rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #150 kedy: 27. Jún , 2007, 10:13:30 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #151 kedy: 27. Jún , 2007, 10:18:49 » |
|
Rudy: ani by som nepovedal, ze su natolko stylovo odlisni... Paulova hra je urcitou zmesou bluesrockovej gitary, obcas trochu neoklasiky s rozkladmi, ktore Slash nepouziva (alebo nepouziva casto), ale nehadam sa... Ak si vypocujes takmer akukolvek Gilbertovu exhibiciu pocas koncertu napr. Mr. Big (odporucam Live in San Francisco), tak hra velmi podobne veci (mam na mysli toniny), cize vacsinou jednoduchu pentatoniku. No, a aby som to cele porovnal a zhrnul, tak Paulova hra je uplne, ale uplne na inom stupni...Slash sa ani z jednej stvrtinky proste nechyta Kludne porovnaj:
|
|
« Posledná zmena: 27. Jún , 2007, 10:27:02 od yngwinier »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vlado hudec
Hosť
|
|
« Odpoveď #152 kedy: 27. Jún , 2007, 10:34:42 » |
|
som napisal,ze tvoja hra sa mi pacila viac ako Slashova..ale ak som ta tym urazil,tak sorac
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #153 kedy: 27. Jún , 2007, 10:39:05 » |
|
Yngw. Spusta gitaristov hra v pentatonike. Ale k Slashovi- neni nejaky virtuoz-ani to netvrdi-nezaujimaju ho "moderne gitarove techniky",jeho hra vychadza z blues a doraz kladie na melodiu./ čo je z jeho skladieb zrejme/.Je proste "staromodny" gitarista a asi nikdy nebude hrat "rychle divoke vyšivačky" a oslnovat super technikou . K tej ukažke-samozrejme že to nieje "bohvie čo"-ta prva čast- ale proste to tak zahral.Ale jeho tvorba hovori za všetko-samozrejme nie každemu sa musi pačit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #154 kedy: 27. Jún , 2007, 10:49:40 » |
|
Slash ma bavi viacej, ako Gilbert a osobne sukromne ho povazujem ajza prinosnejsieho (toho Slasha)
V ukazke moc neoslnil - divny zvuk, gitara sa mu nehodila, na Les Pauloch mu to zneje lepsie. Hento bola taka "hendrixovina", aj ten mal taketo nemastnejsie "exhibicie", ci ako to nazvat. Intonacne to bolo tak - tak. Ale zase zahral dlhych 8 minut tak, ze som si to pozrel bez nudenia sa a zivania.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #155 kedy: 27. Jún , 2007, 11:17:46 » |
|
No, co sa tyka Slashovej hry, tak samozrejme on ma naviac v tom feelingu, tahavejsie sola a tak... v tomto ma naozaj asi vacsi prinos (resp. "zasluhy") Gilbertova hra sa da celkom v pohode prirovnat, ved jeho era v spojeni s Mr. Big bola o velmi podobnom duchu, takze tam naozaj nerobil ziadne Yngwieho paradicky... Ak uz dam ukazku na youtube (tym myslim povodneho autora) a dam tomu nadpis ze je to strasny genius, tak by som tam fakt nedal toto solo od Slasha, lebo bolo vcelkku nanic. Gilbert je pre mna tak trochu zahadou, ma 100% techniku, je to neunavny hrac a showman, ale ta hra je akasi studena. Presny ako svajciarske hodinky, rychly a vsetko ostatne, ale... Rastis: dufam, ze si sa pocas Gilbertovej hry tiez nenudil Co sa Hendrixa tyka, ten bol dost casto mimo, jeho slavna exhibicia, ked hral americku hymnu, tak to bol trapas podla mna a pritom to kritici v kazdom clanku ospevovali au do nebies. Samozrejme, dali by sa uviest aj ine priklady, ale tento je taky asi naznamejsi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #156 kedy: 27. Jún , 2007, 11:21:19 » |
|
Co sa Hendrixa tyka, ten bol dost casto mimo, jeho slavna exhibicia, ked hral americku hymnu, tak to bol trapas podla mna a pritom to kritici v kazdom clanku ospevovali au do nebies.
myslim, ze Hendrixova velkost je v niecom inom ako v brilantnej technike...
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #157 kedy: 27. Jún , 2007, 11:26:44 » |
|
polnocny neztnamy : ved to je jasne, len potom aj rozni kritici by sa k problematike mali stavat v podobnom zmysle a zbytocne nezvelicovat nieco, co za to nestoji...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #158 kedy: 27. Jún , 2007, 11:42:58 » |
|
polnocny neztnamy : ved to je jasne, len potom aj rozni kritici by sa k problematike mali stavat v podobnom zmysle a zbytocne nezvelicovat nieco, co za to nestoji... No vidis, nejaky kritik mohol v recenzii na inkriminovany koncert napisat, ze "famozny gitarista Slash predviedol uzasne solo na gitaru". Druha vec je, ze polovica hudobnickej resp. gitarovej brandze povie, ze to solo je uplne na p... lebo je bez napadu a este k tomu aj casokrat falosne. LEnze na toto solo sa zabudne, ak sa o nom vobec bude rozpravat. Ale fakt, ze o "hendrixovej hymne" sa rozprava 30rokov a zvacsa ide o pozitivne zmienky, je na zamyslenie a asi aj o niecom svedci. Nebudem sa vyjadrovat o osobach v hudobnej kritike a kvalite ich prace, lebo to je jeden s problemov celej postmodernistickej spolocnosti.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #159 kedy: 27. Jún , 2007, 11:48:22 » |
|
o "hendrixovej hymne" sa rozprava 30rokov Keby to nebolo na Woodstocku a nebol ju tak "sk....l",tak sa o nej nerozprava.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #160 kedy: 27. Jún , 2007, 11:51:57 » |
|
este doplnim...ked sa viac ako polovica sucasnych gitaristov (vai, malmsteen, satriani... ....) k hendrixovi hlasi tak si clovek povie, asi na tom typkovi nieco zaujimave bude...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rudy
Hosť
|
|
« Odpoveď #161 kedy: 27. Jún , 2007, 12:06:50 » |
|
este doplnim...ked sa viac ako polovica sucasnych gitaristov (vai, malmsteen, satriani... ....) k hendrixovi hlasi tak si clovek povie, asi na tom typkovi nieco zaujimave bude... No,oni sa všetci k niekomu hlasia-Hendrixovi,Pageovi,Claptonovi,B.B.Kingovi- a ked Satriani povedal,že sa mu zjavil duch Hendrixa a on musi byt jeho nastupcom a smozrejme to bolo v den smrti J H a vtedy vzal prvy krat gitaru do ruky,tak no coment. Ale to len ako OT.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #162 kedy: 27. Jún , 2007, 12:20:53 » |
|
...ked sa viac ako polovica sucasnych gitaristov.. k hendrixovi hlasi tak si clovek povie, asi na tom typkovi nieco zaujimave bude... aj je
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngwinier
|
|
« Odpoveď #163 kedy: 27. Jún , 2007, 12:32:45 » |
|
Sorry za OT, k tomu Hendrixovi: je to bez debaty. Mna vzdy uchvatila uz jeho poza s gitarou - bolo uz na pohlad jasne, ze s tou gitarou sa akoby narodil, resp. ze s nou travil spustu casu... Nieco podobne je v sucasnosti vidiet na takom Van Halenovi, Vaiovi, Malmsteenovi... Hendrix bol istym pionierom v oblasti image "Guitar hero", aj ked v tej dobe boli aj technickejsi hraci (casto sa hovori o Jeffovi Beckovi), on sa stal istou ikonou. Aj ked musim dodat, ze tak trochu vyrobenou, napr. jeho image drogovo zavislej osoby bol podvrh a hnusny podraz roznych producentov a spolocnosti, ktori ho zdierali a vyciciavali cely jeho aktivny hudobny zivot...Ale to len naozaj na okraj
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #164 kedy: 27. Jún , 2007, 15:18:42 » |
|
aj mne sa viac paci gilbert ako slash
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
|