (ale aj tie sú pri plnom vybudení dosť hlasné a v panelákovom byte by boli vhodní tolerantní susedia). chcel by som koniec, ktorý má aj el84 aj 6l6 a prepínač medzi nimi. akurát nemám šajnu, čo by to mohlo stáť...
Zaznamenané
mr. redwine
stály hosť

« Odpoveď #5 kedy: 19. Február , 2006, 17:17:38 »

V sobotu som mal doma na otestovanie prototyp 5W lampového aparátika na „domáce hranie“. Vyrobil ho pán Miloš Kováč (BECK), ktorý sa znova začína sústreďovať na lampové aparáty.
Mnou skúšaný aparátik je akási „mini hlava“ o rozmeroch 31 x 16 x 14 cm (šírka x výška x hĺbka).
Má dva kanály Clean a Drive, spoločné korekcie Bass, Middle, Treble pre oba kanály. Hlasitosť sa ovláda zvlášť pre Clean kanál (Volume) a zvlášť pre Drive kanál (Lead), úroveň skreslenia sa regulujepotenciometrom Drive. Na zadnej strane je ešte prepínač na zvýraznenie výšok. Aparátik má dve lampy, ECC 83 v preampe a EL 84 na konci (v tomto prototype bola ECL 86).
Teraz niečo o zvuku.
Clean kanál produkuje univerzálny teplý lampový zvuk, ktorý výborne reaguje na typ gitarových
snímačov, má dobrú dynamiku a nemá prehnane veža výšok. Jedným slovom príjemný zvuk.
Drive kanál dáva veža možností čo sa týka intenzity skreslenia, od príjemného crunchu až po ozaj
hutné skreslenie. Napr. mne sa vežmi páčil zvuk keď som korekcie (B-M-T) nastavil o polohy „všetko doprava“ a pridal som len mierne Drive, ďalej sa ale o zvuku skresleného kanála nebudem rozpisovať,
lebo je mi jasné že každý má inú predstavu o „dobrom“ zvuku. Je to len vecou nastavenia a tento aparátik to umožňuje. Celkom ma prekvapilo akú silu má lampových 5W, o tom som predtým skutočne nemal predstavu. Aparátik som mal „pichnutý“ na 12 palcový Celestion v mojom kombe.
Zaujímavou a nie nepodstatnou vecou je možnosť použitia ako preampu, má nato upravený výstup
(túto alternatívu som ale nemal čas otestovať). Záverom treba dodať že aparátik vyzerá vežmi „chutne“, a je žahučký (odhadom cca l kg).

* BECK_5W_hlava_1.jpg (47.76 KB, 595x396 - prehliadnuté 278 krát.)

* BECK_5W_hlava_2.jpg (42.32 KB, 595x408 - prehliadnuté 288 krát.)
« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 15:19:36 od Martinlm » Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #6 kedy: 19. Február , 2006, 17:25:46 »

a aka je cena pre koncoveho uzivatela?
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
mr. redwine
stály hosť

« Odpoveď #7 kedy: 19. Február , 2006, 17:32:32 »

Cenu zatial nestanovil, ale podža mňa to bude tak 5-6 tisíc.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #8 kedy: 19. Február , 2006, 18:35:12 »

V kombo podobe by som nad tym aj celkom uvazoval. Takto by mi to bolo zbytocne, lebo aj tak by som musel debnu terigat vzdy so sebou a navyse zapajat 5w aparatik na 150w debnu tiez nema moc zmysel.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #9 kedy: 19. Február , 2006, 18:39:10 »

Dal by si mi prosimta kontakt na toho Milosa Kovaca, dal by som si take postavit rovno do bednicky .. a bude kombo.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #10 kedy: 19. Február , 2006, 18:41:36 »

velmi sympaticka vecicka.
Zaznamenané

o-yep sro
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #11 kedy: 19. Február , 2006, 19:48:28 »

progrocker napísal:
Citácia
Navyse zapajat 5w aparatik na 150w debnu tiez nema moc zmysel.

Preco? Aby si nebol prekvapeny.

Ak to ma skutocne len jednu ECC83 a hutne skreslenie, tak sa tam v signalovej ceste najde aj nejaky ten polovodic. Zaujimavo to musi hrat, ked to vytocis uplne na plno, znesitelna hlasitost (no na doma nie, vychadzam zo skusenosti s 5W tranzistorovym zosilnovacom co som pouzival) a pritom skreslena koncova lampa.
Zaznamenané

jimmi
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 82

« Odpoveď #12 kedy: 19. Február , 2006, 19:48:30 »

moj oco zas nasiel na pojde radio s elektronkami a po malej prerabke z toho mam taku vecicku na domace cvicenie. inak ten beck vyzera sympaticky a ked je to lampa je to cool vecicka
Zaznamenané

Rock & Roll ain´t noise pollution
ROCK & ROLL ain´t gonna die.
mr. redwine
stály hosť

« Odpoveď #13 kedy: 20. Február , 2006, 10:45:45 »

progrocker napísal:
Citácia
V kombo podobe by som nad tym aj celkom uvazoval. Takto by mi to bolo zbytocne, lebo aj tak by som musel debnu terigat vzdy so sebou a navyse zapajat 5w aparatik na 150w debnu tiez nema moc zmysel.

Je to vec názoru. Mne osobne sa to páči práve v tejto podobe, lebo to môžeš pichnúť do akéhokožvek repra. Ak by to bolo ako
kombo a chcel by si vňom mať napr. poriadny 12 palcový reprák, tak by to podža mňa bola už zbytočne vežká krabica s výkonom len 5W. Čo sa týka zapojenia do vežkej bedne, to nie je žiadny problém, hrá to skvele.
Zaznamenané

mr. redwine
stály hosť

« Odpoveď #14 kedy: 20. Február , 2006, 11:16:39 »

jimmi napísal:
Citácia
moj oco zas nasiel na pojde radio s elektronkami a po malej prerabke z toho mam taku vecicku na domace cvicenie. inak ten beck vyzera sympaticky a ked je to lampa je to cool vecicka

Tak o tomto niečo viem. Moja generácia začínala presne takto. Na španielku sa namontoval snímač, napichol sa do gramo vstupu na rádiu a hralo sa. Problém však bol, že malé repráčiky v rádiách odchádzali jedna radosť....., ach kde sú tie časy.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.042 sekund, 23 otázok.