Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
30. November , 2024, 17:29:06
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ELEKTRIKA<>KLASIKA  (Prečítané 10314 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Punisher
pravidelný návštevník
Príspevkov: 645

« Odpoveď #30 kedy: 07. Júl , 2005, 19:38:12 »

inac aj mne (ako matejovi) sa paci zvuk tej spanielky....take pekne jemne...
Zaznamenané

As A.S. LaVey said: \"The hunter must hunt. The moment he stops, he becomes the hunted\".
slayer
nováčik
*
Príspevkov: 11

« Odpoveď #31 kedy: 09. Júl , 2005, 18:21:18 »

Je v tom rozdiel. Ja hram 95% na kl. gitare a občas chytím el. Katarina : Neviem si vysvetliť tvoj problém, že keď presedláš s klasiky na el. máš problém zmeniť techniku. Je ale pravda, že ja ak sa na klasike dá chytiť niečo ""rockovým spôsobom"" hrám tak. t.j. ""palec cez hmatník"" a pod.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #32 kedy: 13. Júl , 2005, 10:53:36 »

ale klasika vam da podla mna velmi dobre zaklady
Zaznamenané
Punisher
pravidelný návštevník
Príspevkov: 645

« Odpoveď #33 kedy: 15. Júl , 2005, 07:48:18 »

...a...aka je vlastne ta odlisnost drzania-v com je rozdiel v drzani spanielky-oproti eletrike?....
Zaznamenané

As A.S. LaVey said: \"The hunter must hunt. The moment he stops, he becomes the hunted\".
Hosť
« Odpoveď #34 kedy: 15. Júl , 2005, 08:41:02 »

mne najviac robil problem to ze ked som hral 4 mesiace len na el. tak mi potom vadila ta hrubka spanielky,a tym som mal aj problemy so spravnim drzanim spanielky a vybrnkavanim.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #35 kedy: 15. Júl , 2005, 08:45:08 »

pir spanielke sedis a mas ju opretu o pravu nohe a ta by mala byt trochu visie,na to je taky stojan,ale ak to nevadi tak ten stojen mat nemusis.A je tam rozdiel pri tom vyprdnkavani vsetkymi prstami ,lebo pri spanielke je dana urcita poloha ruky a ak ohnutie v zapesti co pri el. tazko dosiahnes. asi tolko .Ak sa mylim tak sa vopred ospravdlnujem za chybne inf. :uke
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #36 kedy: 15. Júl , 2005, 11:23:27 »

cha! sekol som sa ta espanol ma byt opreta o lavu:-)
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #37 kedy: 15. Júl , 2005, 11:50:49 »

Klasici by ti dali, tí ju majú striktne položenú na ľavej nohe, ale tak isto zahráš, aj keď budeš mať pravú nohu preloženú cez ľavú a gitaru budeš mať položenú na nej. Je to pohodlnejšie, držanie pravej a ľavej ruky sa nezmení a hrá sa rovnako kvalitne - viď flamenco gitaristi (Paco de Lucia).
« Posledná zmena: 14. Marec , 2007, 00:25:14 od Pitu » Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 15. Júl , 2005, 12:06:54 »

Aj majster tesar sa utne:-)
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #39 kedy: 15. Júl , 2005, 14:11:20 »

Z toho prispevku som ziskal dojem, ze tom18 je lavak :)
Zaznamenané

katarina
pravidelný návštevník
Príspevkov: 725

spanilá deva

« Odpoveď #40 kedy: 17. Júl , 2005, 01:22:51 »

Slayer: Problem je v tom, ze pri klasickej hre nemozes chytit gitaru ako veslo, ze pri lavej ruke ti vytrca palec cez hmatnik. To by ma rovno poslali prec na konzerve. A na majstrovskych klasickych gitarach je hmatnik ovela hrubsi(vacsia manzura) ako na elektrikach ci beznych spanielach, takze by sa na nich hralo strasne tazko takym sposobom, ako hovoris...
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #41 kedy: 17. Júl , 2005, 22:00:25 »

ja som tiez kukal jak blazon ked mi na klasike povedal ucite :daj si gitaru na lavu nohu. Som si myskek ze si srandu robi. Ale potom som zistil,ze clovek ma uplne iny kontakt s tou gitkou a moze sa do nej uplne inak opret, a potom ma aj lepsi zvu. Na klasike je dost tazke mat naozaj krasny zvuk, tak asi aj preto je to drzanie dost prisne.
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #42 kedy: 17. Júl , 2005, 22:01:37 »

( uz ani pisat a po sebe citat neviem :) )
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #43 kedy: 18. Júl , 2005, 09:03:58 »

a ja som si myslel ze pravak:-)
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #44 kedy: 01. August , 2005, 11:31:18 »

Ja ked hram klasiku nepouzivam stolcek /"podnozku"/,ale taku vec,ktorej moj profesor /narodnostou Poliak/hovori podgitarnik.Ten sa pomocou prisaviek upevnuje na spodnu cast gitary.Je to v podstate trojuholnik kde su odvesny vyrobene z dreva a spojene pantom a prepona je latkovy pas.Prisavky su na pravej odvesne. Prisavkami si to pripevnis na spodny lub gitary zhruba v miestach niekde pod kobylkou /podla chuti/pasovu cast si polozis na lavu nohu a si vybaveny... Je to skvela vec,pretoze si na tom mozes nastavit velmi vela poloh nastroja,sedis rovno a nenamaha sa ti tak chrbtica a celkovo sa hra podstatne pohodlnejsie a aj to o dost lepsie vyzera.Je to malinke.Videl som to napr.Lenke Filipovej.
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 22 otázok.