hammetko
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 02. December , 2004, 18:00:11 » |
|
Tak mu povec, nech ti donesie Koyunbabu.Nemyslim si ze je to vec, ktora sa hra na ZUS-kach.Skor sa mizda, ze sa to hrava na konzervach.Ved sa spytaj svojho ucitela na tu skladbu.Som zvedavy, co ti povie.Ale to je jedna z mala klasickych skladieb, co hravam rad.Ale spytaj sa ho nato prosim.Diky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 20. Jún , 2005, 22:32:17 » |
|
Fiha!Jak je mozne,ze som si tuto temu zatial nevsimol? No....ked som zacal na konzervatoriu studovat klasicku gitaru /predtym som hral klasiku len tak ""rekreacne""/ tak som mal hlavu plnu ocakavani,ako sa mi to bude s elektrikou krasne doplnovat atd...cize som klasiku musel cvicit denne pripravovat sa na skusky-proste sa klasike pravidelne a seriozne venovat...lenze realita na mna dopadla velmi tvrdo! Ked uz sa mojmu profesorovi podarilo ako-tak zo mna dostat ""klasickeho gitaristu""odohral som 2-3 koncerty s rockovou kapelou a uz som bol zase na nule.Zase som sa tyzden musel drvit klasicke drzanie nastroja a sposob hry.Pred skuskami som sa na elektriku ani nepozrel.Ked prides na skuskach pred komisiu,ktora sleduje este aj to,ako si sadnes...naco riskovat...napriek tomu som sice zvladol aj narocne skladby,ale nikdy som sa necitil byt klasickym gitaristom a urcite som tak ani nikdy neposobil a moj profesor ma do toho ani nasilu nenutil.Vychadzal mi v ustrety,ako mohol a daval mi trosku iny repertoar nez gitaristom ktori boli vyslovene klasicky zamerani./napr.juhoamericke skladby,obcas nejake flamenco/ Malo to aj svoje vyhody napr.neustala praca s notami,prednes,dynamika atd....ale... Ja som mal teda z toho riadnu schizofreniu./z klasika VS.elektrika/ Rakusani,Nemci,Cesi,Poliaci maju Jazzove konzervatoria....my sme v tomto 100 rokov pred opicami....a ak chces mat v tomto state odborne hudobne vzdelanie a natrafis na profesora,ktory pojde striktne podla osnov....zabudni na elektriku,alebo na vzdelanie.....ked som robil prvy krat prijimacky na konzervu,tak sa ma pytali,co by som chcel robit.A ja /vtedy naivny 14 rocny chalan/ som povedal,ze by som sa chcel venovat aj hre na elektricku gitaru.Ten ich vyraz do smrti nezabudnem.Uz som len cakal,kedy vytiahnu z oblekov krize a zacnu sa prezehnavat...apage satanas!!!! Takze vdaka neustupnym konzervativcom je na Slovensku v tomto smere ciernobiely svet. Chvala bohu,ze nastupujuca generacia hudobnych pedagogov uz nema klapky na ociach,ale mozu sa hybat len v tom,co im dovolia osnovy. Zaver:Seriozne za zaoberat klasikou a elektrikou naraz sa mi zda nemozne.Vzdy musi jedno utrpiet.Existuje jeden prienik tychto svetov a to je neoklasika /napr.Malmsteen/To vsak je podstatne viac bigbeat nez klasika....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 20. Jún , 2005, 22:43:33 » |
|
Ja som tazko zatazeny na elektriku vdaka mnohym elementom ako Yngwie, Steve Morse, Eddie Van Halen a Nuno Bettencourt. Klasika je fajn, ale je pravda ze na to nemam a nikdy som ju poriadne necvicil.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 20. Jún , 2005, 23:00:38 » |
|
Klasika je vynikajúca vec, keby som nehral aj basu, tak by som si určite nechal znova narásť nechty a cvičil by som aj klasiku originálnym spôsobom. Takto mi ostáva ""len"" robiť si prepisy pre trsátko. Myslím, že v tom ale nie je až taká schizofrénia, treba len dodržať poriadne držanie ľavej ruky aj na elektrike, prípadne, keby chcel niekto robiť obidve veci profesionálne naraz, tak si nechať postaviť širší hmatník na elektriku, alebo užší na španielu.
|
|
« Posledná zmena: 14. Marec , 2007, 00:27:11 od Pitu »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 20. Jún , 2005, 23:11:10 » |
|
ja tiez klasika nic. ja neviem ani piatimi prstami vybrnkavat...na spanielke si vzdy zahram rad napriklad midterrane sundance
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
Punisher
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 21. Jún , 2005, 06:17:14 » |
|
ja ked som bol mal,tak mam mama dala na gitaru.tipnite aku(stiku). a po dvoch tyzdnoch to bolo-ja tam nechcem ist a ja tam nepojdem a gitara je bžbost...mal som 6 rokov a esteze bola ta spanielka pozicana. a teraz o 10 rokov dost casto rozmyslam,ze ako by sa mi hralo na eletrickej,keby som nieco vedel na spanielke...cize tato tema mi len prospeje;)
|
|
|
Zaznamenané
|
As A.S. LaVey said: \"The hunter must hunt. The moment he stops, he becomes the hunted\".
|
|
|
Jimi Cimbala
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 21. Jún , 2005, 09:48:51 » |
|
PITU:Ano,lavej ruke to u vacsine gitaristov naozaj dost prospeje,ale ja mam gitaru dost nizko,takze klasicke drzanie lavej ruky....nemam sancu. PUNISHER:Dva priklady: 1.Ja som najprv zacal seriozne hrat na elektriku /take ze C,G,D, na spaniele predtym nepocitam/na elektriku som hral denne a dlhe roky,ale na spanielu len tak na spestrenie.Potom som sa rozhodol,ze chcem plnohodnotne hudobne vzdelanie,takze som MUSEL drvit klasiku.Nikdy som klasiku nehral,tak ako by som mal.Naucis sa techniku,cistotu....to ano,ale uz ked vyberas gitaru z puzdra je vidno,kolko bije.Cize seriozny klasicky gitarista zo mna uz nebude:-) 2.Tomas Veselicky /hra so mnou v P.S./On zacinal klasikou.Venoval sa jej cvicil a ma na nu aj talent.Ale potom prisiel Satriani....atd.Z klasiky mal uz naucenych strasne vela veci.Satrianiho zahra..aj narocnejsie veci....ale vidis,ze toto rocker proste nie je...ale ked chyti do ruky klasiku,alebo jazzovu lubovku...akoby si hodil rybu do vody.Maju teraz s Olage-om taku jazzovu kapelku...parada.Tie veci co tam hra by som sice zahral,ale nikdy mi to nikto neuveri tak,ako jemu. Cize:Jedna vec je to k comu inklinujes.Ak ta spaniela nebavi nevidim jediny dovod preco by si si mal vycitat,ze si sa jej nevenoval.Hudba ta ma v prvom rade bavit. Ak by som nechcel mat papier,z konzervy,tak by som tiez chytil klasiku do ruky 3X do roka,ale ja sa pohybujem v pop/rock/metal.....samozrejme,ze,ako klasicky,alebo jazzovy gitarista by som to videl uplne inak.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3186
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 21. Jún , 2005, 15:15:16 » |
|
no, to co pisal jimi zopar prispevkov dozadu o tom aky vyraz dostali jeho ucitelia na zus, tak pod to sa len podpisujem. zus vo mne zabila aj to posledne co vo mne bolo a hudbu som doslova znenavidel. uz sa to lepsi:)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Punisher
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 21. Jún , 2005, 21:12:42 » |
|
az teraz som pochopil,co znamena zus-zakladna umelecka skola. ale k veci-ja OSOBNE to vidm tak,ze predsa len je taka eletrika..""zabavnejsia""ako spanielka. ale spanielka moze byt (mozno) prijemna zmena-ja ked dojdem ku kamaratovy,tak jeho fotr ma jednu a hned ju mam v rukach.no a ...moze sa to zdat byt haluz..ze zvuk...a bez eletrickej energie... ja sa ale chcem poriadne naucit na eletrickej,a potom presedlat na spanielku...lebooo...spanielka je predsa len tazsia(prinajmensom vas bolia VSETKY bruska na prstoch,nie len na lavej ruke,ked som zacinal,samozrejme...teraz sa snazim tie prstiska roztahnut co najviac...)
|
|
|
Zaznamenané
|
As A.S. LaVey said: \"The hunter must hunt. The moment he stops, he becomes the hunted\".
|
|
|
katarina
pravidelný návštevník
Príspevkov: 725
spanilá deva
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 30. Jún , 2005, 17:33:44 » |
|
Fu, momentalne prezivam stresy, lebo zajtra mam prehravky na konzerve, lebo som mala prerusene studium a rada by som v septembri nastupila. Problem je ale, ze som asi styri mesiace klasiku ani nedrzala, este k tomu som musela akurat teraz vratit pozicany koncertny nastroj, takze to budem musiet odohrat na sunke s lukovito ohnutym hmatnikom, pomoc....Drzte mi palce...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 30. Jún , 2005, 17:49:33 » |
|
to zvladnes,to zvladnes:-)
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
Matej
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 07. Júl , 2005, 14:58:16 » |
|
Ste sa poblaznili, take tresky plesky. Ja na spanielke zadrtim dake Country, to je tak vsetko. Tou klasikou myslite ako Bach a takych, ze? Hram aj na elektrike, ale to len metal. Na spanielke som sa dost naucil. Tam treba hrat poriadne neflakat to, inac drzat ruku...a kopu ineho. Ae zvuk to ma potom krasny ak to viete. Podla mna krajsi ako na elektrike. Na spanielke je citit ten cit kazdy uder, primacknutie.... Na elektrike hodim disortion 3 silove akordy a drtime. Podla mna je chyba ak ktosi zacina na elektrike mysli si ze ked ma nejake skreslovadlo a vie par akordou ze je genius. Ja som vzdy obdivoval mojho ucitela - on nas ucil hrat na spanielke. My sme k nemu prisli, a furt sme sa nemohli dockat az budeme vediet hrat heavy metal, ale on zahral par akordov, pobehal po hmatniku z akordov spravil solo a bolo. My sme mali iba drzky otvorene.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 07. Júl , 2005, 16:06:40 » |
|
Zas tiez nie je jedno hra na elektrike a elektrike. Podla mna hrat na elektrike na cisto znejucom kvalitnom lampovom aparate je rovnako tazke ako na spanielke, pretoze ten aparat Ti zvyrazni vsetky aj najmensie chyby a velmi hlasno.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Matej
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 07. Júl , 2005, 16:46:15 » |
|
to je fakt. Ja poznam ludi ktory vedia zahrat Horkyze slize a myslia si ze vedia hrat na gitare.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stagemaster
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 07. Júl , 2005, 16:57:13 » |