Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 08:48:50
Strán: 1 ... 69 70 [71] 72 73 ... 102 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Dream Theater  (Prečítané 370014 krát)
0 užívateľov a 61 Hostí prehliada túto tému.
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #1050 kedy: 07. September , 2011, 21:01:07 »

Na januar 2012 bolo ohlasene europske turne DT, predkapela bude Periphery a budu aj vo Viedni.

kurnik to by som zasiel  Na zdravie!
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #1051 kedy: 07. September , 2011, 23:15:55 »

tie dlhe veci by som privital skor v tom staroartrock duchu, kedy sa vyrazne neodbaca od temy, ale sa napadito variuje a graduje nejaka seria motivov - tu mi topride vsetko prilis zrovnane do jednej lajny takpovediac - ziadne ostre hrany ani hlbky, ani vrcholy. to je taky pocit po viacerych vypocutiach
Toto si velmi velmi dobre vystihol.

mali by si dat tak 5 rocnu tvorivu pauzu...potom by mozno splodili nieco, co fakt bude stat za to, tie posledne dosky mi pridu ako narychlo pozliepane napady
Ty by si si dal 5 rocnu pauzu, keby ti na koncerty chodili tisicky fanusikov a drviva vacsina z nich by ti vypisovala, ze ste uplne ppci?   Zdravíčko
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1052 kedy: 07. September , 2011, 23:28:03 »

Ty by si si dal 5 rocnu pauzu, keby ti na koncerty chodili tisicky fanusikov a drviva vacsina z nich by ti vypisovala, ze ste uplne ppci?   Zdravíčko
vsak nech koncertuju, ked mohla mat metallica vyse 2rokov trvajuce turne, ci kolko, tak mozu mat oni..len by nezaskodili, keby vypadli z tej sablony  1/2rok turne - album, dalsie cca 1/2 rocne turne, dalsi album...
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #1053 kedy: 07. September , 2011, 23:31:58 »

Musim povedat, ze ako som uz nad DT cim dalej tym viac lamal palicu, tak som ostal tentokrat velmi prijemne prekvapeny. Je to ale velmi nepristupny album. Prvych 5-6 posluchov som vobec netusil, preco ten dlhocizny chaos pocuvam. Potom sa to trochu opocuva a clovek sa v tom zacina orientovat a nie je pretazeny tym obrovskym mnozstvom napadov. Pride mi to ako keby natocili Train of Thought (co do dlzky skladieb a toho, ze sa vyrazne priklonili k jednej strane svojej tvorby - na ToT tej tvrdsej a strukturovanejsej), ale tento krat sa presunuli na tu opacnu stranu - melodicku, komplexnu a "progresivnu".
Kazdopadne celkom zaujimave mi pride to, ze ani nemam dojem, ze pocuvam nejake jednotlive pesnicky/skladby. V ramci jednej skladby su niekedy spievane casti oddelene aj 2-3 minutami 15tich instrumentalnych pasazi a to sa potom o nejake pesnickovej strukturovanosti velmi neda hovorit. Je to proste 70 minutovy natlakovany prud komplexnej hudby a miestami prijemneho a miestami otrasneho spevu.   ?§!.

Ale tak dost bolo racionalneho analyzovania. Pre mna zatial prekvapenie roku a tym aj skoncim.    Zdravíčko
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #1054 kedy: 12. September , 2011, 12:31:02 »

Pred desiatimi rokmi (11.9. 2001) vysiel live album DT s tymto obalom (ktory bol skoro okamzite stiahnuty z predaja):

Celkom dobra nahoda.

Este sialenejsi album mali tyto typci :

http://www.snopes.com/rumors/thecoup.asp

A zaroven v tento den vysiel aj albu od Slayer - God hates us all  Ja som čert..
« Posledná zmena: 12. September , 2011, 12:33:07 od Semish » Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #1055 kedy: 12. September , 2011, 12:34:06 »

to nestiahli koli new yourku... jedine koli dizajnu  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Im a little princess
MiracleMan
stály hosť
Príspevkov: 1292

« Odpoveď #1056 kedy: 12. September , 2011, 14:22:17 »

ajajaj,

a mame to tu, burliva debata na portnoyovom fore, ktoru podnietil nas stary znamy thiago, coverista DT skladieb svojim nazorom, na ktory zareagoval samotny portnoy...musim priznat, niektore momenty novych skladieb mi pripominali Images and Words (niektore inst. casti Octavarium), ale do nejakych podrobnosti ako Thiago som to neriesil...ci uz Lost not forgotten kus Under a glass moon, This is the life - Another Day, OTBOA - Pull Me Under atd; Thiago to rozpitval do detailov, a to takych, ze nove skladby podla neho vychadzaju zo sablony skladieb Images and Words...

http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150771825130184

http://www.mikeportnoy.com/forum/m2666577-p100.aspx

Zaznamenané

fataljoe
stály hosť
Príspevkov: 756

"skill comes first"

« Odpoveď #1057 kedy: 12. September , 2011, 14:35:31 »

ajajaj,

a mame to tu, burliva debata na portnoyovom fore, ktoru podnietil nas stary znamy thiago, coverista DT skladieb svojim nazorom, na ktory zareagoval samotny portnoy...musim priznat, niektore momenty novych skladieb mi pripominali Images and Words (niektore inst. casti Octavarium), ale do nejakych podrobnosti ako Thiago som to neriesil...ci uz Lost not forgotten kus Under a glass moon, This is the life - Another Day, OTBOA - Pull Me Under atd; Thiago to rozpitval do detailov, a to takych, ze nove skladby podla neho vychadzaju zo sablony skladieb Images and Words...

http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150771825130184

http://www.mikeportnoy.com/forum/m2666577-p100.aspx

a co na to portnoy? ja to tam nejak nemozem najst
« Posledná zmena: 12. September , 2011, 14:35:51 od fataljoe » Zaznamenané

Not everyone likes METAL....  FUCK THEM!!!!
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #1058 kedy: 12. September , 2011, 14:37:20 »

Bavím sa skvele

Taki "muzikanti" - kok*ti doslova.  Bavím sa skvele Spekulanti... sak pocuvam a neriesim... este aj v muzike kauzy riesit. ach jaj...
Zaznamenané

MiracleMan
stály hosť

« Odpoveď #1059 kedy: 12. September , 2011, 14:44:42 »

tak to je len jeho nazor, a ze to az tak prerastlo, to mozno nechcel ani on...portnoy prednedavnom pisal, ze sa ku albumu nevyjadri, no nedalo mu...
Zaznamenané

Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #1060 kedy: 12. September , 2011, 14:45:36 »

podla mna nikto z tvorcov si to ani nevsimol lebo uz roky tvoria pomerne rovnako... henten brazlican je uz tak prefetovany ze si uz asi mysli ze je on sam Dreamom Theatrom Bavím sa skvele
Zaznamenané

Im a little princess
MiracleMan
stály hosť

« Odpoveď #1061 kedy: 12. September , 2011, 14:47:36 »

podla mna nikto z tvorcov si to ani nevsimol lebo uz roky tvoria pomerne rovnako... henten brazlican je uz tak prefetovany ze si uz asi mysli ze je on sam Dreamom Theatrom Bavím sa skvele

mozno :D alebo chce portnoya do cover bandu  ha ha ha  zaujimave, ze co furt prispieva na JP fora,  paradoxne tam to nedal :D
Zaznamenané

MiracleMan
stály hosť

« Odpoveď #1062 kedy: 12. September , 2011, 14:48:42 »

a co na to portnoy? ja to tam nejak nemozem najst

Well done Thiago....great post and spot on!
I *immediately* noticed everything you wrote about upon my first listen...
and found it all incredibly strange...

If they are indeed intentional "nuggets", then I guess that's a pretty cool idea...
However, if they were desperate attempts of secretly re-writing the past...hmm, maybe not so much...
I guess only they will know the real reason for it....
Zaznamenané

bubucci
pravidelný návštevník
Príspevkov: 427

« Odpoveď #1063 kedy: 12. September , 2011, 16:16:32 »

Tak ty vlivy tam jde slyset, ale ze by sa to moselo takto dramatizovat  Nezahrávaj sa Portnoy taky neni nadseny, ze se album povedlo i bez neho, ale nemoze naplnu hubu rict, ze ho to sere  Bavím sa skvele
Zaznamenané

negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
Misko
miestny štamgast

« Odpoveď #1064 kedy: 12. September , 2011, 22:26:15 »

Portnoy taky neni nadseny, ze se album povedlo i bez neho
A este k tomu ako. Jemu musi ist podla mna explodovat ta namodrala gebula.  Som frajer
Zaznamenané
Strán: 1 ... 69 70 [71] 72 73 ... 102 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 23 otázok.