Lubo
|
|
« kedy: 18. Apríl , 2006, 18:58:17 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Andrey
náhodný pocestný
Príspevkov: 77
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 18. Apríl , 2006, 21:07:16 » |
|
dik, sa zide...inak...si sikovny chalan...som pocuval tvoje mp3...len tak dalej
|
|
|
Zaznamenané
|
sexova,cvièi,sexova,cvièi...
|
|
|
Lubo
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 01. Máj , 2006, 19:02:05 » |
|
No ak na tuto temu tak este tato stranka je good: www.jazzguitar.be
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 20. Január , 2009, 02:17:23 » |
|
neviete ze ako sa swinguje? trosku priblbla otazka, ale fakt nemozem nic najst... akurat cumim na wiki a dozvedel som sa ze to je tazke, resp. nemozne definovat. neporadi niekto?
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 20. Január , 2009, 02:28:57 » |
|
pytas sa ako to cvicit alebo co to vobec je? si necakal taku rychlu reakciu o pol tretej, co?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 20. Január , 2009, 02:33:18 » |
|
pytas sa ako to cvicit alebo co to vobec je? si necakal taku rychlu reakciu o pol tretej, co? pravdupovediac som necakal reakciu vobec, odkedy tu uz Lubo nechodi.. k veci - viem, ze je to nejaky sposob hrania, ale neviem, ze aky? ze ako sa davaju akcnty, ak sa davaju.. - neviem.
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 20. Január , 2009, 02:33:25 » |
|
neviete ze ako sa swinguje? trosku priblbla otazka, ale fakt nemozem nic najst... akurat cumim na wiki a dozvedel som sa ze to je tazke, resp. nemozne definovat. neporadi niekto? Swingovy rytmus sa hra asi nasledovne: Ked hras osminove noty tak ich v nehras rovno napr: Ta ta Ta ta Ta ta , ale prvu notu predlzis a druhu skratis. Vznikne Ti : Tá t Tá t Tá t Preto sa nazyva aj tzv bodkovany rytmus. Je to trochu chaoticke ja viem, ale takto v noci
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 20. Január , 2009, 02:35:58 » |
|
Swingovy rytmus sa hra asi nasledovne: Ked hras osminove noty tak ich v nehras rovno napr: Ta ta Ta ta Ta ta , ale prvu notu predlzis a druhu skratis. Vznikne Ti : Tá t Tá t Tá t Preto sa nazyva aj tzv bodkovany rytmus. Je to trochu chaoticke ja viem, ale takto v noci super, dakujem, vyskusam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 20. Január , 2009, 02:36:43 » |
|
jak hovori midnightstranger tu je priklad
vsimni si ze ked hra solo povacsine pouziva osminove noty ale nehra ich rovno ale tak ako popisal stranger.... kazda druha je akoby opozdena a byva na nej vacsi prizvuk
myslim ze sa to da najlepsie nacvicit pocuvanim ludi ktori tak hraju a cvicenim toho tak ze hras stupnice s metronomom na druhu dobu a snazis sa aj robit prizvuk na s-tych dobach
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 20. Január , 2009, 02:40:21 » |
|
a dobre je hrat stale striktne striedave brnkanie dole-hore, takze prizuk ti vyjde vzdy na uder hore
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 20. Január , 2009, 02:42:15 » |
|
jak hovori midnightstranger tu je priklad
vsimni si ze ked hra solo povacsine pouziva osminove noty ale nehra ich rovno ale tak ako popisal stranger.... kazda druha je akoby opozdena a byva na nej vacsi prizvuk
myslim ze sa to da najlepsie nacvicit pocuvanim ludi ktori tak hraju a cvicenim toho tak ze hras stupnice s metronomom na druhu dobu a snazis sa aj robit prizvuk na s-tych dobach
takze kazda druha je kratsia a s akcentom? pochopil som to? este ma zaujima co to znamena off-beat?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 20. Január , 2009, 02:44:34 » |
|
takze kazda druha je kratsia a s akcentom? pochopil som to? este ma zaujima co to znamena off-beat? pochopil a skus si najst suvislost medzi tou pouckou a medzi tym videom off beat je to co ja volam s-ta doba (pokial viem)...to je to kde je ten prizvuk
|
|
« Posledná zmena: 20. Január , 2009, 02:45:22 od much »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 20. Január , 2009, 02:47:58 » |
|
pochopil a skus si najst suvislost medzi tou pouckou a medzi tym videom off beat je to co ja volam s-ta doba (pokial viem)...to je to kde je ten prizvuk ok, skusim to nacvicit a potom sem dam ukazku na zhodnotenie, ci sa uz jedna o swing nebo nikoliv dik.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 20. Január , 2009, 02:51:04 » |
|
ok, skusim to nacvicit a potom sem dam ukazku na zhodnotenie, ci sa uz jedna o swing nebo nikoliv dik. fajn drzim palce
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
much
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 20. Január , 2009, 02:57:08 » |
|
inak ono si vlastne mozes dve swingovane osminy predstavit ako jednu triolu, ale prostrednu vynechas....tuto to chlapik vysvetluje...idem spat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|