Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
30. November , 2024, 13:48:05
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: najvacsi sustain  (Prečítané 17299 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 11. Apríl , 2006, 14:57:00 »

rudy napísal:
Citácia
....Myslim si,že tak isto je doležity material kobylky ,strunika,/prip. tremola/,ktore prenašaju rezon. na strunu a tym ju vlastne v kmit.podporuju.

Uplne jasna vec. Na tom stroskotavalo 99% Jolan, ze mali chatrne do dreva nezapustene kobylky. nemali ziadny sustain, ziadny zvuk. Vymena kobylky = 100% lepsi nastroj (pri tych Jolanach).

Obecne to asi naozaj taky byva, ze lepeny alebo durch krk \"by mal\" davat lepsi sustain ako aj pevna kobylka \"by mala\" davat lespi sustain, ako tremolo. Ale ako uz aj ostatni pisali, existuju aj gitary s floyd rose a srobovanym krkom s vynikajucim sustainom...

Moj naozor je, ze ked sa nic neojebe a pouziju s kvalitne na gitaru oskusane materialy (jasen, jelsa, mahagon, lipa...), rastene v dobrej lokalite a kvalitne vysusene, ked sa pouzije kvalitny HW a dobre sa to spravi, MUSI to mat dobry sustain aj zvuk.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #31 kedy: 11. Apríl , 2006, 15:25:52 »

A čo tie plexi ,akrylatky,Parker Fly,atd?
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #32 kedy: 11. Apríl , 2006, 15:29:55 »

Nepoznam nikoho, kto by take nieco vlastnil.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #33 kedy: 11. Apríl , 2006, 17:16:59 »

rudy napísal:
Citácia
A čo tie plexi ,akrylatky,Parker Fly,atd?

Ked som bol na vystave vo Frankfurte asi v roku 1997, strasne vela neznamych firiem vystavovalo gitary z uhlikovych laminatov. Ich spolocnym specifikom bolo, ze boli strasne lahke, jedinu vahu im robil osadeny HW, cize tak ani nie kilo. A vsetky mali neskutocne dlhy sustain. Cize z toho vidno, ze da sa to aj bez dreva.

Ale bude to este citlivejsie na unifikovanost, ako simulacie aparatov. Si tak predstavujem, ze tie gitary budu naozaj na 100% jedna jak druha, predvidatelne spravanie, cize rychlo sa to prezere. A ak by sme spravili anketu, ze aku si praju ludia gitaru, ci drevenu alebo laminatovu, tak vieme, aky je vysledok. A to potvrdzuje aj prax - tie laminatove gitary som uz od tej vystavy nevidel ani len na obrazku.

Parker je ale nieco ine. Ja som kedysi cital nejaky divne prelozeny clanok v Muzikuse a mam pocit, ze tam je dreva dost a iba sa tam kombinuje aj technologia uhlikovych vlakien, ci nie ? Neviem, moc to nesledujem - vyskytuju sa tie Fly gitary ? Alebo maju Parker aj nejake ine modely ? Co to stoji nove a za co sa to asi predava z druhej ruky ?
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #34 kedy: 11. Apríl , 2006, 17:28:01 »

Rastis:Tie gitary nevidno,lebo vyroba je draha/uhlik.vlakna atd./.Drevo je na vyrobu gitary stale najlacnejši material.Parker je z dreva/smrek/ potiahnuty nejakzm tym sairajtom.Hmatnik su uhlik. vlakna.Ako si spravne napisal:Ide to aj bez dreva.To bola pointa debaty.

Naposledy upravil rudy, : 11.04.2006 o 18:32
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 11. Apríl , 2006, 17:42:23 »

rudy napísal:
Citácia
...Ako si spravne napisal:Ide to aj bez dreva.To bola pointa debaty...

Moja pointa spocivala v tom, ze kto chce hrat na nedrevenej gitare ?
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #36 kedy: 11. Apríl , 2006, 17:52:54 »

JA by som to velmi rad vyskušal.Mat 2500-5000 dolačov na parker tak ano.Gitarista Guano Apes, git.Davida Bowie na tom hrali a zvuk sa mi velmi pačil./mam koncert.zaznam./
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 11. Apríl , 2006, 17:56:48 »

rudy napísal:
Citácia
JA by som to velmi rad vyskušal.Mat 2500-5000 dolačov na parker tak ano.Gitarista Guano Apes, git.Davida Bowie na tom hrali a zvuk sa mi velmi pačil./mam koncert.zaznam./

Parker tam v tom Frankfurte mali iba za vitrinkou, ale to co som pisal o tych lahuckych uhlikovych gitarach, tak tych tam bolo velmi vela a ani neboli nikjak drahe. Drzal som ich v ruke ale od 15-tich mne neznamych firiem. Mali tam dokonca jednu taku, ze z uhliku bola uplne komplet, jeden kus, vcetne prazcov. A bola bez vyztuze. A drncali jej przce a neslo to poriadne zostelovat. No trapas skratka :)
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #38 kedy: 11. Apríl , 2006, 19:46:15 »

www.basslab.de  Žmurk

Rozne nedrevene materialy nie su ziadnou novinkou. Pripomeniem legendarny Steinberger, stale vysoko cenny... Takisto Kramery s aluminiovymi krkmi.
Co sa tyka modernejsich nastrojov, tak ma napada Cort Curbow a tri rady Ibanezov Ergodyne (EDA, EDB, EDC). Vsetky slsuen nastroje ze velmi zaujimave ceny. Telo bolo z nejakeho plastu Luthite.
Grafitove krky su vo svete basgitar uplne bezne - vyraba ich viac firiem - Status, Zon, Modulus, Moses. Vyrabaju ich pre svoje nastroje, ale aj ako \"standartne\" na upgrade pre Federy, Musicmany...
Status vyraba nastroje ktore maju pribezny grafitovy krk a ich topmodel nema ani gram dreva - grafit + nejaky kompozit a vysledok je skvely. Ludia su z tych nastrojov nadseni. Vyrobky firmy Modulus a Zon myslim tiez netreba komentovat.

Naposledy upravil magez, : 11.04.2006 o 20:49
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #39 kedy: 11. Apríl , 2006, 23:27:20 »

Tiež mám pocit, že sa nevyrábajú len preto, lebo po takých drahých nástrojoch nie je dopyt. Inak by som kžudne takú zobral, ak by hrala dobre. Je ale otázne, či to má drevený gitarový charakter, alebo už ten zvuk zneje inak. Nikdy som takú nepočul.
Zaznamenané

rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #40 kedy: 12. Apríl , 2006, 06:34:58 »

na parkre fly sa dávajú myslím vežmi silné snímače, môžeme len hádať prečo. a prečo sa vlastne robia gitary z kompozitov? ja si myslím, že v neposlednom rade pre ich vežmi nízku váhu. potom pre image, potom pre \"iný\" zvuk, aj keď som ešte na žiadnej nehral a nakoniec pre ich trvanlivosť, kompozity znesú viac ako drevo... ale určite hrajú a dobre, o tom niet pochýb. to, či je ten tón drevený aleb onie je podža mňa mimo, elbo málokto si asi kúpi kompozitnú gitaru pre drevený tón.
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #41 kedy: 06. Máj , 2010, 18:17:28 »

zahram ton na B strune napr. 17 prazec  - ton zdochne, rozpadne sa... zahram ten isty ton na E strune (12 prazec) a vsetko fasa. je problem v gitare alebo to robi dohmat alebo co..?
Zaznamenané
kominak
nováčik
*
Príspevkov: 46

« Odpoveď #42 kedy: 06. Máj , 2010, 20:42:17 »

Hm, ja stale nerozumiem naco je dobry taky dlhokansky sustain. Mam strat od kamila grebena a ten ma viac sustainu ako som hocikedy potreboval. To akoze  chces udriet akord a potom k nemu odspievat celu slohu? Daj priklad nejakej pesnicky, kde sa taky sustain vyuziva.

Na druhej strane mam pocit, ze sustain si do urcitej miery odporuje s dynamikou - opravte ma, ak sa mylim.  Gitara pouzitim niektorych tazkych driev moze ziskat dlhy sustain (napr. PRS  myslim mal zopar modelov s cisto palisandrovymi alebo ebenovymi krkmi), ale na to, aby si ju rozozvucal sa do nej musis prilis opriet. Nevraviac o tom, ze ti remen pocas koncertu vyryje ryhu do pleca...
Sustain je pre mna len jedna z vlastnosti dobrej gitary. Nestaci to samo o sebe, aby som bol s gitarou spokojny.

Ale chcel si priklad: cisto ebenova gitara vyrezana cela z 1 kusa dreva (telo spolu s krkom). Tvar gibson explorer (ano, tvar  ovplyvnuje sustain...)
Priprav si vela $$$ Ja som čert..
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #43 kedy: 06. Máj , 2010, 21:01:36 »

to reagujes na moju otazku ci len tak vseobecne?
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #44 kedy: 06. Máj , 2010, 21:13:05 »

zahram ton na B strune napr. 17 prazec  - ton zdochne, rozpadne sa... zahram ten isty ton na E strune (12 prazec) a vsetko fasa. je problem v gitare alebo to robi dohmat alebo co..?

tomu sa hovori vlky... mas hluchu gitaru :)
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.106 sekund, 23 otázok.