Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 21:04:52
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: výška strún  (Prečítané 42669 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #75 kedy: 02. Máj , 2008, 20:16:36 »

Tusim stale nechapes o com to je. Z tych tvojich fotiek sa nic zistit neda. Nepozeraj na to tak, ze ci je krk rovny, ved aj tak ho potrebujes prehnut. To musis pozerat pri nahodenych strunach. Ako myslis, ze mas struny na 11. a 22. prazci v jednakej vyske?

To zarovnanie nie je az take jednoduche ako sa zda. Treba velmi rovny kus niecoho a mat perfektne vyrovnany krk a ofarbit fixou vrchy prazcov, aby si videl kolko beries. Samozrejme musis utrafit radius a nakoniec musis zbrusit bocne hrany a dobre zalestit vrchy, ktore sa dotykaju strun. Je to hodne roboty. Ja pouzivam smirgle 500, potom 1200 a nakoniec 2500. A este mam take lestiace handricky od planet waves. Pri zhodenych strunach sa rovnost da merat nitou. Zdravíčko
Zaznamenané

Yamaha_3
nováčik
*
Príspevkov: 54

« Odpoveď #76 kedy: 02. Máj , 2008, 20:24:32 »

ale ved pokial ja viem prazce sa nemaju brusit ten problem sa riesi preprazcovanim ale to je jedno... ja som skusal uvolnit krk dat o do toho luku tu srubku ked som odkrucal bola dost zakrutena tazko sa odkrucala ale odkrutil som ju nie velmi tak aby bola troska volna potom som naspet dal struny do tych istych poloh a struny boli brutalne vysoko a ked som ich dal nizko tak mi jedna zacala rezonovat aj E a ked som chytil napriklad 2 alebo 3. prazec tak na 4. bola medzi prazcom a strunou dobra medzierka ze nedotykala sa struna nasledujuceho prazca ale ked som chytil strunu na 13. prazci tak na 14. prazci sa struna brutalne dotykala az vo zvuku to skriepalo tak ja neviem ten luk vobec nepomohol este to zhorsilo....
Zaznamenané

Prepacte ak sa pytam blblo :D
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #77 kedy: 02. Máj , 2008, 20:59:30 »

Pri zhodenych strunach sa rovnost da merat nitou. Zdravíčko

no uz vidim ako natahas nite, tak aby vyvijali tah ako normalne naladene struny  Na zdravie!

spravne prehnutie krku, pisem to este raz, sa kontroluje pri nahodenych a naladenych strunach. inac to nema vyznam.. pre tensie krky a hrube struny to plati dvojnasobne
« Posledná zmena: 02. Máj , 2008, 21:00:12 od styrioci » Zaznamenané
Yamaha_3
nováčik
*

« Odpoveď #78 kedy: 02. Máj , 2008, 21:11:46 »

ved jasne ja len riesim ten problem ze ak dam struny nizsie tak hoci nerezonuju tak ak chytim na nejakom prazci to plati od 12 vissie tak hned nasledujuci prazec sa dotyka brutalne struny a potom sa to odvija aj na zvuku ale na tyhcp razcov pod 12 sa to netyka no neviem
Zaznamenané

Yamaha_3
nováčik
*

« Odpoveď #79 kedy: 02. Máj , 2008, 21:15:50 »

a chcem sa este spytat priblizna taka normal vyska ma byt 2 mm od prazca (ta kovova vec) alebo od hmatnika?
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #80 kedy: 02. Máj , 2008, 21:19:33 »

a chcem sa este spytat priblizna taka normal vyska ma byt 2 mm od prazca (ta kovova vec) alebo od hmatnika?
od prazca  ?§!.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #81 kedy: 02. Máj , 2008, 21:44:09 »

no uz vidim ako natahas nite, tak aby vyvijali tah ako normalne naladene struny  Na zdravie!
Ved som myslel pri tom bruseni, ked je krk narovnany. Nic rovne som doma nenasiel. Vsetko je krive, aj ked sa na prvy pohlad nezda. Zdravíčko
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #82 kedy: 02. Máj , 2008, 21:53:15 »

ale ved pokial ja viem prazce sa nemaju brusit ten problem sa riesi preprazcovanim ale to je jedno... ja som skusal uvolnit krk dat o do toho luku tu srubku ked som odkrucal bola dost zakrutena tazko sa odkrucala ale odkrutil som ju nie velmi tak aby bola troska volna potom som naspet dal struny do tych istych poloh a struny boli brutalne vysoko a ked som ich dal nizko tak mi jedna zacala rezonovat aj E a ked som chytil napriklad 2 alebo 3. prazec tak na 4. bola medzi prazcom a strunou dobra medzierka ze nedotykala sa struna nasledujuceho prazca ale ked som chytil strunu na 13. prazci tak na 14. prazci sa struna brutalne dotykala az vo zvuku to skriepalo tak ja neviem ten luk vobec nepomohol este to zhorsilo....
Samotne preprazcovanie ti vobec nepomoze. Ani keby ich osadil Jezis Kristus (nazaretsky, aby nedoslo k omylu Bavím sa skvele). Tak isto by boli zle osadene desatina milimetra hore dole. Jednoducho bez zarovnania sa nizky dohmat spravit neda. Pohladaj si o tom nieco na internete, kde je vidno aj pracu majstrov gitararov. Daj do googla vyraz: fret level(ing).

Tu mas video s gitararom: http://youtube.com/watch?v=U-l0Cg9Vs8U .

A toto je zaujimavy tutorial: http://www.guitar-mod.com/rg_fretlevel.html .
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #83 kedy: 02. Máj , 2008, 22:06:06 »

Ved som myslel pri tom bruseni, ked je krk narovnany. Nic rovne som doma nenasiel. Vsetko je krive, aj ked sa na prvy pohlad nezda. Zdravíčko

aha...nepochopili sme sa ...teda ja som ta zle pochopil..sorry  Na zdravie!
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #84 kedy: 02. Máj , 2008, 22:14:39 »

Nevadi, v pohode. Je to frajer
Zaznamenané

Yamaha_3
nováčik
*

« Odpoveď #85 kedy: 03. Máj , 2008, 15:06:15 »

jj ja som teraz poriadne uvolnil krk nasadil spet struny a dal som ich nizsie a mam taky pocit ze su este vissie ako predtym joj ja  uz neviem oc mam robit mne sa njelpsie hra ked mam struny dole a teraz sa mi zdaju velmi hore cez net je tazko vysvvetlovat co s tym a v mojom okoli nenam komu to dat opravit ked pojdem do hudobnin nebudem vyzerat ako debil?Huh!
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #86 kedy: 03. Máj , 2008, 15:42:36 »

neboj, nebudes. aspon ti ukazu ako na to. odkial si?
Zaznamenané

o-yep sro
Yamaha_3
nováčik
*

« Odpoveď #87 kedy: 03. Máj , 2008, 16:05:27 »

takz tu som si sfotil svoj krk z dobreho uhla pohladu no posdte vy ci nie je krivy alebo ho netreba dat do luku tei fotky su aj na muzikeri takze aj tam by mali posudit :D

* DSC00594.JPG (77.91 KB, 1024x242 - prehliadnuté 424 krát.)

* DSC00596.JPG (60.67 KB, 1024x255 - prehliadnuté 425 krát.)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #88 kedy: 03. Máj , 2008, 16:08:41 »

yamaha - to sa takto fakt neda stelovat po internete. keby som to drzal v ruke, tak Ti to zestelujem alebo Ti poradim, co mas spravit. ale inak to tu citam, chytam sa zahlavu ale poradit neviem. podla fotky mas ten krk priliso povoleny, ale je to iba ASI... hybaj s tym do obhodu, kde sa vyznaju.
Zaznamenané
Yamaha_3
nováčik
*

« Odpoveď #89 kedy: 03. Máj , 2008, 17:21:51 »

ale ved ok len mi povedzte ci je konvexny ci konkalny alebo je ok
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.09 sekund, 23 otázok.