yngwinier
|
|
« Odpoveď #420 kedy: 13. Január , 2010, 07:03:57 » |
|
zaplatpanboh za GNR. vratili tu muziku z infantilnych neskoro 80tkovych uchylacin zase naspat k bigbitu, dokonca bez hokejkovych gitar a to bolo teda NECO ! Slash bol po dlhom case 80tkovych solovych upistanych onanistov konecne nejaky novy mlady typek s vyraznou melodikou a slusnym zvukom.
nuz, prave ze zvuk ma uplne hnusny. Diode clipping v Marshalĺoch, studeny stredovy zvuk, ak chceme, tak kludne mozme napisat, ze upistany. Keby si vymenoval x inych kapiel, ale za GNR vobec nedakujem Co sa image tyka, tak tiez by sa naslo mnoho inych, ktore odviedli slusnejsiu robotu na tych pesnickach, ale co uz, proti gustu ziaden disputat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #421 kedy: 13. Január , 2010, 08:38:08 » |
|
nuz, prave ze zvuk ma uplne hnusny. Diode clipping v Marshalĺoch, studeny stredovy zvuk, ak chceme, tak kludne mozme napisat, ze upistany. Keby si vymenoval x inych kapiel, ale za GNR vobec nedakujem Co sa image tyka, tak tiez by sa naslo mnoho inych, ktore odviedli slusnejsiu robotu na tych pesnickach, ale co uz, proti gustu ziaden disputat To fakt dokážeš v nahrávke rozoznať že sa jedná o "Diode clipping -Marshall"?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
lacrosse
|
|
« Odpoveď #422 kedy: 13. Január , 2010, 08:39:29 » |
|
ked sa vam raz podari masovo strhnut hudbou tolko ludi potom sa otom mozme bavit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #423 kedy: 13. Január , 2010, 08:54:12 » |
|
To fakt dokážeš v nahrávke rozoznať že sa jedná o "Diode clipping -Marshall"? Marshally, ktore v tom case pouzival mali skreslenie diodove - krizene s elektronkovym. Da sa o tom docitat, ja som mal dost vela clankov svojho casu ohladne prestavby starych Marshallov a celej filozofie skreslenia v roznych typoch zosikov. Tam rozoberali prave specialne Slashove skreslenie. Aj by somm poslal link, ale to su uz asi 9-10 rocne informacie. Pisalo sa tam dokonca o konkretnych skladbach, kde v roznych solach a pasazach presne popisovali na com to nahraval a preco je ten zvuk taky a hentaky. Matne si pamatam, ze okrem ineho rozoberali casti skladby od Lennyho Krawitza, kde nahraval Slash gitary. Ale aby som bol spravodlivejsi k jeho soundu: casom sa jeho zvuk zlepsil a zjemnil. Teraz sa to da pocuvat. Sak si to porovnaj s inym marshallistom, ten jeho zvuk bol zaciatkom 90. rokov priserny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #424 kedy: 13. Január , 2010, 08:55:39 » |
|
ked sa vam raz podari masovo strhnut hudbou tolko ludi potom sa otom mozme bavit
Vies, ak by som si mal urobit obraaz podla STV, tak u nas, napriklad, dokaze najviac strhnut masy Senzus. Znamena to, ze su najlepsi?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #425 kedy: 13. Január , 2010, 09:05:10 » |
|
Marshally, ktore v tom case pouzival mali skreslenie diodove - krizene s elektronkovym. Da sa o tom docitat, ja som mal dost vela clankov svojho casu ohladne prestavby starych Marshallov a celej filozofie skreslenia v roznych typoch zosikov. Tam rozoberali prave specialne Slashove skreslenie. Aj by somm poslal link, ale to su uz asi 9-10 rocne informacie. Pisalo sa tam dokonca o konkretnych skladbach, kde v roznych solach a pasazach presne popisovali na com to nahraval a preco je ten zvuk taky a hentaky. Matne si pamatam, ze okrem ineho rozoberali casti skladby od Lennyho Krawitza, kde nahraval Slash gitary. Ale aby som bol spravodlivejsi k jeho soundu: casom sa jeho zvuk zlepsil a zjemnil. Teraz sa to da pocuvat. Sak si to porovnaj s inym marshallistom, ten jeho zvuk bol zaciatkom 90. rokov priserny.
To je síce pekné,ale ja som ich skúšal-počul-porovnával... viackrát a teda to by som na ucho nevedel rozoznať či je to diodový clipp alebo nie...Jedine že by som si to prečítal niekde a potom sekal frajera.dám gule do zveráku ked to rozoznáš na ucho
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #426 kedy: 13. Január , 2010, 09:12:02 » |
|
To je síce pekné,ale ja som ich skúšal-počul-porovnával... viackrát a teda to by som na ucho nevedel rozoznať či je to diodový clipp alebo nie...Jedine že by som si to prečítal niekde a potom sekal frajera.dám gule do zveráku ked to rozoznáš na ucho nemam pocit, ze tu "sekam frajera". Zvuk je pre moje ucho hrozny a zbytocne tu budu niektori vypisovat nieco v zmysle, ze Slashov zvuk, ci zvuk GNR prinavratil zvuk stareho dobreho rockoveho soundu, lebo je to (okrem ineho aj kvoli odlisnym principom a suciastkam pouzivanym v Marshalloch oproti starym masinam) uplne vedla. Da sa poukazat na spustu kapiel, ktore to hoci aj zaciatkom 90 rokov naozaj tak robili (len tak namatkovo Black Crowes, ci Kula Shaker - nie len stylom, ale naozaj aj prijemnym zvukom), ale priklad so Slashom je uplne mimo misu. Tu som nasiel jeden z tych clankov (comu sa cudujem po tolkej dobe) : http://www.harmony-central.com/Guitar/guitar-amp-evolution.htmlale tie ostatne uz asi nenajdem, tam toho bolo viac a podrobnejsie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #427 kedy: 13. Január , 2010, 09:29:15 » |
|
nemam pocit, ze tu "sekam frajera". Zvuk je pre moje ucho hrozny a zbytocne tu budu niektori vypisovat nieco v zmysle, ze Slashov zvuk, ci zvuk GNR prinavratil zvuk stareho dobreho rockoveho soundu, lebo je to (okrem ineho aj kvoli odlisnym principom a suciastkam pouzivanym v Marshalloch oproti starym masinam) uplne vedla. Da sa poukazat na spustu kapiel, ktore to hoci aj zaciatkom 90 rokov naozaj tak robili (len tak namatkovo Black Crowes, ci Kula Shaker - nie len stylom, ale naozaj aj prijemnym zvukom), ale priklad so Slashom je uplne mimo misu. Tu som nasiel jeden z tych clankov (comu sa cudujem po tolkej dobe) : http://www.harmony-central.com/Guitar/guitar-amp-evolution.htmlale tie ostatne uz asi nenajdem, tam toho bolo viac a podrobnejsie Zasa si to neber osobne/toho frajera/ .Akurát mi o to nemusíš vysvetlovať,pretože v tomto smere som trocha frajer ja :zdar:No a ked si pozrieš alebo budeš mať možnosť si zahrať na tej 2555 tak možno budeš príjemne prekvapený.Čo sa týka GNR-mali kopec pekných vecí/aspoň pre moje uši/na študiovkách sa mi Slashovo muzicírovanie páči,na živo pomenej.Asi tak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #428 kedy: 13. Január , 2010, 09:29:55 » |
|
Yngwie...To ale môže byť aj problém ucha či nie ? SLASHov zvuk overila história a niekoľko celosvetových hitov. MARSHALL SLASH 2555 je jeden z naj Marshallov, čo som mal možnosť používať. Intro v Sweet child of mine alebo zvuk You could be mine považujem za viac než obyčajné zvuky....
|
|
« Posledná zmena: 13. Január , 2010, 09:30:29 od RobG »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #429 kedy: 13. Január , 2010, 09:43:57 » |
|
.... SLASHov zvuk overila história a niekoľko celosvetových hitov...
neviem ci vies, ako vznikaju tie "celosvetove hity" a vselijake "svetove hudobne hviezdy", ale fakt by si mal rozumny clovek uvedomit, ze kvalita sa nemeria poctom predanych cd a tym, kolko ludi dojde komu na koncert..napr. aj na tomto fore mnohymi uznavany J. Hendrix prerazil vdaka tomu, ze SAM SI SKUPIL svoje nahravky a tym sa dostal na prve miesta predajnosti, zacali ho hrat atd..keby toto nespravil, pravdepodobne by ho nikto z tohto fora nikdy nepoznal...aj fica voli na slovensku 40% ludi a vobec to neznamena, ze je to najlepsi politik, znamena to, ze sa vie dobre predat a dobre oblbnut ludi, davova psychoza je mocna zbran, vacsina ludi su iba hlupe ovecky, ktore sa daju lahko manipulovat, ale to uz je na inu temu zasa
|
|
|
Zaznamenané
|
mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #430 kedy: 13. Január , 2010, 09:45:18 » |
|
neviem ci vies, ako vznikaju tie "celosvetove hity" a vselijake "svetove hudobne hviezdy", ale fakt by si mal rozumny clovek uvedomit, ze kvalita sa nemeria poctom predanych cd a tym, kolko ludi dojde komu na koncert..napr. aj na tomto fore mnohymi uznavany J. Hendrix prerazil vdaka tomu, ze SAM SI SKUPIL svoje nahravky a tym sa dostal na prve miesta predajnosti, zacali ho hrat atd..keby toto nespravil, pravdepodobne by ho nikto z tohto fora nikdy nepoznal...aj fica voli na slovensku 40% ludi a vobec to neznamena, ze je to najlepsi politik, znamena to, ze sa vie dobre predat a dobre oblbnut ludi, davova psychoza je mocna zbran, vacsina ludi su iba hlupe ovecky, ktore sa daju lahko manipulovat, ale to uz je na inu temu zasa to ta bavi stale s tymto dokolecka zacinat? to s tym hendrixom som vobec nevedel - je to niekde zdokumentovane?
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #431 kedy: 13. Január , 2010, 09:50:38 » |
|
to ta bavi stale s tymto dokolecka zacinat? to s tym hendrixom som vobec nevedel - je to niekde zdokumentovane? ale sak nepisem o zvuku v prstoch ..tak ale ostatni zas tvrdia stale dokolecka to svoje, to si si nevsimol? ...videl som nejaky dokument o hendrixovi, asi aj na stv to kedysi davali, tam to spominali.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #432 kedy: 13. Január , 2010, 09:57:43 » |
|
ale sak nepisem o zvuku v prstoch ..tak ale ostatni zas tvrdia stale dokolecka to svoje, to si si nevsimol? ...videl som nejaky dokument o hendrixovi, asi aj na stv to kedysi davali, tam to spominali. kazdy si mele spokojne to svoje, to je fakt skusim poguuglit, dost ma to zaujalo, lebo som svojho casu o hendrixovi nejake veci cital, ale na toto som nenarazil a prekvapilo ma to.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
jtakac
|
|
« Odpoveď #433 kedy: 13. Január , 2010, 10:01:17 » |
|
kazdy si mele spokojne to svoje, to je fakt skusim poguuglit, dost ma to zaujalo, lebo som svojho casu o hendrixovi nejake veci cital, ale na toto som nenarazil a prekvapilo ma to. no ale ked niekto meria kvalitu hudby podla poctu predanych cd, to pride aj tebe divne, nie? ..lebo predaj je v drvivej vacsine o marketingu a reklame..ak sa dobre pamatam, davali to na stv v nedelu dooobeda,ale uz davno, mozno pred rokom alebo aj skor..a hovorili tam ludia, ktori boli priamo v osobnom kontakte s hendrixom, tusim aj jeho basak alebo bubenik tam ucinkoval.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #434 kedy: 13. Január , 2010, 10:05:36 » |
|
Asi sme sa nerozumeli..tá komerčná stránka je jedna strana mince, dosť dôležitá... OK..inak..Je zvuk na Apetite alebo Illusion zlý ? Má niekto na Slovensku taký zvuk ? Mne sa SLASHov zvuk aj spôsob hry veľmi páči a mojich začiatkoch bol jeden z dôvodov prečo hrať na gitare, podobne ako u IRON MAIDEN, METALLICE a ďalších..
|
|
« Posledná zmena: 13. Január , 2010, 10:06:20 od RobG »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|