Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 14:25:00
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nylonove struny  (Prečítané 11630 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #30 kedy: 13. Marec , 2007, 20:51:12 »

Na nylonkach sa da v pohode hrat brnkatkom ,nejestvuje ziadne pravidlo ,vsetko je to skor o style (napr.klasika sa hra len prstami) . Pri pouzivani brnkatka sa vsak nyl.struny rychlejsie opotrebovavaju , presnejsie deru a po urcitom case ,miesto na strune ,na ktore dopadalo brnkatko vydava taky rusivy suchtavy zvuk . Mne to vzdy vadilo ,tak som struny musel menit castejsie .
« Posledná zmena: 13. Marec , 2007, 20:51:50 od Zvuk » Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #31 kedy: 14. Marec , 2007, 00:49:43 »

Pitu zaujímalo by ma ako si prerábaš tie klasické veci hrané klasickou technikou na trsátko... Keď si chceš zahrať, trepnem napr. Asturias... By som chcel počuť dáááke veci od teba klasické zahraté trsátkom...

Nie je to tak, že by som sa tomu venoval úplne naplno, skôr v rámci môjho utvárania si vlastných techník hrania.
Niektoré klasické veci hrám len trsátkom - napr husľové skladby. Gitarové skladby alebo prepisy pre gitaru sa snažím nacvičiť podobne ako klasickým spôsobom, len mám trsátko na palci a keď treba zahrať rýchlejšiu melódiu zahrám ju práve tým trsátkom na palci. Proste kombinácia trsátkového a prstového hrania.

Pomaly sa s tým hrajkám. Žmurk
Zaznamenané

plichto
Hosť
« Odpoveď #32 kedy: 14. Marec , 2007, 15:39:24 »

Aj bendy sa daju robit na nylonkach, ale iba na urcitych miestach- napriklad po nejaky piaty prazec a od 12teho je to velmi nepohodlne
Zaznamenané
zdendo
nováčik
*
Príspevkov: 14

|classical guitar|

« Odpoveď #33 kedy: 15. Marec , 2007, 10:27:08 »

Fu hrať prstami aj trsátkom naaz  Žmurk A je to aj bežná technika nejaká?
Zaznamenané

"I can't think of words. I feel no emotion about anything. I don't want to laugh or cry. I'm numb-dead inside." Nick Drake
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #34 kedy: 15. Marec , 2007, 10:59:50 »

Dobrí gitaristi bežne hrajú tak, že majú brnkátko medzi palcom a ukazovákom a občas vyhrávajú nejaké veci voľnými prstami. Ja mám trsátko na palci, takže som uvolnil všetky prsty.

Na nylonkách hranie bruškami prstov moc nevyzneje, skôr na kovových strunách.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #35 kedy: 15. Marec , 2007, 11:58:24 »

ano, tusim sa to vola chicken picking alebo tak nejako Žmurk

http://youtube.com/results?search_query=chicken+picking&search=Search
Zaznamenané
zdendo
nováčik
*
Príspevkov: 14

|classical guitar|

« Odpoveď #36 kedy: 15. Marec , 2007, 14:56:02 »

http://youtube.com/watch?v=s2WQk5M2OCk - tak toto je teda riadny týpek.... ten prízvuk je bohovský  Bavím sa skvele
Zaznamenané

"I can't think of words. I feel no emotion about anything. I don't want to laugh or cry. I'm numb-dead inside." Nick Drake
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #37 kedy: 23. Marec , 2007, 01:45:25 »

najlepsi je koniec  ha ha ha ha ha ha
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Zvuk
stály hosť

« Odpoveď #38 kedy: 23. Marec , 2007, 08:07:06 »

Ako jedneho z prvych som pocul hrat touto technikou Steve Howea . Ta prva ukazka je typicky priklad . Vynikajuca skladba The Clap . Druhy song Mood for a day hra uz prstami . http://youtube.com/watch?v=M1ZmIFR4Sc0&mode=related&search=
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« Odpoveď #39 kedy: 13. December , 2007, 10:44:02 »

aku znacku by ste mi odpurucili co sa tyka nyloniek, uz nechcem gorky  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Zvuk
stály hosť

« Odpoveď #40 kedy: 13. December , 2007, 11:57:12 »

aku znacku by ste mi odpurucili co sa tyka nyloniek, uz nechcem gorky  Bavím sa skvele
Jednoznacne Savarez-Corum alliance-modre . Stoja cca 450Sk , a maju super zvuk.Ine  Savarezy nekupuj .
Zaznamenané

MiracleMan
stály hosť

« Odpoveď #41 kedy: 13. December , 2007, 12:33:07 »

Jednoznacne Savarez-Corum alliance-modre . Stoja cca 450Sk , a maju super zvuk.Ine  Savarezy nekupuj .

och  Bavím sa skvele ta az tak vysoko asi nezarubem  ha ha ha, tak max do 300.
Zaznamenané

MiracleMan
stály hosť

« Odpoveď #42 kedy: 13. December , 2007, 14:44:29 »

co hovorite na znacku Martin? na elektrike mam Darca (co je nejaka podznacka f. Martin alebo ako to povedat, asi nieco ako Squier - Fender) a som s nimi velmi spokojny.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #43 kedy: 13. December , 2007, 16:15:06 »

...na elektrike mam Darca (co je nejaka podznacka f. Martin alebo ako to povedat, asi nieco ako Squier - Fender) a som s nimi velmi spokojny.

fakt ? najhorsie struny za poslednych 15 rokov tusim, co som opacil...
Zaznamenané
MiracleMan
stály hosť

« Odpoveď #44 kedy: 13. December , 2007, 16:23:00 »

fakt ? najhorsie struny za poslednych 15 rokov tusim, co som opacil...

ejha, zaujimave :), ako fakt, dobre sa mi nich hraje na elektrike, mozno ze uz davno som nemal ziadne ernie bally alebo daddaria, za to sa ti tak zda :D (i ked ernie ball, stale po 2 tyzdnoch mi praskal na kobylke)
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.067 sekund, 23 otázok.