Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 15:26:52
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 102 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Dream Theater  (Prečítané 369132 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #180 kedy: 22. Jún , 2007, 12:03:18 »

Takže by som to zhrnul: Progrock je:

Formale Komplexität Fuuha zíram
Rhythmische Komplexität Fuuha zíram
Harmonische Komplexität Fuuha zíram
Instrumentale Virtuosität Nechajte ma vydýchať
 Beeee Na zdravie! Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #181 kedy: 22. Jún , 2007, 12:11:47 »

No, definicie su definicie...a podla niektorych by sme sem kludne mohli zaradit aj niektore pociny Meata Loafa (Bat Out Of Hell napr.) alebo Marcyful Fate s Kingom Diamondom Žmurk Inac, je to zaujimava tema a debata, vyssie uvedene veci by som skor nazval akymsi "epickym rockom". A plati nieco podobne ako o fusion. Nie kazdy epicky rock je aj progrock, ale progrock je charakteristicky okrem ineho aj epikou, teda pribehmi (myslim texty a cyklicke striedanie hudobnych motivov vzdy v trochu inej podobe)
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #182 kedy: 22. Jún , 2007, 12:14:47 »

nasiel som aj slovensku definiciu z wikipedie: http://sk.wikipedia.org/wiki/Progres%C3%ADvny_rock
tak sa skusme zamysliet Žmurk
Tam je napisanych tolko k.....in,ohladne zaradenia skupin,že sa rozum zastavuje.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #183 kedy: 22. Jún , 2007, 12:15:29 »

Mne sa paci definicia ze progresivny rock je vsetko co zneje ako progresivny rock.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #184 kedy: 22. Jún , 2007, 12:16:11 »

nasiel som aj slovensku definiciu z wikipedie: http://sk.wikipedia.org/wiki/Progres%C3%ADvny_rock
tak sa skusme zamysliet Žmurk
Tam je napisanych tolko k.....in,ohladne zaradenia skupin,že sa rozum zastavuje.

To hej, to pisal nejaky skolak azda ako pracu na hudobnu vychovu.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #185 kedy: 22. Jún , 2007, 12:20:13 »

Mne sa paci definicia ze progresivny rock je vsetko co zneje ako progresivny rock.

..ano, to je asi najvystiznejsie Žmurk Lebo ak citas definicie, tak si tam fakt zaradis aj uplne hovadiny, s prepacenim. Inac, nemyslim si, ze by ta nemecka definicia bola nejako vyrazne mudrejsia Smútim
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #186 kedy: 22. Jún , 2007, 12:42:41 »

jasne - je to iba moj nazor. od DT som pocul myslim vsetky albumy okrem posledneho - kazdy tak  3 - 4 razy.

No ja som sa dostal najprv k albumu Images.... Niekto mi to odporucil, ze tam je super vypekac (vtedy som mal asi 16 rokov a fical som na Children of Bodom) ha ha ha
Pustil som si CD a po prvej skladbe som ho vypol, ze to co je za p*******. Spevak spieva "falosne" krici strasne a uplne nezmyselne chaoticky pospajana hudba. Vobec som sa v tom nevedel zorienzovat. Asi 2 mesiace mi DT ani na um neprislo. Potom som si to pri upratovani cd pustil zasa. Uz som si to vypocul cele. Ale nepacilo sa mi to vobec. Iba vzdy ked bolo solo tak som sa tesil ako rychlo vypecie. Takto sa to opakovalo a ja som to asi za 10 mesiacov, co som to mal doma, pocul asi tak 12-13 krat. Malokedy do konca. No a potom som si to niekedy pustil 14ty krat. A v ten isty den som to pocul cele este asi dalsich 5-6 krat. Proste ten 14ty posluch bol niecim zlomovy a ja som si pri nom zacal uvedomovat, ze vlastne hento a toto je super a tamto nechapem ako sa mi mohlo pred tym nepacit atd.
Proste je to taky druh hudby, ze vyzaduje viac casu na stravenie, ale odmena je potom omnoho vacsia.

No a este k tej skatulke progu. Kazdy ju chape urcite inak. A ja si myslim, ze v dnesnej dobe vacsina ludi, ktorych sa to tyka, chapu pod progresom nie nejaky posun alebo inovaciu, ale hudbu so zlozitejsimi skladbami, rytmom, melodiami......... instrumentalnu vyzretost......pestrost atd.

Pre mna je progres z asi 30% v podstate to co som vyssie spomenul a zo 70% to, ze hudba ma nenudi ani pri 1000om vypocuti a dokazem v nej vzdy najst nieco, preco si ju znova a znova vypocut.      Zdravíčko
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #187 kedy: 22. Jún , 2007, 12:56:30 »

Inac, vopred sorry za tazky OT, ale v sucasnosti dost vela pocuvam nemecku progrockovu kapelku RPWL. Su to tazki Floydisti, takmer vsade citit vplyv Pink Floyd, cituju cele pasaze a aj v textoch radi pripominaju tento svoj vzor:-) Ovela viac ako DT Žmurk Ktosi ich kdesi na nejakom ceskom fore trochu kritizoval, ze vseobecne ta nemecka mentalita sposobuje istu strojovost ich hudby. Mozno nieco na tom bude, ale mne sa zdaju byt celkom fajn...
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #188 kedy: 22. Jún , 2007, 13:04:58 »

No,Misko teda Ty si tvrdy orech. Lutujem kapely a ich CD.Musia mat trpezlivost,ked Ta "zlomia" až na 14-ty krat.Ešte že to ostatnym tak dlho netrva.  Bavím sa skvele
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #189 kedy: 22. Jún , 2007, 13:10:08 »

rudy a Misko - ved kazdy sme iny Žmurk Ja som sice hltal Floydov aj Yes uz ako 12-13 rocny, ale tiez som mal s niektorymi kompoziciami problemy a nedali sa zhltnut na prve, ci druhe pocutie...Holt progrock je progrock Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #190 kedy: 22. Jún , 2007, 13:14:02 »

rudy a Misko - ved kazdy sme iny Žmurk Ja som sice hltal Floydov aj Yes uz ako 12-13 rocny, ale tiez som mal s niektorymi kompoziciami problemy a nedali sa zhltnut na prve, ci druhe pocutie...Holt progrock je progrock Nechajte ma vydýchať
Hudba Pink Floyd nie je pre 12-ročne deťurence. Na zdravie!
Zaznamenané
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #191 kedy: 22. Jún , 2007, 13:16:53 »

Mne sa taketo nieco stalo s albumom Close to the edge od Yes. Ked som ho pocul prvy raz tak som to vypol. Potom som si to pustil asi o tri roky a padol na rit ake je to skvele.

DT: ja sa budem asi tiez opakovat. Su to skveli muzikanti, ktori na svojich nastrojoch vedia vynikajuco hrat. Ich hudba je mozno kvalitna...ALE co mne na nej prekaza, je jej strasna sterilnost a strojovost. A k spevu sa nevyjadrujem. Popiskujem si
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #192 kedy: 22. Jún , 2007, 13:18:23 »

Hudba Pink Floyd nie je pre 12-ročne deťurence. Na zdravie!
.. to som asi nejaka vynimka:-) Mna to vzalo poriadne, dokonca musim povedat, ze pri pocuvani som mal take zvlastne pocity a predstavy, akosi mi to otvaralo fantaziu, celkovo som bol schopny inak vnimat svet okolo seba, zrazu sa mi zdali aj obycajne veci ovela poetickejsie...rad si na to spominam...inac, mozno aj prave preto to volaju psycedelic effect rock...
V hlave sa mi rodili cele "videoklipy" k hudbe, ktoru som prave pocuval. To uz tato odpadova pop-kultura nedokaze vyvolat Na zdravie!
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #193 kedy: 22. Jún , 2007, 13:20:32 »

Tie pocity a vidiny som mal aj ja.Ale ked som bol poriadne zhuleny.  ha ha ha
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #194 kedy: 22. Jún , 2007, 13:21:29 »

rudy: ty si hulil, ked si mal 12 rokov???
Zaznamenané
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 102 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 22 otázok.