Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 21:02:36
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: gitary SX  (Prečítané 42239 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #75 kedy: 12. Február , 2011, 20:56:12 »

jemnučká vrstva laku? mal som presne takúto istú a bolo to jak v skle zaliate, hlavne hmatník... A z fotiek mi to aj take príde
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #76 kedy: 12. Február , 2011, 21:23:48 »

Hovorím o tele, hmatník to je o inom, ten je riadne zalakovaný.
Zaznamenané

exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #77 kedy: 14. Február , 2011, 16:27:43 »

Ja mam tiez VST57 strat, biely - hra a vyzera viac nez uspokojivo za tie prachy a to som v sklade nic nevyberal  :)
Zaznamenané

WEIRD THRASH
shoot3r
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 105

« Odpoveď #78 kedy: 22. Február , 2011, 13:45:14 »

Ja mám SX pack to e vlastne Gitara stratocaster a male 10w kombo.... pre začiatočníkov akurát ale potom vás to omrzí aj ako mna počuvat taky lacný zvuk čo nestojí skoro na nič.... Clean je uplne škaredý distortion ked dobre naladíte tak sa aj celkom dá... Túto gitaru som dostal na vianoce a nejak im neverím.... Stále mi bzučí horne E a už som to dával aj do opravy a potom to začalo znova...  Smútim  Bravooo
Zaznamenané

I love Skateboarding,Guitars and my lover :)
Duger
Hosť
« Odpoveď #79 kedy: 22. Február , 2011, 13:48:02 »

Ja mám SX pack to e vlastne Gitara stratocaster a male 10w kombo.... pre začiatočníkov akurát ale potom vás to omrzí aj ako mna počuvat taky lacný zvuk čo nestojí skoro na nič.... Clean je uplne škaredý distortion ked dobre naladíte tak sa aj celkom dá... Túto gitaru som dostal na vianoce a nejak im neverím.... Stále mi bzučí horne E a už som to dával aj do opravy a potom to začalo znova...  Smútim  Bravooo

a H-čko ti nebzuči ?  ha ha ha
Zaznamenané
shoot3r
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 105

« Odpoveď #80 kedy: 22. Február , 2011, 16:04:34 »

a H-čko ti nebzuči ?  ha ha ha
jj aj H Smútim inak cele dolne tri struny maju v distortion otrasný zvuk... ked su prázdne...
Zaznamenané

I love Skateboarding,Guitars and my lover :)
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #81 kedy: 04. Marec , 2014, 11:57:53 »

Mali ste možnosť priamo porovnať SX Strat 62 s Fender MIM alebo Squier CV? (palisandrový hmatník)

Hlavne ma zaujíma rozdiel medzi SX a Squier. Rád by som si jedno SX zadovážil a som zvedavý na vaše skúsenosti.

Viem, že bude treba asi prekopať elektroniku (tú má Squier CV na jednotku - Fender potenciometre, kvalitná kabeláž) a pri kúpe budem musieť dať pozor na krk a pražce.

Rozdiely ma zaujímajú hlavne po zvukovej stránke, z hľadiska ladenia a celkového pohodlia.

Na zdravie!
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #82 kedy: 04. Marec , 2014, 17:08:43 »

z mojho pohľadu CV 50 je dobrá prakticky celá , aj elektrika aj mechanika aj spracovanie , proste trocha si naštelovať podla seba a hrám do aleluja , SX konkrétne tento  http://www.muziker.sk/gitary/elektricke-gitary/st-modely/p/106141-sx-Vintage-ST-57-VWH má fakt divnú mechaniku s krátkymi tyčkami a ide dosť ztuha a praská ale drží ! tak isto poťáky idú ztuha ale nechrapčia , snímače sú dosť OK normálny strat zvuk aj twang , gitka ladí v pohode , jediné čo mne vadí je , že hmatník je bledší ako krk , je to iný javor , hmatník má také náznaky fládru , SX oproti CV50 je úplne iná , iný tlstejší krk , neni tak tvarovaná , CV- 54 SX-57 , na obidvoch mám rovnaké struny 0.9 Marris a každá hrá ináč , do SX treba viac nakladať , najlepšie porovnať vedla seba , pri pohlade zboku je hneď vidno rozdiely , hlavne prechod krk hlava
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
mirostrat
stály hosť

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #83 kedy: 04. Marec , 2014, 17:17:48 »

Ja mam tiez VST57 strat, biely - hra a vyzera viac nez uspokojivo za tie prachy a to som v sklade nic nevyberal  :)
no a tohto mám , bol ako nový keď  mi ho exhumer priniesol ,už neni  jak nový Fuuha zíram  
« Posledná zmena: 04. Marec , 2014, 17:18:48 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #84 kedy: 04. Marec , 2014, 17:31:40 »

Na zdravie!

Dík za vysvetlenie.

Hlavne pri tomto som sa pozastavil, vieš to nejako rozpísať?
"do SX treba viac nakladať" - telo menej rezonuje, alebo snímače sú slabšie, či niečo iné?
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #85 kedy: 04. Marec , 2014, 17:33:04 »

Toto je inak dobrá haluz:
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #86 kedy: 04. Marec , 2014, 17:36:44 »

asi by som to pripísal tomu , že SX je celá taká masívnejšia , aj krk aj telo , tak treba silnejšie udreť aby to hralo , ale ono to hrá aj keď pravačkuješ slabo , len je to iné  :) treba si to vyskúšať
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #87 kedy: 04. Marec , 2014, 18:04:10 »

Kazda (kym to nie je zas fakt ze zla gitara) sa da nastavit tak, aby plieskala, hrala, hralo sa na nej fajn, atd... Ci ide o SX, Fender, Gibson, atd...

Videl som a hral som na gitare za 5 korun, na ktorej sa mi hralo lepsie nez za 2 tisicky - pretoze bola lepsie nastavena. A naopak.

Aj tak je na gitaristovi, co z daneho nastroja vytiahne a co chce vytiahnut. Vsetky tieto porovnavacie videa sx vs. USA CUSTOM SUPER MASTURB STRAT su fakt o hovne. :)

A posledna poznamka - vsetko je o pocite. Pokial sa niekomu hra na 5 korunovom SX popici, tak mu to aj tak bude zniet. To plati aj opacne.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #88 kedy: 04. Marec , 2014, 18:05:44 »

...Okrem toho, stále živým myšlienku, že pokiaľ je to z dreva a správne sa to dá dokopy a osadí len trochen lepším hardwarom, nemôže to nehrať...
Presne tak.
Zaznamenané

mirostrat
stály hosť

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #89 kedy: 04. Marec , 2014, 18:45:51 »

one neni ani jedno , či má lacnú gitku niekto , kto ju má jak ja , že do skúšobne  :) no tak tam mi nevadí , že to sem tam doladím a oblejem pivom   Fuuha zíram  alebo na CV 50 mám asi 2.5 x 1.5 cm šrám na hornom rohu až do dreva , to neviem jak sa podarilo  ?§!.  tá gitka musela padnúť zvrchu na tú osku haitky   :)  alebo ten šrób zvrchu činely  :)  , toto by som asi z amerikou nevystrájal , no a tým lacákom to asi prospieva také drsnejšie zaobchádzanie , šecko si tam buď sadne alebo sa zničí  Bavím sa skvele . A to je alternatíva ,k drahším nástrojom , vyzerá dobre jak origo , hrá sa mi na nej skoro jak na origo , kúpim si tri za origo aj viac a nesere ma keď ju obúcham , ale iba lacák by som samo nechcel
« Posledná zmena: 04. Marec , 2014, 18:47:22 od mirostrat » Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.088 sekund, 23 otázok.