Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 12:46:04
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: LUBO  (Prečítané 52441 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #30 kedy: 23. Apríl , 2005, 11:58:13 »

Je to celkom príjemné, len už niekožkokrát vymyslené, presne rovnaká téma aj postup akordov. Vytiahnutá melódia, čo si už niekde počul. :) Ale páči sa mi, že pracuješ a vôbec nevadí, že nie na gitare. Ja som teraz v štádiu vežkého cvičenia, tak išlo na čas bokom tvorenie, ale zas sa do toho pustím. :)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #31 kedy: 23. Apríl , 2005, 12:21:34 »

tato je podla mna najslabsia z tejto temy. respektive subjektu, aby sme si rozumeli :)
Zaznamenané

Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #32 kedy: 23. Apríl , 2005, 17:07:32 »

Hh Pitu divil by si sa je to dost primitivne to je pravda,ale zas nie uplne.Urcite si si vobec nevsimol ze to zacina v jednej tonine po par taktoch zmoduluje do inej potom sa za vrati.Najlepsia modulacia je vtedy ked si clovek ani nevsimne ze to zmodulovalo.Kto je manik modulator? :)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #33 kedy: 24. Apríl , 2005, 03:10:00 »

To je zaujímavé, ja som ti nepovedal, že to je primitívne, ale ty. :) Ja viem, že to zmodulovalo do inej tóniny a vrátilo sa naspäť, ale v modulácii nie je hlavná sila ani myšlienka tejto témy. O tej som práve písal, že nie je tvoja, ale je odpočutá. A harmonizácia je tiež podža šablóny. Sila v tej veci bude práve vtedy, keď to bude jednoduché na počúvanie a nikto to nebude brať ako prebraté a obohraté.
Zaznamenané

Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #34 kedy: 24. Apríl , 2005, 08:31:24 »

Vcera som bol na bluesovom koncerte :) Hrali klasicky blues. Bluesmani si s originalitou moc tazku hlavu nerobie :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #35 kedy: 24. Apríl , 2005, 12:36:43 »

Lubo - nemozes pouzivat univerzalne meritka na vsetko. Su veci, ako blues, ska atd. atd. kde pojem originalita vobec nepatri, ich sila je v inom... Naopak, su kapely, ktore sa tvaria ""progresivne"", hraju ""akademicky"" az ""kantorsky"", no nemaju originality ani stipku a prave u takychto kapiel by to mal byt naopak jeden z najdolezitejsich pojmov (hovorim o Dream Theatre - len tak naokraj)... Ale Tvoja ukazka sa mi celkom pozdava.
Zaznamenané
joe_yaanosheeck
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 83

« Odpoveď #36 kedy: 24. Apríl , 2005, 12:59:01 »

no ja by som snad zareagoval na to nelamanie si hlavy nad originalitou a neoriginalitou bluesmanov a nasledne aj jazzmanov,pretoze jazz a blues su uzko spate.Nie je problem na prvy posluch rozoznat LICKY od BB Kinga,nehovoriac o E.Claptonovi,alebo dalej do minulosti napriklad Robert Johnson a jeho hra.Ak to nestaci odporucam si vypocut ako originalne sa dokazu vysporiadat s neoriginalnou otrepanou blues 12 hraci ako Lee Ritenour,Pat Martino,Pat Metheny,George Benson,Al diMeola,Frank Gambale,negitaristi Kenny Garrett,Bob Berg,John Coltrane,Larry Goldings,ale aj z nasich Matus Jakabcic,Gabo Jonas a zabudol som samozrejme na cloveka,ktory bluesove napady prepasoval aj do tzv.'vaznej hudby'. Georga Gershwina a na dalsich veeeeelmi sa ospravedlnujem za to,ze som uplne mimo temy,ale jazz a blue su moje srdcove zalezitosti a musel som zareagovat
Zaznamenané
5o
pravidelný návštevník
Príspevkov: 747

« Odpoveď #37 kedy: 03. Jún , 2005, 11:37:34 »

rastis, nezachytil som na co reagujes ,ale s tvojimi hudobnymi nazormi vo velkej miere suhlasim.
Zaznamenané

Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60
Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #38 kedy: 22. Júl , 2005, 20:40:43 »

Takze Lubo tieto dni nahrava nejaku muzicku pre akychsi lyziarov na ich VHS ci DVD ci co... Pripajam par lo-fi foto z mojej navstevy. Lubo & Siso & mix & komp & rack Mesa Studio Pre, robeny tranzistorovy Marshall kopia koncak (?), 4x12"" bed.. bla bla bla Toto je rezia. Vyplety...
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #39 kedy: 23. Júl , 2005, 09:18:41 »

Pekne Ljubik, hadam das aj nejake tie ukazky. Tesim sa.
Zaznamenané
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #40 kedy: 25. Júl , 2005, 06:22:42 »

Hm cafte. No este treba dorobit jednu vec a bude. Len je to strasne na rychlo sola len tak improvizovane, takze aj dake chyby. Ale ked sa naserem este to prehram.
Zaznamenané

Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #41 kedy: 05. August , 2005, 07:11:27 »

Ocujte sluchovkari. Pripada vam tuna nieco falosne? Lebo rozmyslam ci to idem prehravat este raz. Mix si nevsimajte, je to len taka surovina. http://gitaristi.sk/files/lubo/solo.mp3
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #42 kedy: 05. August , 2005, 09:12:57 »

V prvych 6-tich sekundach sa mi zda byt trochu roztrasene vibrato. Ostatok v poho. Ale ber to len ako perfekcionizmus. :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #43 kedy: 10. August , 2005, 12:20:03 »

Citácia
Originally posted by Lubo ...Pripada vam tuna nieco falosne?...
nie
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #44 kedy: 10. August , 2005, 15:04:22 »

Asi by som to ešte prehral, záver je fajn, ale úvod sa mi až tak nepozdáva, hlavne prvé 2 dlhé tóny, medzi nimi zostupná melódia mi rytmicky až tak nereže a ten tretí vytiahnutý a stiahnutý sa mi moc nepáči, aj keď jeho záver naspäť vytiahnutý je ok. Ale je to len môj subjektívny pocit, sú to drobné detaily, záleží hlavne na tvojom pocite. Možno ale hneď ďalšia nahratá verzia by mi ulahodila.
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 23 otázok.