Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 03:32:12
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: výška strún  (Prečítané 42688 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Siso
nováčik
*
Príspevkov: 67

« Odpoveď #105 kedy: 11. Marec , 2011, 18:06:10 »

zdravim chalani, robil som setup gitary a ked som dokoncil vsetko, trochu som pohral na gitare bola ok, potom som trosku este dotiahol skrutky aby som dal nizsie kobylu , zahral som si a potom som si vsimol ze: . struna G je viditelne vyssie ako struna D  Bavím sa skvele .. co to moze sposobovat? lebo mi to nejde do hlavy.. vlastne setky neovinute struny sa mi zdaju ze su vyssie ako ovinute... gitara cort x6, floyd rose kobylka... ked sa na to G pozriem, tak sedlo v ktorom je struna sa mi zda trochu vyssie ako ostatne sedla v kobylke... mal som rozobraty floyd a je mozne ze som sedla trochu pomiesal, moze to byt koli tomu?  Pomoooc!

//edit : pridane par foto http://img835.imageshack.us/g/sdc11780z.jpg/

// s popisom

« Posledná zmena: 11. Marec , 2011, 18:47:18 od Siso » Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #106 kedy: 11. Marec , 2011, 18:20:27 »

no ono z tých fotiek nič nevidno, ani neoznám tú kobylku, ale sisi istý že je to vyššie, meral si t oči iba od oka?
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Siso
nováčik
*

« Odpoveď #107 kedy: 11. Marec , 2011, 18:49:20 »

no ono z tých fotiek nič nevidno, ani neoznám tú kobylku, ale sisi istý že je to vyššie, meral si t oči iba od oka?
merať som to nemeral, ale okom to vidim ze to D je o nejaky 0,5-0,7mm nizsie ako Gcko ... tak nvm ci uz som slepy aleboo co  ha ha ha
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #108 kedy: 11. Marec , 2011, 18:53:18 »

ak si dobre pamatam tak vnutorne kamene na floyde maju ine rozmery ako tie smerom ku okrajom.. czie G a D byvaju vacsie obcas, A a H byvaju mensie a E a E byvaju cca rovnake..
na starej ibanez rg 470 som to mal tiez trochu vyssie
ked som si kupoval nove kamene tak sivcak sa ma napriklad pytal ze na ake struny to chcem lebo rozmery su rozne  Zdravíčko
« Posledná zmena: 11. Marec , 2011, 18:53:50 od kaolko » Zaznamenané

Siso
nováčik
*

« Odpoveď #109 kedy: 12. Marec , 2011, 00:19:31 »

ak si dobre pamatam tak vnutorne kamene na floyde maju ine rozmery ako tie smerom ku okrajom.. czie G a D byvaju vacsie obcas, A a H byvaju mensie a E a E byvaju cca rovnake..
na starej ibanez rg 470 som to mal tiez trochu vyssie
ked som si kupoval nove kamene tak sivcak sa ma napriklad pytal ze na ake struny to chcem lebo rozmery su rozne  Zdravíčko
jj mas pravdu, tie kamene su roznej velkosti.. sakra.. ale tak to uz asi nebudem menit lebo su nastavene oktavy aa dotiahol som to len tak tak kedze zavity nesu v najlepsiom stave... myslis, ze je to iba esteticka zalezitost? resp. len velmi mala odychylka ktora sa nijak vyrazne neprejavi na zvuku alebo pri hre?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #110 kedy: 12. Marec , 2011, 11:23:11 »

.... ktora sa nijak vyrazne neprejavi na zvuku alebo pri hre?

hral si na to ? pocuval si to ? potom mas lepsiu odpoved, ako sa docitas na nete  Žmurk
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #111 kedy: 12. Marec , 2011, 11:53:16 »

ale vsak ono to neni tak kvoli tomu ze to ma kopirovat radius hmatnika??? tym ze je zagulateny hmatnik jemne tak tie kamene tiez kopuruju cca ten tvar
Zaznamenané

Siso
nováčik
*

« Odpoveď #112 kedy: 12. Marec , 2011, 23:36:37 »

hral si na to ? pocuval si to ? potom mas lepsiu odpoved, ako sa docitas na nete  Žmurk
no jo, mas pravdu  :) bol som v skusobni hral som a hraje sa mi dobre nepocujem ziadne rozdiely a ten rozdiel je minimalny tak nato kaslem  Beeee
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #113 kedy: 13. Marec , 2011, 10:28:42 »

kamene tiez kopuruju cca ten tvar
kamene KOPULUJÚ Huh!
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #114 kedy: 13. Marec , 2011, 23:53:00 »

kamene KOPULUJÚ Huh!

kopiruju  ?§!. sa tu doje*avajte navzajom pre preklepy
« Posledná zmena: 14. Marec , 2011, 00:01:45 od Duger » Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #115 kedy: 14. Marec , 2011, 00:28:13 »

kamene KOPULUJÚ Huh!
No...ked prave neovuluju
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #116 kedy: 14. Marec , 2011, 08:15:25 »

ale vsak ono to neni tak kvoli tomu ze to ma kopirovat radius hmatnika???
je...ale ked to majitelovi gitary nevadi, tak naco to riesit, ze je to cikcak, nie? (mne osobne by to vadilo)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #117 kedy: 14. Marec , 2011, 09:36:57 »

nie nie.. ja som myslel 'kopuruju' .. marian kandrac take nieco spomenul parkrat a nejak som si to osvojil
Zaznamenané

Siso
nováčik
*

« Odpoveď #118 kedy: 14. Marec , 2011, 18:25:14 »

je...ale ked to majitelovi gitary nevadi, tak naco to riesit, ze je to cikcak, nie? (mne osobne by to vadilo)
no az tak cikcak to neni :) ide iba o to D a G .no keby mi to vadilo tak by som to samozrejme riesil, lenze hral som a absolutne nijak sa to neprejavuje takze to necham tak.. keby som to chcel upravit tak by som musil kupit nove sruby pretoze tie co mam tam momentalne by som uz naozaj asi nedotiahol :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #119 kedy: 14. Marec , 2011, 18:40:36 »

mne by vadilo pri hre, ze mi struny nekopiruju radius hmatnika, ale kazdy je iny... Žmurk
Zaznamenané
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.