Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
29. November , 2024, 06:41:57
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: vymena lad. mechaniky  (Prečítané 11967 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #30 kedy: 12. November , 2007, 16:20:29 »

diky, kuknem to cosi na strat, lebo co som pozeral schaller,sperzel ci gotoh vsetky stoja okolo 1500-2000 co sa mi zda za mechaniku celkom dost.
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
floydak
pravidelný návštevník

« Odpoveď #31 kedy: 12. November , 2007, 16:44:41 »

nooo tak som sa rozhodol asi pre nezamykacie gotoh 160/kus + este k tomu TREM-NUT nultý pražec STRAT za 275 takze to vyde 1235. to sa da
Zaznamenané

matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #32 kedy: 12. November , 2007, 18:29:56 »

ja mam gotoh uzamykaciu 282/ks na squiere. je to poriadna vec ako ma byt.
srali ma tam tie shitne mechaniky tak som dal radsej nieco poriadne.

Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #33 kedy: 12. November , 2007, 18:46:01 »

s tymi gotohackym obycajnymi mam aj ja dobre skusenosti
Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník

« Odpoveď #34 kedy: 12. November , 2007, 18:53:51 »

presne som rozmyslal medzi tymi gototh uzamykacimi a tymyto obyc., ale...asi dam na tie obyc.  Popiskujem si
je tam 600Sk rozdiel
« Posledná zmena: 12. November , 2007, 18:54:07 od floydak » Zaznamenané

matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #35 kedy: 12. November , 2007, 21:37:46 »

presne tak 600 Sk (to v piatok na pivo dokaze padnut kedy kdy  Na zdravie! ),
ja keby som tu squier nahodou predal  To co bolo? červená-von , tak iba so starou mechanikou  Nezahrávaj sa a zamykacie by mi ostali v talone Som frajer
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #36 kedy: 23. Apríl , 2009, 06:33:40 »

Chcem sa opýtať na Vaše praktické skúsenosti s uzamykacími mechanikami. Oplatí sa do toho ísť? Nie je to len pohodlnosť pri výmene strún? Držia lepšie ladenie? Nemá na to väčší vplyv nultý pražec? Dík za info. Zdravíčko
« Posledná zmena: 23. Apríl , 2009, 06:34:16 od arnysimilar » Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #37 kedy: 23. Apríl , 2009, 09:42:10 »

je to predovsetkym pohodlnost pri vymene strun. na drzanie ladenia ma najvacsi vplyv nulty prazec.
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 23. Apríl , 2009, 12:09:20 »

Zamykacie lepšie držia ladenie. Na nezamykacych sa struna povoluje na namotanych zavitoch pripadne pri nekvalitnych mech. sa mech. povoluje. . Nulty pražec nema mat čo vplyv na "držanie ladenia" pokial su dobre urobene dražky tj. napr. do uzkych dražok nenarveš 13-ky struny,ktore su tam prakticky zaseknute. Struna sa musi v dražke "pohybovat".  Do dražok je dobré dat troška vazeliny. A aj na zražač strun./ odkukane od fg/ Na zdravie!  Pri systeme zamkov na nultom pražci je to samozrejme inač. A samozrejme pre ladenie je dôležita  kvalita strún.
« Posledná zmena: 23. Apríl , 2009, 12:19:30 od udry » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #39 kedy: 23. Apríl , 2009, 12:20:52 »

... Nulty pražec nema mat čo vplyv na "držanie ladenia" pokial su dobre urobene dražky...

cize pokial nie su dobre urobene, ma vplyv, nie ? zle drazky su uplne bezne aj na lacnejsich USA gitarach. samozrejme material nulteho prazcu - pokial je makky, struna sa v nom nebude klzat. kostenne prazce sa dnes uz nevyskytuju a synteticke nahrazky kosti sa vyskytuju na drahsich gitarach... vychadza mi, ze nulty prazec ma co mat vplyv na drzanie ladenia.

pokial sa struna namota pekne a nie na zbytocne vela zavitov, je v ramci drzania ladenia dost jedno, ci je mechanika zamykacia alebo nie.  ano - vela ludi si mota struny prasacky a tak im potom ladenie aj drzi...
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #40 kedy: 23. Apríl , 2009, 12:29:44 »

cize pokial nie su dobre urobene, ma vplyv, nie ? zle drazky su uplne bezne aj na lacnejsich USA gitarach. samozrejme material nulteho prazcu - pokial je makky, struna sa v nom nebude klzat. kostenne prazce sa dnes uz nevyskytuju a synteticke nahrazky kosti sa vyskytuju na drahsich gitarach... vychadza mi, ze nulty prazec ma co mat vplyv na drzanie ladenia.

pokial sa struna namota pekne a nie na zbytocne vela zavitov, je v ramci drzania ladenia dost jedno, ci je mechanika zamykacia alebo nie.  ano - vela ludi si mota struny prasacky a tak im potom ladenie aj drzi...
Nulty pražec,pokial z vyroby nevyhovuje napr. hrubke strun treba upravit. Mechanika-prave na tych namotanych zavitoch sa struna "zoslabuje a povoluje". Ja som napisal svoje, Ty si napisal svoje.  Nemam zaujem zas debatovat o "prekrucačkach". Končim.
« Posledná zmena: 23. Apríl , 2009, 12:31:27 od udry » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #41 kedy: 23. Apríl , 2009, 14:26:38 »

Nulty pražec,pokial z vyroby nevyhovuje napr. hrubke strun treba upravit. Mechanika-prave na tych namotanych zavitoch sa struna "zoslabuje a povoluje". Ja som napisal svoje, Ty si napisal svoje.  Nemam zaujem zas debatovat o "prekrucačkach". Končim.
ja mam skor skusenost, ze aj na lacnych gitarach s lacnymi mechanikami viac sposobuje problemy nekvalitny nulty prazec (makky material, hrube struny do neho vryju drazky, na ktorych struna zadrhava..)..

pokial je nulak v poriadku (hladke, pripadne premazane drazky - vazelina, osvedcilo sa aj nastruhat tuhu z ceruzky do drazky) a zamykacie mechaniky nemam, ale su aspon spolahlive, ale aj tak chcem aby mi drzalo ladenie ako hluchy dvere, tak mozu pomoct tieto tri zasady, ktore pri vymene strun dodrziavam a zatial sa nikto nestazoval:

- uhladne navinut struny, zavit vedla zavitu a na koliku navijat v smere zhora nadol (alebo smerom ku hlave). (toto je alfa a omega uspechu, struny poprekrucane cez seba na koliku nebudu stabilne drzat ladenie ani za pana..)

- pri neovinutych strunach namotat tolko zavintov, aby ked sa zavity utiahnut, tak "zamknu" koniec struny v dierke kolika (indikuje to fakt, ze sa ten koniec akoby mierne dvihne, resp ohne pod tlakom navinutych zavitov struny). ono je to babracka hlavne s tenkymi strunami (tam to vychadza orientacne okolo 8 zavitov na koliku pri 9-tkovom ecku), cim hrubsia struna tym menej zavitov samozrejme. pri ovijanych strunach tolko zavitov netreba, kedze maju drsny povrch, ktory neklze po hranach v dierke koliku. samozrejmostou stale zostava namotat zavity pekne vedla seba. (videl som uz kadejake prasaciny - napr nieco co sa podobalo na namornicky uzol s hrubym Eckom - x-krat cez seba hakybaky pomotana struna..a potom sa cuduj, ze to nedrzi ladenie).

- po namotani strun na kolik a po pribliznom naladeni struny niekolkokrat ponatahovat, ako pri strelbe s lukom, aby sa zavity na kolikoch utiahli a nepovolovali. s citom, aby struna neprdla.

komu po takomto postupe budu povolovat struny, tak.... tak nieco robi zle, alebo ma nejake vyhrkane mechaniky z roku pat alebo ma blby nulak. ale naozaj som s tymto postupom nepozoroval ziadne povolovanie strun..
Zaznamenané
hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #42 kedy: 24. Apríl , 2009, 11:58:18 »

ja mam skor skusenost, ze aj na lacnych gitarach s lacnymi mechanikami viac sposobuje problemy nekvalitny nulty prazec (makky material, hrube struny do neho vryju drazky, na ktorych struna zadrhava..)..

pokial je nulak v poriadku (hladke, pripadne premazane drazky - vazelina, osvedcilo sa aj nastruhat tuhu z ceruzky do drazky) a zamykacie mechaniky nemam, ale su aspon spolahlive, ale aj tak chcem aby mi drzalo ladenie ako hluchy dvere, tak mozu pomoct tieto tri zasady, ktore pri vymene strun dodrziavam a zatial sa nikto nestazoval:

- uhladne navinut struny, zavit vedla zavitu a na koliku navijat v smere zhora nadol (alebo smerom ku hlave). (toto je alfa a omega uspechu, struny poprekrucane cez seba na koliku nebudu stabilne drzat ladenie ani za pana..)

- pri neovinutych strunach namotat tolko zavintov, aby ked sa zavity utiahnut, tak "zamknu" koniec struny v dierke kolika (indikuje to fakt, ze sa ten koniec akoby mierne dvihne, resp ohne pod tlakom navinutych zavitov struny). ono je to babracka hlavne s tenkymi strunami (tam to vychadza orientacne okolo 8 zavitov na koliku pri 9-tkovom ecku), cim hrubsia struna tym menej zavitov samozrejme. pri ovijanych strunach tolko zavitov netreba, kedze maju drsny povrch, ktory neklze po hranach v dierke koliku. samozrejmostou stale zostava namotat zavity pekne vedla seba. (videl som uz kadejake prasaciny - napr nieco co sa podobalo na namornicky uzol s hrubym Eckom - x-krat cez seba hakybaky pomotana struna..a potom sa cuduj, ze to nedrzi ladenie).

- po namotani strun na kolik a po pribliznom naladeni struny niekolkokrat ponatahovat, ako pri strelbe s lukom, aby sa zavity na kolikoch utiahli a nepovolovali. s citom, aby struna neprdla.

komu po takomto postupe budu povolovat struny, tak.... tak nieco robi zle, alebo ma nejake vyhrkane mechaniky z roku pat alebo ma blby nulak. ale naozaj som s tymto postupom nepozoroval ziadne povolovanie strun..
pekny navod  :) Na zdravie!
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
mesiah
pravidelný návštevník

« Odpoveď #43 kedy: 24. Apríl , 2009, 21:49:06 »

Presne ako písal štyrioči, dôležitý je nultý pražec. Ja mám na Squiere "nejaké" mechaniky, ale problém bol z mulťákom. Až po premazaní (pravidelne, grafit) som zistil, že mechanika drží jak čert. A len taká poznámka, kedysi neboli žiadne uzamykacie mechaniky, a kto hrá na gitaru viac ako rok, by si mal vedieť navinúť struny tak, ako sa patrí....
Zaznamenané

hate_me
pravidelný návštevník
Príspevkov: 590

« Odpoveď #44 kedy: 24. Apríl , 2009, 23:31:27 »

Presne ako písal štyrioči, dôležitý je nultý pražec. Ja mám na Squiere "nejaké" mechaniky, ale problém bol z mulťákom. Až po premazaní (pravidelne, grafit) som zistil, že mechanika drží jak čert. A len taká poznámka, kedysi neboli žiadne uzamykacie mechaniky, a kto hrá na gitaru viac ako rok, by si mal vedieť navinúť struny tak, ako sa patrí....
ja mam aj squierku a ziadne mazanie alebo take nieco... drzi to aj tak  Žmurk
Zaznamenané

... ale potom som mu pretiahol sestru a od vtedy sa na mna hnevá ...
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.052 sekund, 23 otázok.