Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
30. November , 2024, 17:48:29
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ELEKTRIKA<>KLASIKA  (Prečítané 10318 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
hammetko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 282

« kedy: 24. November , 2004, 18:28:19 »

Zalozil som temu, lebo ma zaujima, co si myslite o tom, ked niekdo hra kalsiku, a pori tom aj na elektrickej gitare. Nemyslite si, ze su to dve odlisne techniky? Tesim sa na vase prispevky:ohgod:
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #1 kedy: 24. November , 2004, 20:08:55 »

toz techniky su rozdielne.. hoci tapping zvladnes aj na klasickej gitare :) Treba cvicit vsetko, pokial mas vobec zaujem zvladat to. Ja napriklad cvicim chicken picking, co je country technika, kopec tappingu, ale fingerstyle na klasiku neviem - na to som privelmi lenivy.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #2 kedy: 24. November , 2004, 23:23:44 »

mno..mne sa velmi paci aj akustika...akurat ze dobra akustika je nieco ine ako ta moja co je skor do ohna ako ku ohnu dobra...ale urcite hram na kamosovej ..to je tiez shit ale mam ho na intraku tak co...btw ak robis taping tak to mas asik tu lepsiu odrodu...na tejto taping nehrozi...
Zaznamenané
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #3 kedy: 25. November , 2004, 06:53:34 »

Vypočuj si An evening tam hrá John Petrucci s Jordan Rudessom.Na elektrike s piezom aj klasiku takže nemám pocit žeby to bolo až tak rozdielne.Záleží na štýle čo hráš.Ja osobne som drvil na Vrútockom intráku SOUŽ na španiele zo snímačom cez booster a Metallicu 4roky.Tak potom o čom :o)) Jasné že koncertné španiely sú iné aj techniky sú iné hlavne hra prstami, ale osobne sa v tom moc nevyznám hlavne nechápem načo potrebujú dlhé nechty leby to vyzerá stašne nechutne.HEHE
Zaznamenané

tatko fóra
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #4 kedy: 25. November , 2004, 11:33:03 »

Podla mna je to len plus, ked niekto zvlada techniku hry na el. git. a akustiku zaroven. Ja som na spanielke hral velmi davno, ked som zacinal. Od vtedy sa mi uz nepodarilo sa k nej vratit spat.
Zaznamenané
katarina
pravidelný návštevník
Príspevkov: 725

spanilá deva

« Odpoveď #5 kedy: 25. November , 2004, 13:40:44 »

Podla mna jedno s druhym neni az tak odlisne. Pri klasike si nadrvis noticky a potrapis pravu ruku. Ja studujem klasiku, ale popritom hram v kapele na elektrike a nevidim v tom problem. Klasika mi dokonca vylepsuje techniku lavej ruky a naucila ma lepsie vnimat detajly...
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #6 kedy: 26. November , 2004, 13:06:50 »

Podža mňa sú to úplne odlišné veci. Ale keď niekto cvičí obidvoje, je to len plus, lebo práve klasika, ako spomínala Katka, pomáha na techniku ľavej ruky. Že je to úplne niečo iné, je vidno, keď klasik sa snaží hrať na elektrike, alebo elektrický gitarista na španielke. Trvá to hodne dlho, kým sa to naučí. Vyťahované tóny sú problém pre klasické držanie ruky, vibráto sa hrá iným systémom, šírka hmatníka je ďalší problém. Naučiť sa hrať trsátkom asi najväčší. A naopak pre elektrického gitaristu zas sa naučiť hrať prstami. Prípadne prstami na elektrike sa hrá sólo úplne inak ako na klasike, viacmenej sa strieda palec napr. s ukazovákom. Ale napriek dlhému času strávenému pri cvičení odporúčam pre elektrických gitaristov sa učiť klasiku. :1:
« Posledná zmena: 14. Marec , 2007, 00:30:05 od Pitu » Zaznamenané

katarina
pravidelný návštevník

spanilá deva

« Odpoveď #7 kedy: 27. November , 2004, 01:24:38 »

V podstate mas pravdu Pitu, ale povedala by som, ze sa to tyka skor tych gitaristov, ktori nehrali dlhe roky nic ine, len klasiku. Ja to az tak nevnimam, lebo ja hram odzaciatku oboje. Problem je ale v tom, ze sa to velmi tazko stiha cvicit, teda aj klasiku aj rockovu hru. Ja kazdy den musim cvicit klasiku kvoli skole, ale zaroven kazdy den hram aj na elektrike, takze som si zvykla na tie prestoje. Horsie je to pred skuskami na Konzerve, lebo vtedy neni cas na elektriku a ked sa jej potom chytim, tak trochu rozladzujem struny, lebo si zvyknem na vacsiu menzuru a struny sa mi zdaju strasne tenke a makke. Ale inac sa to vcelku da, podla mna...
Zaznamenané

hammetko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 28. November , 2004, 12:39:14 »

Ja by som skor povedal, ze tie techniky sa skor vytlacaju.... Je pravda ze klasika da cloveku dost.Hraval som klasiku 9 rokov, ale nejako ma nechytila, a az ked som dostal do ruky elektricku, tak mi to islo.Ale jedine, co mi dala klasika boly noty, a trocha technika lavej ruky, ale ostatne mi dala iba elektrika..
Zaznamenané
hammetko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 28. November , 2004, 12:43:02 »

Jasné že koncertné španiely sú iné aj techniky sú iné hlavne hra prstami, ale osobne sa v tom moc nevyznám hlavne nechápem načo potrebujú dlhé nechty leby to vyzerá stašne nechutne.HEHE[/b][/quote] Tie nechty su na vytvorenie (skraslenie) tonu vytvoreneho bruskom, aj ked aj to je dobra blbost.Ked som zacinal, tak ma ucili, aby som hral bruskom, potom po 3-4 rokoch prislo do mody hrat nechtami+malo bruskom, a osobne si myslim, ze sa to este zmeni...takze tak..
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #10 kedy: 29. November , 2004, 11:52:35 »

Flamenco aj klasika sa hrá nechtami, nie bruškom. Museli ťa zle učiť - Hammetko. Nechtami je tón výraznejší, pri správnom uhle so strunou krajší, guľatý.
« Posledná zmena: 14. Marec , 2007, 00:28:13 od Pitu » Zaznamenané

hammetko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 29. November , 2004, 15:26:38 »

Ved viem,ale v 93-94-95 ma ucili, aby som hral bruskom, a az potom mi vraveli, ze mam nechtami.Potom sa mi nechcelo prerabat techniku, tak som to nechal tak, a dal som sa na Elektriku,a nebanujem.
Zaznamenané
katarina
pravidelný návštevník

spanilá deva

« Odpoveď #12 kedy: 30. November , 2004, 12:30:44 »

Vsetkych, co poznam a chodili do ZUS, hovorili, ze prve roky, ked boli este mali, tak ich ucili hrat len bruskami, lebo ze male deti by to mylilo, lebo by si aj tak nevedeli tie nechty opilit do potrebneho a vyhovujuceho tvaru. Ale bruskami prstov nevytvoris taky pekny a jasny ton ako nechtami, a by si musel asi hrat vsetko technikou dopadu, aby to vobec bolo pocut, si myslim...
Zaznamenané

hammetko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 30. November , 2004, 22:48:52 »

Ved viem.......vravelo mi to uz vela ucitelov. Ja som sa snazil.Ved som hral veci ako Koyunbaba (urcite to poznas Katarina), ale moc sa mi nechcelo menit techniku, tak po Koyunbabe som to vzdal:uhoh:
Zaznamenané
katarina
pravidelný návštevník

spanilá deva

« Odpoveď #14 kedy: 02. December , 2004, 12:57:43 »

Ja som do Zus nikdy nechodila, takze neviem, co myslis. Ja hram len to, co mi donesie p.prof. Zsapka, takze tie uplne zaklady klasickej hry ako ucia na ZU*S som si nikdy nepresla. Odzaciatku som bola naucena hrat nechtami, lebo som uz nebola taka mladucka.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 22 otázok.