Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
30. November , 2024, 08:25:45
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: najvacsi sustain  (Prečítané 17227 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #15 kedy: 10. Apríl , 2006, 10:53:22 »

Priamo nie, ale snima rezonovanie strun, ktore zavisi prave od rezonancie dreva, kvality hardwareu a inych veci. Prikladom vplyvu dreva na zvuk je ked das k sebe dve rovnake gitary s rovnakou elektronikou, rovnako nastavene aj s rovnakymi strunami. Preco v nich su zvacsa zvukove rozdiely, casto uplne zasadne? Iba kvoli drevu.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Hosť
« Odpoveď #16 kedy: 10. Apríl , 2006, 11:06:12 »

Dobre.Ukončime tuto kratku debatu vetou:VŠETKO SUVISI SO VŠETKYM!
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #17 kedy: 10. Apríl , 2006, 11:10:21 »

jo a všetko to ešte súvisí so mnou:evil:
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #18 kedy: 10. Apríl , 2006, 11:17:06 »

Huh!Huh!Huh!Huh!??
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #19 kedy: 10. Apríl , 2006, 13:43:17 »

rudy napísal:
Citácia
Signal z el. gitary je el.zaležitost/magnet,cievka,indukcia,kmitanie struny.ktore ovplyvnuje mag. pole atd./.Drevo je nevodič.Tak ako?

Rudy, myslis, ze ked natiahnes struny na krk od krompaca a das tam snimac, bude to hrat ako gibson? Asi tazko. ha ha ha
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #20 kedy: 10. Apríl , 2006, 13:50:36 »

To telo kmita svojim sposobom rovnako ako struna, co zrejme ovplyvuje jej kmitanie, taka spatna vazba :) S tym, ze kazde drevo kmita inak na roznych frekvenciach a preto tam maju taky vplyv materialy.
Zaznamenané

kuko
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 72

« Odpoveď #21 kedy: 10. Apríl , 2006, 15:43:47 »

hmmm, aky sustain by mala taka gitara, ktora by bola cela odliata zo skla, vratene kobylky a nulteho prazca?...
ak sa ma jednat cisto len o sustain...
Zaznamenané

...a odlož si lož...
hopík
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« Odpoveď #22 kedy: 10. Apríl , 2006, 17:11:09 »

Ked urobis 3 rovnake gitary z jednej dosky rovnako lepene, a urobis k tomu absolutne totožne krky, zase z jednej dosky, das tam rovnake hmatniky zas napilene z jednej dosky, osadis ich rovnakym hw, a snimacmi jedneho typu, rovnako tie gitary nastavíš, aj tak bude kazda inac zniet. Nemali by tam byt velke odchylky ale budu.
Najlepsi sustain bude vtedy ak bude pouzite rezonancne drevo/ javor/, tak na hmatník, krk a telo by malo byt tažké z husteho tvrdeho dreva/jaseň,javor atd. Krk by mal byt priebezny, na nom osadené snímače a kobylka, a prilepene casti tela.
Ale ak budu struny daleko od hmatnika /zle nastavenie/ mozes mat drevo ake chces a gitara sa ti neozve. Najvacsia dlzka struny kmita pri hmatníku a to sa potom prenasa cez krk na telo tak isto aj z kobylky , ktora je najlepsie pevna zo strunami cez telo.
Aj gitara z perfektneho dreva, zle vyladena sustani sa stratí.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #23 kedy: 10. Apríl , 2006, 17:11:55 »

Dr.karpatske horke:Nepochopil si o čo išlo v debate.Martinml pochopil.A krompač nema krk,ale ručku alebo nasadu.Možeš vyskušat ako to bude hrat.Potom niečo o tom napiš.A vobec nechcem vyvracat vplyv dreva na zvuk a sust.Len som chcel troška o tom debatnut,vzhladom na to čo som uviedol/plexi.,hlinik/.

Naposledy upravil rudy, : 10.04.2006 o 18:33

Naposledy upravil rudy, : 10.04.2006 o 18:54
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #24 kedy: 11. Apríl , 2006, 08:36:54 »

dr.karpathorky napísal:
Citácia
rudy napísal:
Citácia
Signal z el. gitary je el.zaležitost/magnet,cievka,indukcia,kmitanie struny.ktore ovplyvnuje mag. pole atd./.Drevo je nevodič.Tak ako?

Rudy, myslis, ze ked natiahnes struny na krk od krompaca a das tam snimac, bude to hrat ako gibson? Asi tazko. ha ha ha

rudy napísal:
Citácia
Dr.karpatske horke:Nepochopil si o čo išlo v debate.Martinml pochopil.A krompač nema krk,ale ručku alebo nasadu.Možeš vyskušat ako to bude hrat.Potom niečo o tom napiš.A vobec nechcem vyvracat vplyv dreva na zvuk a sust.Len som chcel troška o tom debatnut,vzhladom na to čo som uviedol/plexi.,hlinik/.

Rudy, myslim ze viem o co ide v tejto debate, ale pokial som ta nejako vyviedol z miery prepac. :unsure:
Za tu nasadu mi bude hadam odpustene. :silly:

Mal som na test dve gitary od Z.Vavrusu z jednej dosky (jedna moja, jedna DusanUK). Gitary boli totozne, ale hrali odlisne. Taktiez som si skusil dat strunu na kus dosky a dat tam snimac, hrat to hralo, ale nahovno (mimochodom mam vychodenu elektriku, takze elektromagnetizmus a vztah struny-snimac mi vysvetlovat nemusis a viem o co ide).
MartinLM to napisal velmi pekne: \"To telo kmita svojim sposobom rovnako ako struna, co zrejme ovplyvuje jej kmitanie, taka spatna vazba  S tym, ze kazde drevo kmita inak na roznych frekvenciach a preto tam maju taky vplyv materialy. \"
Tento nazor zdielam aj ja.

Naposledy upravil dr.karpathorky, : 11.04.2006 o 09:37
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 11. Apríl , 2006, 08:53:45 »

Dobre DR.Forum nie je o tom,aby sme sa hadali alebo zosmiešnovali,ale sa vyjadrili k danej teme.Ak tomu sust.Myslim si,že tak isto je doležity material kobylky ,strunika,/prip. tremola/,ktore prenašaju rezon. na strunu a tym ju vlastne v kmit.podporuju.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #26 kedy: 11. Apríl , 2006, 10:22:43 »

rudy napísal:
Citácia
Dobre DR.Forum nie je o tom,aby sme sa hadali alebo zosmiešnovali,ale sa vyjadrili k danej teme.Ak tomu sust.Myslim si,že tak isto je doležity material kobylky ,strunika,/prip. tremola/,ktore prenašaju rezon. na strunu a tym ju vlastne v kmit.podporuju.

Jasnacka, na toto forum Gitaristi nesluzi. Žmurk

A k danej teme som sa uz vyjadril davnejsie: Popiskujem si
dr.karpathorky napísal:
Citácia
Extra-kvalitne drevo (je skoro jedno ktore si vyberies), pevna kobylka, lepeny/priebezny krk, slabucke snimace a daleko od strun, extra-hruby krk, ....... a kopec inych overenych veci urcite prispeje ku kvalitnemu sustainu.
Ale podla informacii ktore mam, tak Kamil Greben urobil strat s tremolom, ktory mal dlhsi sustain ako LesPaul.
Takze z toho vypliva, ze nie je ziaden recept. Popiskujem si

Existuje vela veci, ktore prispeju ku kvalitnemu sustainu, ale pomerne vsetky tu uz boli spomenute.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #27 kedy: 11. Apríl , 2006, 10:30:26 »

Materiál kobylky musí byť dôležitý (tiež rezonujúci), aby poriadne preniesol kmitanie struny na telo gitary.
Zaznamenané

guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #28 kedy: 11. Apríl , 2006, 10:44:50 »

tak trochu som si pomýlil tému tak opravujem:

perpetum mobile v sustaine...pekná kravina od čoho sú gitaristi....Výroba gitary nie je až tak zložitý proces, ale občas môže byť nepredvídatežný takže dať si urobiť gitaru s čo najlepším sustainom...Jasne ako zaky spomenul priebežný krk a správne materiály, ale ani to nemusí byť záruka že to bude o tom sustaine teda hlavne....Sustain má vačšinou každá gitara a a môže to byť práve aj taká čo napr. nedladí najlepšie....Takže mám pocit že je to už moc špekulatívne ponímanie veci, ja osobne som za experimentovanie a rád skúšam slovenské dreviny a gitari hrali super aj s gaštanovým telom....Žmurk
Zaznamenané

tatko fóra
kuko
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 72

« Odpoveď #29 kedy: 11. Apríl , 2006, 11:16:33 »

hopik  suhlasim, pretoze ani drvo z jednej dosky nie je uz to iste, pretoze nezozenies ani na jednu dosku taku aby mala po celom svojom objeme vlakna rovnako rozlozene, a tym padom uz ani dve tela alebo dva krky z jednej dosky vyrobene uz nie su rovnake a nemozu zniet rovnako...  B)
Zaznamenané

...a odlož si lož...
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.062 sekund, 22 otázok.