Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 03:38:53
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 31 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Vlado Hudec - ukážky  (Prečítané 99946 krát)
0 užívateľov a 39 Hostí prehliada túto tému.
Hosť
« Odpoveď #60 kedy: 28. December , 2006, 13:27:27 »

vlado hudec napísal:
Citácia
Chcel som to dat na zaciatok,ale mi to nejde,tak to davam na koniec. Je to ta stara znama skladba Joy,z mojej stranky sa neda stiahnut,tak ju davam sem. http://gitaristi.sk/components/com_simpleboard/uploaded/files/Joy.mp3
Trocha moc \"indianov\"...waw..ale inač pekneeeee.
« Posledná zmena: 09. Január , 2007, 15:03:17 od Martinlm » Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #61 kedy: 28. December , 2006, 13:29:33 »

indianov? to neviem co je Žmurk
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #62 kedy: 28. December , 2006, 13:38:30 »

vlado hudec napísal:
Citácia
indianov? to neviem co je Žmurk
Waw,waw,waw...moc wah efectu /kvakadla/.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #63 kedy: 28. December , 2006, 13:48:04 »

to je otazka vkusu..ak poznas Summer Song od Satrianiho,celu pesnicku kvaka..a je to jedna z naj rockovych veci,co poznam.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #64 kedy: 28. December , 2006, 13:48:23 »

Hej - toto som uz pocul. Dobre to je. Jeden tonicek ma tusim zatahal za usko, ale hladat sa mi ho znova nechce. Na repracikoch z LCD to zneje OK. Co pouzivas za sample na bubony ? Myslim znacku produktu, keby som si ho tiez chcel kupit...
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #65 kedy: 28. December , 2006, 13:52:17 »

rastis - poslal som ti PM :)
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #66 kedy: 09. Január , 2007, 09:47:30 »

Orchestrálky sú super. Ako kompozične, tak aj technicky. Vidno za tým dlhoročné skúsenosti a odsedené hodiny pri kompe. Takisto gitarové rockovky sú veľmi dobré. Vidno, že si na seba prísny :)
Mám pár otázok:
1. Z "reklamných materiálov" viem, že giga-sample majú rozdelenie na veľa velocity vrstiev plus (samozrejme) mnoho "štýlov" (spôsobov) hry (sustain, staccato, legato, sordino, con legno a pod.). Je to skutočne tak, že tých velocity vrstiev je tam napríklad 30? Mne sa to nejako nepozdáva, už len zahrať na akustickom nástroji od "piano" po "forte" v tridsiatich stupňoch sa mi zdá úplne nereálne. Gitary na Quantup Leap Guitar majú napríklad 4 velocity vrstvy a je to úplne postačujúce.
2. Aké veľké banky (v priemere) sú v .gig formáte? Poviem napríklad taká solo flauta? Alebo pre porovnanie, ja mám klavír v .sf2 okolo 64MB. Aký "veľký" je tam klavír?
3. Akú veľkú máš celkovo samplovú databázu?
4. Aká ja náročnosť na hardware?
5. Aké MIDI kontrolery najviac používaš pri editácii MIDI nástrojov, poprípade na aké účely?
6. Celý projekt až po finálny master robíš v Sonare? Alebo robíš aj v CoolEdite alebo v iných audio softoch (myslím pôvodné MIDI súbory)?
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #67 kedy: 09. Január , 2007, 23:07:03 »

opposum - hej,som na seba prisny,inak sa nikam clovek nedostane:)

1. toto je zlozita otazka. Zalezi,ake sample konkretne pouzivas. Ja co mam orchestralne kniznice,tak tam su v priemere 4vrstvy,max,je tusim 8,to su staccata na woodwinsoch. Ale hovorim,samplovacich cd do gigastudia je hrozne vela a mozno su aj take,co maju cez 20vrstiev.Mozno piana a bicie.

2.toto je tiez individualne.Moja flauta ma tusim okolo 400MB,ale mam ju skonvertovanu do mono..stereo ma 2krat viac. Piano ma 680 MB,ale su aj vacsie.

3.ja nemam vela samplov mozno okolo 40GB,ale planujem kupit nove :)

4.narocnost na hardware je velka. Novsie kniznice vyzaduju fakt vykonne masiny. Niektore stare skladby,co mam aj tu v ukazkach som robil na Durone 1.3,256MB RAM..teraz mam Athlon 2.2, 768MB RAM,ale uz sa s tym neda robit,preto idem kupovat novu masinu. Chlapici co robia orchestralnu hudbu v zahranici maju v priemere 2-3 pc zostavy,vacsinou 2jadrove procaky a v kazdom okolo 2GB RAM :)

5.tejto otazke som nerozumel,sorry :)

6.audio spracuvam v sonari a soundforge.
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #68 kedy: 10. Január , 2007, 10:29:17 »

myslel som tým v piano roll. Samozrejme 7volume, 11Expresion, potom attack a release, 74Brightnes (hvorím o XG priradení). To sú tie najbežnejšie, bez ktorých sa pri slákoch a iných akustických nástrojoch nezaobídeš, plus modulácia. Dávam ju radšej ako prirodzené vibrato huslí napríklad, lebo ho vložím tam, kde potrebujem. Toto som mal na mysli, že či máš nejaké iné finty - samozrejme to môže byť tvoje výrobné tajomstvo, takže nemusíš odpovedať :)

Tá flauta alebo piano je jeden konkrétny nástroj, alebo ako mám tomu rozumieť?

Vyjadrím sa neskôr aj k jednotlivým tvojim ukážkam...

Ako na fórum vložím svoje ukážky? Nechce sa mi to zisťovať...ak máš čas, daj odpoveď.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #69 kedy: 10. Január , 2007, 13:36:00 »

Je to http://www.soundclick.com, to sk bol omyl, uz som to opravil.

Stranku si mozes dat ako WWW v profile. Odporucam ti zalozit si novu temu v ukazkach/navhravkach clenov ( http://forum.gitaristi.sk/index.php?board=25.0 ) a tam nahadzat linky priamo na tvoje skladby z tvojej stranky.
Zaznamenané

vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #70 kedy: 10. Január , 2007, 14:40:32 »

myslel som tým v piano roll. Samozrejme 7volume, 11Expresion, potom attack a release, 74Brightnes (hvorím o XG priradení). To sú tie najbežnejšie, bez ktorých sa pri slákoch a iných akustických nástrojoch nezaobídeš, plus modulácia. Dávam ju radšej ako prirodzené vibrato huslí napríklad, lebo ho vložím tam, kde potrebujem. Toto som mal na mysli, že či máš nejaké iné finty - samozrejme to môže byť tvoje výrobné tajomstvo, takže nemusíš odpovedať :)

Tá flauta alebo piano je jeden konkrétny nástroj, alebo ako mám tomu rozumieť?

Vyjadrím sa neskôr aj k jednotlivým tvojim ukážkam...

Ako na fórum vložím svoje ukážky? Nechce sa mi to zisťovať...ak máš čas, daj odpoveď.

pouzivam iba 7volume a najviac 11expression,inak nic. Ta flauta aj piano je jeden konkretny nastroj. Ako vidim,tak ty asi tiez robis orchestralky,tak sem s nimi,som zvedavy :)
Zaznamenané
SoundFactory
Hosť
« Odpoveď #71 kedy: 10. Január , 2007, 15:52:17 »

Zdravim, Vlado.
Gitarove veci su velmi dobre zvladnute, tak ako po hračskej stránke (technika, tón, linky), tak aj po zvukovej. Je počuť, že si si na ňom dal záležať. Na to, že si gitaru nahrával cez POD má príjemný (profi) zvuk. Predpokladám, že si nad ním strávil tiež kopec času. Vypočul som si aj tvoje orchestrálky: klobúk dolu! Dobre zvládnuté aranžmány, stavba skladieb a taktiež príjemný zvuk. Zvukové knižnice ako Project SAM majú už sami o sebe velmi dobrý.
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #72 kedy: 11. Január , 2007, 09:45:25 »

Tak som si to celé včera doma vypočul.
Vyjadrím sa len k celkovému dojmu a kompozícii. Na technickú stránku nahrávok by bolo treba skladby detailne
viackrát počúvať a ani sa nepovažujem v tomto smere za odborníka. Všetko ber ako môj subjektívny pohľad.

Demo2v2 - ano, na vybrnkávačky sa samplové gitary dobre hodia. Dá sa tak dosiahnuť stopa bez chýb s veľmi

vyrovnaným zvukom.

Santana+klavir - to prirovnanie sedí. Máš pravdu, ten klavír je dosť amatérsky (teraz hovorím ako klavirista), nie
je to ani moc latino, dokonca tam počujem akýsi trilok či ako sa to volá na konci, a to sa tam podľa mňa vôbec
nehodí. Myslím, že si oveľa lepší gitarista ako klávesák. Ja zasa naopak :-)

HARD2 - neviem ako znie celá skladba, ten podklad je pre mňa dosť jednoduchý bez nejakej zmeny...

RIDE - tie bicie sa mi ani nezdajú také hrozné. Práve že takto znejú živo nahraté bicie v nie profesionálnych
podmienkach. Ale viem, že toto sú sample, tak preto ti to vadí :-)Ale to sólo - veľmi mi vadí, ak sa zahrá v
rýchlejšom sóle ten istý tón 4x po sebe. Ja keď niečo také vypotím, tak som na seba nasratý. Ber to ako môj
subjektívny názor. Až ku koncu sa mi to sólo zdá lepšie.

HOPE - namám čo dodať. Záver je dobrý. Vidím, že rád používaš dychy:-)

ASHandSMOKE - tú prvú časť som melodicky a harmonicky moc "nepochopil", asi by to bolo treba počuť celé a
viackrát...

BATLLE - je dobý filmový nápad. Tie trombóny mi nevadia, ono laický poslucháč ani nevie, kde je sekcia trombónov
umiestnená.

DESIRE - ano, zvuky slákov sú dosť popovo syntetické, čo by ani v takejto skladbe nemuselo vadiť. Snáď to, že ja by
som dal sláky viac vľavo a klavír do stredu. Nevedel som, že SampleTank má takéto zvuky. Tuším SampleTank používa Hans Zimmer, ak sa nemýlim...Inak, na SampleTanku sa mi páči funkcia TimeStretching...vystačíš tam s pár samplami vokálu a výsledok je dosť dobrý...

final - je celý dobrý. Napríklad ten kúsok od 1:40 sa mi páči

DEMOslow - nemá chybu

DEMOaction - nemá chybu. Začiatok je výborný. Potom 1:15-1:32

Joy - dobrý zvuk.

The Heavens Fall - klasika Hollyvood. Kompozične výborné. Koniec skoro ako v Poslednom Mohykánovi.

Memories - skoro ako Zimmer. Výborné.

Beat the darkness - výborné.

Path of Hero - páči sa mi veľmi.

After the war - takéto temné harmónie mám rád.
« Posledná zmena: 11. Január , 2007, 12:24:35 od Pitu » Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #73 kedy: 11. Január , 2007, 11:41:57 »

opposum - vdaka,tak toto bola fakt rozsiahla recenzia :) S tym klavirom v tom "Santanovi" mas pravdu.Ja som velmi biedny klavirista..vlastne nie som vobec klavirista:)..a to bola vlastne len taka improvizacia. Mnohe tie ukazky su take kratke preto,lebo su to proste iba take kusky,nie su to cele skladby.
« Posledná zmena: 11. Január , 2007, 13:43:08 od Pitu » Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #74 kedy: 27. Marec , 2007, 20:06:30 »

dneska som zas po dlhom case strcil gitaru do compu a trosku som si zahral. Je to nieco na sposob,ze nahrate si nejaky podklad a potom si do toho len tak hrate..cize ziadny uceleny song :) Proste som sa trochu vyblaznil :)

Co sa tyka zvuku,s tym som sa nebabral,akurat som tam dal trochu reverbu a kompresoru. A basa tam vobec nie je,lebo nebola ziadna po ruke :) Upozornujem,ze ja neviem improvizovat,takze je tam urcite aj par falosnych tonov a podobne. Proste len tak som si zahral z cistej radosti :)

* vyblaznil_som_sa.mp3 (1930.92 KB - stiahnuté 209 krát.)
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 31 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 23 otázok.