Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 14:31:36
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nylonove struny  (Prečítané 11643 krát)
0 užívateľov a 13 Hostí prehliada túto tému.
katarina
pravidelný návštevník
Príspevkov: 725

spanilá deva

« Odpoveď #15 kedy: 02. December , 2004, 13:28:50 »

No, ortodoxni ""konzosi"" by vas naozaj poslali do..., ale koho to zaujima. Podla mna to znie vynikajuco, take spanielske solo hrane trsatkom, a ked sa znicia struny, tak nie je problem kupit nove, no nie?
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #16 kedy: 02. December , 2004, 13:29:46 »

Henry Toth je na nylonke boh. A vsetko nechtami.
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #17 kedy: 04. December , 2004, 15:05:24 »

majo neviem ci vsetko nechctami, lebo som ho videl, ked prechadzal na rychle behy tak to hral brnkatkom..Žmurk Ja osobne by som nylonku chcel, asi si ju kupim skor jak elektriku:)
Zaznamenané
Spago
stály hosť

« Odpoveď #18 kedy: 04. December , 2004, 15:08:22 »

No tie struny by sa znicili iba vtedy, keby si hral kovovym brnkatkom:))
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #19 kedy: 06. December , 2004, 09:56:02 »

Spago, co som ja videl, tak bolo vsetko prstami, aj sola.
Zaznamenané
Spago
stály hosť

« Odpoveď #20 kedy: 07. December , 2004, 00:00:20 »

hm.. ja som to videl na stv2 - BJD;)
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #21 kedy: 07. December , 2004, 16:16:18 »

aj na albumoch hráva na niekotrých veciach brnkátkom na nylonku
Zaznamenané
katarina
pravidelný návštevník

spanilá deva

« Odpoveď #22 kedy: 09. December , 2004, 00:08:34 »

Henry hrava bezne brnkatkom na nylonke.
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #23 kedy: 10. December , 2004, 00:28:51 »

asi mu nikto nepovedal ze sa to nema.
Zaznamenané
katarina
pravidelný návštevník

spanilá deva

« Odpoveď #24 kedy: 10. December , 2004, 01:45:10 »

Podla mna na solovu hru na nylonovych strunach je hra trsatkom uplne normalna. A nehrat tak len preto, ze sa znicia struny je podla mna strasna somarina, lebo nezijeme v stredoveku a struny sa daju kupit hocikde...
Zaznamenané

wanka
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 71

« Odpoveď #25 kedy: 06. Máj , 2005, 16:05:40 »

Ci trsatkom, ci nechtami, dlhymi, kratkymi, oblymi a do roviny zapilovanymi.. Kazdy si casom vytvori vlastny styl. Aj trsatka su roznej hrubky a materialu. Mne sa osvedcili oranzove Dunlopky 0.6 mm. A hram aj nechtami. Raz v zivote sa mi dostali do ruk francuzke struny Savarez. Neboli priesvitne, boli ako mlieko. Boli perfektne tvrde a bol som s nimi velmi spokojny. Sice som dal za ne 520 Sk... Ale odvtedy na ne neviem natrafit v obchodoch a slapem na tie bezne 180 korunove. Je citit ten rozdiel. Raz ma este predajca ukecal na nejake americke, cierne. Po mesiaci sa mi vsak zacali supat a mali otrasny zvuk. Dufam, ze to este ktosi cita, vsimol som si datumy prispevkov...
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #26 kedy: 07. Máj , 2005, 11:08:45 »

tak nech ta tema zase zije :) ja mam na spaniele (Sanchez 1015 '88) tiez take cierne, ale tusim to boli LaBella alebo ako sa volaju (nehram na nej moc, cize to bolo daaaavno, co som ich kupoval), ale spominam si este na nadherne zvonivy zvuk Luthierov, fakt asi najlepsie co som na mojej spaniele mal. Inak mi ucitel zvykol kupovat D'Addario, ked som bol este maly. No a to, ze brnkatko znici struny je podla mna nebetycna pakovina. Hral som aj prstami aj drncom a tie struny sa najviac nicia medzi 3 a 8 prazcom vdaka lavej ruke, nie tam kde hra pravacka...
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #27 kedy: 07. Máj , 2005, 12:39:11 »

Tiež som si konečne doniesol domov moju španielku (Almansa), hrám na nej teraz trošku, prerábam si klasiku na trsátko. A trsátkom sa vylúdi krásny zvuk - podobne ako nechtami.
Zaznamenané

wanka
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 71

« Odpoveď #28 kedy: 08. Máj , 2005, 16:42:55 »

Aan, mam take nejasne spomienky, ze tie cierne boli LaBella... Bol som vtedy v zlom rozpolozeni a trpeli niekolko hodin denne a po case sa supali ako had ked zvlieka kozu. Hovoris, ze Luthier tak fajne cvendzali... presne to mi chyba na tych Savarezkach. Mali tvrdy material a zvonili. A mali taky zvlastny matny povrch-najmenej sa smykali pri vytahovani. Takze nemusel som sa zdrzat modernejsich skladieb so solami. A s trsatkom z dostatocne tvrdeho materialu sa dala na nich obstojne aj neklasika.
Zaznamenané
zdendo
nováčik
*
Príspevkov: 14

|classical guitar|

« Odpoveď #29 kedy: 12. Marec , 2007, 12:45:24 »

Technika hry trsátkom alebo "vybrnkávaním" pri klasike... Sú dve rozdielne veci... Pitu zaujímalo by ma ako si prerábaš tie klasické veci hrané klasickou technikou na trsátko... Keď si chceš zahrať, trepnem napr. Asturias... By som chcel počuť dáááke veci od teba klasické zahraté trsátkom... Znie to zaujímavo. Napr. Godsmack pri svojom albume kt. zahral celý na španielkach... Tak to super znie  Žmurk Zvuk to má pekný, no nebola to klasika.
« Posledná zmena: 12. Marec , 2007, 12:47:36 od zdendo » Zaznamenané

"I can't think of words. I feel no emotion about anything. I don't want to laugh or cry. I'm numb-dead inside." Nick Drake
Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.103 sekund, 23 otázok.