joe_yaanosheeck
náhodný pocestný
Príspevkov: 83
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 27. Marec , 2006, 16:31:04 » |
|
Well kaslite na to ,ja sa potrapim
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 27. Marec , 2006, 17:58:01 » |
|
Well Janošik,kašli na to a hraj tony ktore tam pasuju,aj out,aj in skratka všetky ktore tam sadnu ako r.t na še..el.Teoria niekedy moc zvazuje ruky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 27. Marec , 2006, 18:37:32 » |
|
Ja som niekde cital Yngwieho vyrok ze sa ho pytali na nejaky ton ze preco ho tam hra alebo nieco take a povedal ze sa mu to tam pacilo podla ucha ze nieje teoria na vsetko
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 27. Marec , 2006, 18:55:44 » |
|
A niekto povedal:V rockovej hudbe neplatia žiadne pravidla./len si nespomeniem kto/
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 27. Marec , 2006, 19:00:57 » |
|
rudy napísal:Teoria niekedy moc zvazuje ruky. Podla mna to vravi ten, kto neovlada kompletne celu teoriu. Myslim si, ze na skoro kazdy dobre znejuci ton, aj tie mimo stupnicu sa da najst nejake \"teoreticke pozadie\" celej veci. Hudobna teoria predsa nekonci pri harmonii a intervaloch.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 27. Marec , 2006, 20:26:00 » |
|
Maš pravdu.Neovladam komplet.Ani po tom netužim.Načo všetko rozpitvavat.Doležity je vysledok.Ak skladba dobre znie netreba moc špekulovat.A tu teoriu trocha ovladam.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 27. Marec , 2006, 20:48:01 » |
|
Teoria nie je na to aby ta zvazovala, prave naopak, aby ti otvorila oci (usi). Ale na druhej strane, ked nepocujes tak teoria je ti na dve veci.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 27. Marec , 2006, 21:10:00 » |
|
Len dalej teoretizujte,polemizujte,rozoberajte,ja idem hrat.Dobru noc a nech sa Vam sniva o hudobnej teorii.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 27. Marec , 2006, 21:15:22 » |
|
Dik moc, uz sa tesim. Mozno pridem na dalsich desat sposobov ako hrat \"OUT\" a este sa pri tom vyspim :-)
Naposledy upravil izi, : 27.03.2006 o 22:15
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 27. Marec , 2006, 21:29:52 » |
|
Toto už rozsekne len Pitu, alebo Vadim...dúfam, že dajú po prstoch každému, kto má také kecy, že teória obmedzuje kreativitu a podobne:P Treba hlavne skúšať..a sťahovať finty iných gitaristov...spomínanú fintu so zámenou molu za dur som odkukal od Ala Pitrelliho. Aj keď hociktorý jazzman by sa mi asi smial, že som práve prišiel na to, že nejaká rocková legenda zamenila mol za dur a je to super inovácia. Zmenšená kvinta sa dá zahrať bárskedy...veľká sedma do molu je z harmonickej, malá do duru, to je viac-menej všade, veľká sexta do molu je zas z melodickej..atď atď a máte teoreticky pokrytú celú chromatiku a môžete ísť hrať
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 28. Marec , 2006, 07:13:04 » |
|
Pani všimli ste si to slovičko NIEKEDY?.Altostratus tu je jeden doprovodik,možeš ist hrat:Ami7 /D9b /G6 /Gmi7 /C9b /F7maj /F6 /Fmi7 Bb9b/Eb7maj /Eb /Cmi6 Db7/D7 /Hmi /E7 E9b/Ami7 /D9b /G6 /Gmi7 /C9b /F7maj /F6 /Fmi7 /Fdim Abdim/C7maj /D7 /D9b /G9 /C Fmi6 C/./nie som autor/.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 28. Marec , 2006, 08:34:38 » |
|
nemáš to rozpísané do guitar pro, alebo do MIDI? Takto sa z toho nevysomári nikto, keď neviem ani to, že ktoré akordy sú \"hlavné\" a ktoré len prechodové na dĺžku jednej šestnástiny, napríklad. Predpokladám, že napr. pri \"F7maj\" v skutočnosti myslíš Fmaj7, teda FACE, podobne aj C7maj=Cmaj7..to len pre úplnosť protokolu. Rovnako by ma zaujímalo, či sú naozaj všetky devinové akordy s malou devinou (9b), lebo to ti je ináč takto dosť kokotský interval, na rozdiel od vežkej deviny.
Ale vážne, ak to máš na GP, alebo MIDI, tak sem s tým, rád si to vyskúšam...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 28. Marec , 2006, 09:08:11 » |
|
Vysiera to na toninu Fdur, klasicky postup II, V, I, a okolo nabalovania substitucie a vybocenia a bohvie co este. Ale do tohto improvizovat, to tu skladbu musis mat uz v uchu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 28. Marec , 2006, 09:38:16 » |
|
Nemam to ani na GP ani MIDI,len na papieri.Hrabal som sa v materialoch a objavil som ju.Zaujali ma tie akordy a po včerajšej debate som si na nu spomenul.Nema žiadne predznamenanie konči tonom c./aj akordom C/.Tie akordy su tak ako su.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 28. Marec , 2006, 09:47:25 » |
|
A ešte jedna postupnost, ktora sa mi zapačila: Dmi G/Bb C Dmi/Ami F G/A Ami/D Dmi/Ami C/Gmi Ami C Dmi/A.
Naposledy upravil martinlm, : 28.03.2006 o 11:20
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|