Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
03. December , 2024, 00:29:27
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 35 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Slash  (Prečítané 134333 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #90 kedy: 07. Marec , 2006, 16:11:58 »

No tiez nemozem prist na nejake jeho charakteristicke grify. Ano ten zvuk spoznam (ajked by som sa mohol zmylit). Pre neho je priznacny ten durovy zvuk co ho uz niekto spominal.
Ano ma niekolko peknych sol (hlavne v pomalych songoch-Don´t cry, November Rain), ale v rychlych songoch je to priemer(v tom ho Page precura).

Naposledy upravil midnightstranger, : 07.03.2006 o 16:12
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #91 kedy: 07. Marec , 2006, 16:33:57 »

Altostratus napísal:
Citácia
Je Slashov ŠTÝL hrania naozaj taký unikátny?

Slashovym stylom hrania hrali hlavne zaciatkom sedemdesiatych rokov tisicky gitaristov. Slash bol zaujimavy len tym, ze tento styl vytiahol v dobe hairmetalu a stadionoveho huraa rocku 80tych rokov.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #92 kedy: 07. Marec , 2006, 17:00:36 »

Zvuk mal poznatelny vzdy, aj ked hral na beznych lespoloch a marsaloch - zvuk je skratka v paprcach a v nicom inom. Slash je na rockoveho gitaristu dost durovy, vacsinou vsetci drtia moly. Je poznatelny aj podla intonacie aj podla struktury sol.

Toto plati ale o kazdom gitaristovi. Cize ak niekto povie, ze ovlada Slashov styl, tak si predstavujem, ze vie zahrat po nom zopar sol a tym padom neovlada jeho styl alebo je jeho kopirak a to ma az tak nebere.

Slash sa s Pagem neda a ani nema porovnavat. Slash hra urcite technicky cistejsie, vsak je aj o generaciu modernejsi gitarista, takze o nejakom precuravani v rychlych hraniach (a prave v nich) nemoze byt ani reci.

Ako to tak pozorujem okolo, vyzera, ze Slash prestal na stare kolena uplne cvicit a zabudol hrat. Ja som ho teda dobrych 10 rokov nikde nevidel ani nepocul, takze nemozem posudit. Ale ak je to tak naozaj, ani ho pocut nechcem - naco si kazit dobre spomienky :)
Zaznamenané
Phill
nováčik
*
Príspevkov: 49

« Odpoveď #93 kedy: 07. Marec , 2006, 17:56:19 »

rastis napísal:
Citácia

Ako to tak pozorujem okolo, vyzera, ze Slash prestal na stare kolena uplne cvicit a zabudol hrat. Ja som ho teda dobrych 10 rokov nikde nevidel ani nepocul, takze nemozem posudit. Ale ak je to tak naozaj, ani ho pocut nechcem - naco si kazit dobre spomienky :)

Asi nesledujes poriadne Žmurk . Za  10 rokov stihol Slash\' Snakepit (uz zanikli) a Velvet Revolver, ktorym nedavno vysiel novy album, ktory podporili velkou koncertnou snurou.
Ale o nic si neprisiel, mne sa  aj tak najviac paci GnR. Ale to je asi tym, ze okrem neho tam bol aj Izzy Stradlin, ktory zlozil vacsinu veci (hlavne doprovody) a perfektne sa doplnal so Slashom.

Naposledy upravil phill, : 07.03.2006 o 17:56
Zaznamenané
Dude
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 101

« Odpoveď #94 kedy: 07. Marec , 2006, 17:57:52 »

no tak kamarade ver tomu zeby si si tie svoje spomienky nepokazil....chlapik ma teraz zvuk z jeho novej signature LP
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=2815&node=17&komise=&find= s jeho klasikou JCM Slash........ak si nic nove nepocul od GNR cias tak skus VR http://www.velvetrevolver.com/
mas tam par zvukovych ukazok a 1 cely song.....s tou jeho technikou som myslel jeho styl hrania.....jeho sekane rychle hammer-on a pull-of-y,plne vysoke power bendy(power ako s jeho 11 strunami), jeho styl sa presne neda vysvetlit slovami.....s tou vybavou ked jeho je tak zla tak sa pochvalte vy....
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #95 kedy: 07. Marec , 2006, 17:58:09 »

Phill - to viem. Len som to myslel tak, ze vela ludi tu rozprava, ze kde vsade Slasha videlo hrat a ako hra hrozne. Aspon ja mam ten pocit, ze to tu vela ludi rozprava :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #96 kedy: 07. Marec , 2006, 17:59:13 »

dude napísal:
Citácia
...tou vybavou ked jeho je tak zla tak sa pochvalte vy....

??
Zaznamenané
Dude
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #97 kedy: 07. Marec , 2006, 18:16:08 »

rastis napísal:
Citácia
dude napísal:
Citácia
...tou vybavou ked jeho je tak zla tak sa pochvalte vy....

??

aale nikto tu pisal ze jeho vybava nic moc tak by som chcel pocut vybavu toho chlapika;)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #98 kedy: 07. Marec , 2006, 18:17:47 »

Kto to napisal ?
Zaznamenané
Phill
nováčik
*
Príspevkov: 49

« Odpoveď #99 kedy: 07. Marec , 2006, 18:27:14 »

rastis napísal:
Citácia
Phill - to viem. Len som to myslel tak, ze vela ludi tu rozprava, ze kde vsade Slasha videlo hrat a ako hra hrozne. Aspon ja mam ten pocit, ze to tu vela ludi rozprava :)

Slasha zeriem. Kvoli nemu hram na gitare. Ale v poslenej dome ma az tak velmi neberie, zda sa mi to take rovnake.  Rozhodne nehra zle a vela ludi co o nom skaredo keca mu nesiaha ani po paty Žmurk nielen technikou ale aj uspechmi.
Ae ako som uz hovoril Slash mimo GnR a aj Izzy mimo GnR nie su ono. Ich ablumy sa mi tak nepacia ako stary dobry GnR. Je to skoda, rad by som videl celu kapelu pokope s nejakym dobrym spevakom. Spevaci zo SS a aj VR sa mi az tak nepacia (ani Axel nie je super, ale uz som si na to zvykol).
Bohvie ako by zneli s Chrisom Cornellom :) .
Zaznamenané
Dude
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #100 kedy: 07. Marec , 2006, 18:53:25 »

Phill napísal:
Citácia
rastis napísal:
Citácia

Slasha zeriem. Kvoli nemu hram na gitare. Ale v poslenej dome ma az tak velmi neberie, zda sa mi to take rovnake.  Rozhodne nehra zle a vela ludi co o nom skaredo keca mu nesiaha ani po paty Žmurk nielen technikou ale aj uspechmi.
Ae ako som uz hovoril Slash mimo GnR a aj Izzy mimo GnR nie su ono. Ich ablumy sa mi tak nepacia ako stary dobry GnR. Je to skoda, rad by som videl celu kapelu pokope s nejakym dobrym spevakom. Spevaci zo SS a aj VR sa mi az tak nepacia (ani Axel nie je super, ale uz som si na to zvykol).

no asi tak.......no napriklad mne sa pacili obidvaja aj zo SS aj VR.......AXl mal super hlas ale zo Slashom si moc nerozumeli....ja len dufam ze GNR sa dokopy spat uz nedaju....oni su uz legenda.......vytvorili genialnu muziku a to uz by nebolo ono:unsure:
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #101 kedy: 07. Marec , 2006, 18:59:30 »

Phill napísal:
Citácia
...Kvoli nemu hram na gitare....

Aj to som pisal niekolko stran dozadu, ze vela chalanov vdaka nemu zacalo hrat :)
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #102 kedy: 07. Marec , 2006, 18:59:35 »

Hm...práve to durové hranie mi nepripadá až tak unikátne...samozrejme, v kombinácií s jeho tónom je to ten signature Slash sound. Ale zdá sa mi, že veža Glamrockových a tzv. Hair-metalových kapiel 80tych rockov v USA malo gitaristov, ktorí boli ovplyvnení tradičnou americkou muzikou, teda hlavne country...si vypočujte napr. Every Rose Has Its Thorn od Poison...celkovo americkí rockeri radi využívajú durovú pentatoniku, takže neviem, či je to Slashovo špecifikum.
    Ale samozrejme si za to, čo dosiahol zaslúži uznanie, hlavne preto, že to hrá na 11tkach strunách, čo nieje sranda. Mať svoj špecifický tón je tiež jeden z atribútov dobrého gitaristu. Len sa mi zdá byť trochu mimo nazývať Slasha virtuózom. Mleódie má pekné, to je pravda, ale pri rýchlych sólach ho väčšina svetových gitaristov podža mňa preští.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #103 kedy: 07. Marec , 2006, 19:01:39 »

Phill napísal:
Citácia
rastis napísal:
Citácia

to je fakt asi najlepsie meritko ze uspech a technika Beeee
Zaznamenané
Dude
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #104 kedy: 07. Marec , 2006, 19:03:33 »

darthez napísal:
Citácia
ja mam od Guns 3 albumy....Use your I. 1,2 a Spag.incident. su v pohode, rad púocuvam, hoci ja fanda do inej muziky, ale pre rozhlad si to rad vypocujem :)

kamarade si prisiel od 50 percent GNR ked nemas Apettite for destruction........uz len tie ocenenia hovoria o niecom...Najlepsi rockovy albo...Ja som čert.. .........B) ........parada.kamos
Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 35 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.081 sekund, 23 otázok.