Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 15:01:44
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: výška strún  (Prečítané 42649 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #45 kedy: 22. Február , 2008, 18:55:54 »

teraz sa par dni zabavam s nastaveni gitary,skusam si spravit nizsi dohmat. Len problem je v tom,ze sa mi to nejako nedari.

Skusam stelovat krk,aj floyd a vzdy sa dostanem na hranicu asi tak 1.7 - 1.9 mm na 12tom prazci na hrubom Ecku. Ked znizim  floyd,tak uz bud struny drncia,ale vo vyssich polohach nezneju.

Spago tu v nejakej teme pisal,ze Satriani ma 0.8 mm na 12.tom prazci na hrubom E..Beck tusim 1mm..

Takze sa chcem spytat,ci ma aj niekto z vas takyto dohmat. Lebo sa mi to nejako nezda,ze by pri takomto nizkom dohmate normalne cisto zneli vsetky struny vo vsetkych polohach. Alebo sa to da len na drahych gitarach? Ja mam Yamahu RGX 321
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #46 kedy: 22. Február , 2008, 19:07:06 »

no je pravda, ze cim drahsi nastroj, tym je vacsi predpoklad, ze je kvalitnejsie spraveny - radius hmatnika, dokonala rovnost, dokonale osadene prazce... ... takze potom sa dobre steluju nizke dohmaty. od Yamahy za 10sinu alebo kolko uz stala nemozes az tak vela ocakavat, respektive daj si ju doriesit dobremu gitararovi, ak chces mat struny extremne blizko hmatnika... mal som doma chvilku Satrianiho JS1000 a ta sa naozaj dala nastelovat uplne - uplne jak len clovek chcel...

hlavne si to nasteluj pohodlne, na subleru sa vykasli  Žmurk
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #47 kedy: 22. Február , 2008, 19:15:32 »

mne je v podstate jedno,ako mam struny,pokial hram pomaly. Ale ked chcem hrat nejake rychle behy,tak podla mna je pohodlnejsie mat nizko struny,lebo predsa len,ked su blizsie prazcov,tak ich netreba tak velmi stlacat,kym sa dotknu prazca.

Ja to nemeram sublerou,lebo ju nemam. Zobral som trsatko hrube 1.5mm a strcil som ho pod hrube Ecko na 12tom prazci. Ked som ho pustil,tak prepadlo cez struny na zem. Potom som zobral 2mm trsatko a to uz zostalo stat asi v polovici Ecka. Cize z toho som usudil,ze mam momentalne nieco medzi 1.7-1.9 :)
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #48 kedy: 29. Marec , 2008, 13:14:53 »

Mám teraz nové LPčko a struny sú v normálnej výške... Ale samozrejme by mi najviac vyhovovalo keby boli najnižšie ako sa dá.
Ale bojím sa že či nejak nerozhasím nastavenie oktáv a tak. Doteraz som to ešte neskúšal  No hanbím sa..
« Posledná zmena: 29. Marec , 2008, 13:15:16 od pelko » Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #49 kedy: 29. Marec , 2008, 19:08:33 »

Ja si myslim, ze nejde tak ani o spravne osadenie prazcov, ale o ich celkove zrovnanie po osadeni. Zda sa to cudne, zarovnavat nove prazce, ale desatina milimetra nerovnosti na niektorom prazci sa hned prejavi. Takto to robi kazdy gitarar co som na internete videl fotky. Od lacnej gitary je hlupost ocakavat, ze sa s tym bude niekto v cinskej alebo indonezskej fabrike zdrzovat. Ja som sa to naucil robit sam a mam zrovnane prazce na dvoch gitarach. Ked zoberiem trsatko 1.14mm, tak akurat vleze pod 24. prazec. Mam momentalne deviatky struny. Ked som mal osmicky, tak to bolo nad 12. prazcom asi 0.7mm. To bol strasny extrem a najtensie ecko sa ohybalo tazsie. Je pravda, ze cim nizsie, tym je sustain mensi. Podla jedneho gitarara sa da nizky dohmat urobit lahsie na gitarach s velkym radiusom, napr. Ibanezky ktore maju 400mm.
Zaznamenané

ewerfile
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 146

« Odpoveď #50 kedy: 30. Marec , 2008, 17:38:27 »

Mám teraz nové LPčko a struny sú v normálnej výške... Ale samozrejme by mi najviac vyhovovalo keby boli najnižšie ako sa dá.
Ale bojím sa že či nejak nerozhasím nastavenie oktáv a tak. Doteraz som to ešte neskúšal  No hanbím sa..

aká je to tá normálna výška?
Zaznamenané

Slavo
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #51 kedy: 30. Marec , 2008, 18:49:11 »

3mm na 22 pražci...  No hanbím sa..
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #52 kedy: 30. Marec , 2008, 18:58:44 »

3mm na 22 pražci...  No hanbím sa..
To je nejako vysoko. Gibson udava tusim dohmat 1,5mm na 15. prazci sa mi zda.
Zaznamenané

homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #53 kedy: 30. Marec , 2008, 19:07:01 »

nemas sa coho bat, ked sa s tym trosku pohras tak to nastavis naspat :) ja som na svojom LPcku tiez pred tyzdnom znizoval vysku strun, a ladenie oktav sa takmer nezmenilo, na moje ocakavanie
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #54 kedy: 30. Marec , 2008, 19:10:22 »

Staci si presne premerat vysku strun a polohu kamenov a prinajhorsom sa to da vratit naspat. Žmurk
Zaznamenané

ydur
Hosť
« Odpoveď #55 kedy: 30. Marec , 2008, 19:57:00 »

Ja si myslim, ze nejde tak ani o spravne osadenie prazcov, ale o ich celkove zrovnanie po osadeni. Zda sa to cudne, zarovnavat nove prazce, ale desatina milimetra nerovnosti na niektorom prazci sa hned prejavi. Takto to robi kazdy gitarar co som na internete videl fotky. Od lacnej gitary je hlupost ocakavat, ze sa s tym bude niekto v cinskej alebo indonezskej fabrike zdrzovat. Ja som sa to naucil robit sam a mam zrovnane prazce na dvoch gitarach. Ked zoberiem trsatko 1.14mm, tak akurat vleze pod 24. prazec. Mam momentalne deviatky struny. Ked som mal osmicky, tak to bolo nad 12. prazcom asi 0.7mm. To bol strasny extrem a najtensie ecko sa ohybalo tazsie. Je pravda, ze cim nizsie, tym je sustain mensi. Podla jedneho gitarara sa da nizky dohmat urobit lahsie na gitarach s velkym radiusom, napr. Ibanezky ktore maju 400mm.
To by som si rad zahral na tej Tvojej gitare,že ako  hra pri takom nastaveni. Na zdravie!
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #56 kedy: 30. Marec , 2008, 21:43:06 »

To by som si rad zahral na tej Tvojej gitare,že ako  hra pri takom nastaveni. Na zdravie!
Prijemne. Na vysokom dohmate sa mi zle hra, ja mam dost jemnu techniku. :)

Vela ludi ma prehnane ocakavania od obycajnych serioviek, ale cim lacnejsia gitara, tym je to vacsi polotovar. Ale ak gitara za nieco stoji, tak si myslim ze sa oplati priplatit si a dat ju do ruk gitararovi. Gitara zacne hrat lepsie a clovek sa s tym potom netrapi. Som za vodou kámo
Zaznamenané

ydur
Hosť
« Odpoveď #57 kedy: 30. Marec , 2008, 23:57:12 »

Prijemne. Na vysokom dohmate sa mi zle hra, ja mam dost jemnu techniku. :)

Vela ludi ma prehnane ocakavania od obycajnych serioviek, ale cim lacnejsia gitara, tym je to vacsi polotovar. Ale ak gitara za nieco stoji, tak si myslim ze sa oplati priplatit si a dat ju do ruk gitararovi. Gitara zacne hrat lepsie a clovek sa s tym potom netrapi. Som za vodou kámo
Ja mam dost vysoky "action" a  pravdupovediac,s tak nizkym dohmatom /1,14-24 pražec/ som sa ešte nestretol. Pri razantnejšom hrani "neplieskaju" struny o pražce? /hlavne pri hre prazdnych E-A D/
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #58 kedy: 31. Marec , 2008, 12:30:01 »

Ja mam dost vysoky "action" a  pravdupovediac,s tak nizkym dohmatom /1,14-24 pražec/ som sa ešte nestretol. Pri razantnejšom hrani "neplieskaju" struny o pražce? /hlavne pri hre prazdnych E-A D/
Ked to toho tresnes poriadne, tak to samozrejme zacne drncat. Ale to aj na vyssom dohmate. Ja do toho nikdy netrieskam. Ale momentalne mam deviatky struny, bezne mavam devat a polky daddardia a tie su kus tuhsie a da sa trochu viac do nich opriet.

Petrucci v jednej skadbe hral strasne rychlo same rychle brllbrll behy a zboku sa mi zdalo, ze sa mu takmer nehybu struny ked ich stlacal. Ale zasa tam neboli ziadne poriadne bendovacky. V druhej skladbe ked hral uz normalne sa mi ten dohmat zdal uz vacsi. Mozno tiez nejako nizko postelovana gitara pre specialne veci. Na druhu stranu Vai ma podla mna dost vysoko a Satriani dost nizko.
Zaznamenané

Yamaha_3
nováčik
*
Príspevkov: 54

« Odpoveď #59 kedy: 30. Apríl , 2008, 19:55:27 »

Zdravim....

chcel by som sa spytat par otazok ohladom vysky strun viem ze to tu bolo spomenute vela krat ale vsade su ine udaje aka ma byt vlastnevyksa strun na 12. prazci alebo na 14. ja neviem kde sa to mera.... ja mam gitaru Eternu od yamahi myslim ze to je eterna 112 a nedavno som kupil nove struny deviatky.....
a este sa chcem spytat ze mne sa nastavuje vyska strun kazda struna ivididualne a ak dam struny nizko tak mi zacnu rezonovat tak sa chcem spytat ze aka ma byt priblizna vyska strun na mojej gitare...

Dakujem za odpoved...
Zaznamenané

Prepacte ak sa pytam blblo :D
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.