Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 23:53:03
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Spedloader tremolo  (Prečítané 2529 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
metalhead
pravidelný návštevník
Príspevkov: 459

« kedy: 18. Apríl , 2006, 18:31:32 »

Chcem sa spytat ci ma niekto nejake skusenosti s tymto FloydRose.idu tam nejake specialne struny alebo co a nieje potrebna ladiaca mechanika.vsimol som si ze gitky s tymto orig. tremolom su o dost lacnejsie (aspon myslym ze orig.) http://www.lidlmusic.sk/akcie.lxd?id=4 . Za rady dakujem
Zaznamenané

I hate commercion
metalhead
pravidelný návštevník

« Odpoveď #1 kedy: 18. Apríl , 2006, 19:04:30 »

prave som sa dozvedel ze je to najstabilnejsie tremolo na svete s najrychlejsou a najjednoduchsou vymenou strun
http://www.floydrose.com/speedloader.html .co vy nato??
Zaznamenané

I hate commercion
metalhead
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 18. Apríl , 2006, 19:31:38 »

Len sa mi nezda ze ho montuju na gitary za 20tis.
Ako dobre si pokecam aj sam so sebou:P
Zaznamenané

I hate commercion
izi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 163

« Odpoveď #3 kedy: 18. Apríl , 2006, 19:54:52 »

Ja si s tebou pokecam. Podla mna, inde asi nenachadzaju vyuzitie. Neviem ci by som sa vedel stotoznit s gitarou bez ladiacej mechaniky. Pripomina mi to pokusy gitar a bass bez hlav a tie sa mi veru nepacili. Je to taky hybrid.
Zaznamenané
metalhead
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 18. Apríl , 2006, 20:10:12 »

(obrazky sa stratili)
« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 10:23:48 od Martinlm » Zaznamenané

I hate commercion
metalhead
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 18. Apríl , 2006, 20:16:32 »

(obrazok sa stratil)
« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 01:55:16 od Martinlm » Zaznamenané

I hate commercion
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 18. Apríl , 2006, 20:34:25 »

neviem ako by som to podladil Beeee
Zaznamenané
metalhead
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 18. Apríl , 2006, 20:41:47 »

asi by si musel vymenit struny.ale dobry postreh
Zaznamenané

I hate commercion
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #8 kedy: 18. Apríl , 2006, 20:47:58 »

Obcas pride nejaka firma s niecim \"prevratnym\", ale aby sa to presadilo, muselo by to byt ovela lepsie, ako to povodne. Co si v tomto pripade myslim, ze az take zlepsenie do zivota tento system neprinesie, takze predpokladam, ze na vela gitarach to neuvidime a casom sa na to zase zabudne.

Velkym prielomom v tremolach bol Bigsbie system. Este ovela vacsim bol Fenderov dnes uz klasicky tremolo system. Potom vela vela rokov nic. Potom bola zasadna vec Floyd Rose a zamky. Odvtedy vidim uz len jeden malinky zlepsovacik a to su valceky miesto nulteho prazcu pre tych, co nechcu zamykat a zopar drobnych konstrukcnych vylepseni. Myslim, ze trh neciti potrebu nejakych noviniek v tremolo systemoch, ale uvidime...
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 18. Apríl , 2006, 20:52:45 »

ale sak toto je uz tiez dost stare sa mi zda
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #10 kedy: 18. Apríl , 2006, 21:15:13 »

zakky napísal:
Citácia
ale sak toto je uz tiez dost stare sa mi zda

A jak sa to rozsirilo ?
Zaznamenané
marianguitar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 382

« Odpoveď #11 kedy: 18. Jún , 2007, 16:48:01 »

Obcas pride nejaka firma s niecim \"prevratnym\", ale aby sa to presadilo, muselo by to byt ovela lepsie, ako to povodne. Co si v tomto pripade myslim, ze az take zlepsenie do zivota tento system neprinesie, takze predpokladam, ze na vela gitarach to neuvidime a casom sa na to zase zabudne.

Velkym prielomom v tremolach bol Bigsbie system. Este ovela vacsim bol Fenderov dnes uz klasicky tremolo system. Potom vela vela rokov nic. Potom bola zasadna vec Floyd Rose a zamky. Odvtedy vidim uz len jeden malinky zlepsovacik a to su valceky miesto nulteho prazcu pre tych, co nechcu zamykat a zopar drobnych konstrukcnych vylepseni. Myslim, ze trh neciti potrebu nejakych noviniek v tremolo systemoch, ale uvidime...

Nemyslim si, ze sa na speadloader tremola tak lahko zabudne! Nie je to pre kazdeho, to nikto ani vyrobca netvrdi. Ale urcitej a dost velkej skupine gitaristov je to ako "rit na serbel" a uvitali to. Je to specifikum a komu vyhovuju prave tieto vlastnosti a moznosti (vyhody a aj nevyhody) ten si to zvazi. problem skor vidim v cca nedostupnosti tychto nastrojov a preto si to vacsina gitaristov nemoze ani osahnut. Potom by to mozna hodnotili v spojitosti s osobnou skusenostou a nestrielali tu od boku ako tu niektori.
Zaznamenané

hangar_18
stály hosť
Príspevkov: 907

« Odpoveď #12 kedy: 18. Jún , 2007, 17:33:07 »

ono to pouzivaju do svojich gitar Floyd Rose..
http://www.floydrose.com/guitars.html
Zaznamenané
nkh
okukávač

Príspevkov: 1

« Odpoveď #13 kedy: 09. Február , 2012, 12:28:06 »

caute,
rad by som pokracoval v teme, kedze mam na gitare speedloadera /b.c.r. warlock nj series/.

Je to uzasny system, co sa konstrukcie tyka, ale je mizerne podporovany co sa tyka nahradnych dielov.
Napr. uz niekolko mesiacov zhanam "saddle" a neviem zohnat. Taktiez je problem zohnat struny, robi ich len dean markley, a nie vsade maju vsetky hrubky strun. kupuje sa to ako set 6 strun. Cize jedna praskne a treba novy set.

Ad podladenie, da sa podladit, priamo v saddle je vrut so zavitom na 1.5mm inbus, ktory ma rovnaku funkciu ako tunery na hlave.

plusy: struna sa da vymenit za par sekund (klik, vybrat strunu, dat novu, klik, hotovo), ladenie zostava na 99%, popripade sa da jemne doladit "fine tunermi".
minusy: stalo sa mi , ze sa vrut zaryl do ukoncenia struny /bullet/. Ale to skor povazujem za zlu manipulaciu, priliz som napinal strunu.

ak by ste chceli nieco vediet, pytajte sa..
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.079 sekund, 22 otázok.