joe_yaanosheeck
náhodný pocestný
Príspevkov: 83
|
|
« kedy: 27. Marec , 2006, 09:42:09 » |
|
zaujimalo by ma,ci niekto z vas uz pouzival/pouziva/cvici/ovlada/uci.... tzv. hranie out(s pouzitim pentatonik),ak by bol taky laskavy a podelil sa so skusenostami(vhodny okamih vybocenia/navratu,nejaky prikladik...) thx
|
|
« Posledná zmena: 02. Október , 2007, 16:18:51 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3277
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 27. Marec , 2006, 10:04:48 » |
|
chapem to spravne,ak myslis tym \"out\" vybocovanie z toniny ?
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 27. Marec , 2006, 10:05:16 » |
|
Vybocenie sa pouziva hlavne na ozvlastnenie sola, pre vytvorenie napatia. Pisem hlavne preto aby to nebolo prehnane. Hlavne to zahrat rytmicky presne a nezdrziavat sa na tonoch co tam nemaju v harmonie co hladat. Hodne toho v harmonii znese dominanta. Alebo napr. v najjednoduchsej blusovej 12 (I-7,I-7,I-7,I-7, IV 7,IV 7,I-7,I-7,V 7,IV 7,I-7 ,V 7) skus pri hrani IV(subdominanty) zahrat o pol tona pentatoniku nizsie - nejaky beh, ale nech nie je dlho a vrat sa spet. Moznosti mas neurekom, skusaj. Pripadne skus (ak mas rad blues a pentatoniku) na prvom stupni prestriedat molovu a ddurovu terciu. Znie to moc pekne a je to aj dost casto vyuzivanie a nie len v blues, a da to taky blues feeling.
Naposledy upravil izi, : 27.03.2006 o 11:08
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe_yaanosheeck
náhodný pocestný
Príspevkov: 83
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 27. Marec , 2006, 10:15:34 » |
|
pantonalna povaha pentatonik je mi uz nejaky ten piatok znama ,ja mam skor na mysli,ze ide napr G7 a do toho dokazu borci zahrat c#,eb...(out) pentatoniku tak , ze to posluchacovi pride tak prirodzene ako C do Cmaj ja sa o to trochu skusam, ale zatial neuspesne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 27. Marec , 2006, 10:33:41 » |
|
Najdi spolocne tony kila a pentatoniky (v tomto pripade f co je septima) a ten zvyrazni. Splechni tam beh ktory ukoncis a podrzis na tej 7. Ide to. :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 27. Marec , 2006, 10:55:45 » |
|
Toto znie dobre, skuste pripadne niekto napisat trochu dlhsi vysvetlujuci prispevok.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 27. Marec , 2006, 11:12:56 » |
|
Mal som kedysi jedného učiteža rockovej gitary, ktorý chodieval na hodiny ku Henrymu. Hovoril mi, že videl henryho improvizovať napr. do blues v Amol a on do toho zadrel Bmol pentatoniku. Až na jeden tón (zmenšená kvinta Eb) je tá stupnica úplne mimo, ale ževraj to znelo v pohode...existujú doprovody, do ktorých sa dá zahrať proste všetko...niekedy je sranda zameniť v správnej chvíli mol za dur a dostane to sranda šmrnc
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 27. Marec , 2006, 11:14:05 » |
|
hej hej..toto sa aj mne paci...ja zatial celkom uspesne vybieham z toniny pomocou harmonickych a bluesovych...asi prestanem hrat hevimetal ))
|
|
|
Zaznamenané
|
Mame nejake novinky. MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
|
|
|
misofg
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 27. Marec , 2006, 12:58:57 » |
|
Myslím, že Kerry King so Slayer by o tom vedel porozprávať dosť.
Tak kto má na neho kontakt, že mu zavoláme.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 27. Marec , 2006, 13:19:46 » |
|
misofg napísal:Myslím, že Kerry King so Slayer by o tom vedel porozprávať dosť.
Tak kto má na neho kontakt, že mu zavoláme. On obcas zabehne aj medzi tony stupnice pri svojich solach. Ale skor vynimocne...:silly:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
misofg
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 27. Marec , 2006, 13:27:33 » |
|
magez napísal:misofg napísal:Myslím, že Kerry King so Slayer by o tom vedel porozprávať dosť.
Tak kto má na neho kontakt, že mu zavoláme. On obcas zabehne aj medzi tony stupnice pri svojich solach. Ale skor vynimocne...:silly: Proste Kerry je len jeden. HEHE
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
iMbUS
VIP
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 27. Marec , 2006, 14:16:17 » |
|
a kto to je ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
misofg
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 27. Marec , 2006, 14:26:29 » |
|
imbus napísal:a kto to je ? Ako, že Kerry King. A kapelka Slayer. Ja ich vežmi nepočúvam. No ak si ich ešte nikdy nepočul tak to čím skvôr urob najma keď hráš metal.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 27. Marec , 2006, 14:39:53 » |
|
Hosi, Janosika zaujimalo nieco konkretne a vy tu melete z cesty
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 27. Marec , 2006, 14:50:08 » |
|
Navyse o nejakom dnes uz plesatom drevorubacovi, co melie s pakou off-scale chromatiku.
Naposledy upravil martinlm, : 27.03.2006 o 15:50
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|